reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

@mambzika ja pomimo moich problemów z arytmią również czuje się bardzo dobrze ,jestem na zakazie pracy , ale aktywna fizycznie jednym słowem Jak narazie ciąża przebiega książkowo.W środe 8 mam badania genetyczne ,staram się o tym wcale nie myśleć I jestem pozytywnie nastawiona
Kika ups w takim razie wypoczywaj i nie sresuj sie badaniami wszystko bedzie dobrze:)

reklama
:-D
Brumba Lilly ma racje haha jak zaczniecie dzialac to kurz tylko zostanie i wpis dziewczyny udało sie...ciesze sie ze dzialasz i tak szybko sie udalo a powiedz kochana tarczyce nasz zdrowa?

Dziękuję Ci - to takie piękne życzenia- ten kurz;):)
Mam niedoczynność tarczycy. Odkryto to 1.5 roku temu gdy miałam pierwsza stratę.
Biorę od tamtej pory Letrox i endokrynolog mówi patrząc na wyniki tarczycowe- ft4 i przeciwciał że ona tu zagrożeń dla ciąży nie widzi.

Już powiadomiona moja mama.. na razie nic takiego na temat wieku i starań nie usłyszalam.
A dla mnie dawcą życia jest Bóg i jeżeli on uzna że jeszcze nie jest za późno to ja mogę i z 5 z przodu rodzić;):)
Brumba fajnie i tak trzymaj ja mojej się obawiam...uwazam tak jak Ty skoro Bog dał płodnosc jako dar to nie decyduje o tym społeczeństwo kiedy sie konczy.

@pincze2 tak mi przykro, ściskam Cię mocno kochana...

@mambzika ja się aż za dobrze czuję w ciąży, myślałam, że będę leżeć by nic się nie stało, a tak nie dość, że pracuję, to jeszcze wczoraj odnowiłam karnet na basen i jeszcze jest ochota na partnera... byłam dziś u lekarza by sprawdzić co i jak, i jak na razie książkowo, lekarz mi nie wierzy, że mam tyle lat... chyba miłość mnie tak odmłodziła... chciałbym wam dać trochę energii, choć wiele z was przechodzi swoje tragedie, nie wiem jak mogę was wspomóc...

Pisz do nas jeszcze jak dobrze się czujesz i jak pięknie wyglądasz- to mega dodaje otuchy:tak: a i jeszcze jak maluszek się dobrze rozwija :)

:-D

Dziękuję Ci - to takie piękne życzenia- ten kurz;):)
Mam niedoczynność tarczycy. Odkryto to 1.5 roku temu gdy miałam pierwsza stratę.
Biorę od tamtej pory Letrox i endokrynolog mówi patrząc na wyniki tarczycowe- ft4 i przeciwciał że ona tu zagrożeń dla ciąży nie widzi.
Moja niedoczynnosc niestety blokowała cykl i doprowadzała do wczesnych poronien jak u Ciebie a miałam tsh tylko 4 po roku leczenia zaskoczyłam co organizm to inna historia, ale to waźny hormon

@mambzika ja pomimo moich problemów z arytmią również czuje się bardzo dobrze ,jestem na zakazie pracy , ale aktywna fizycznie jednym słowem Jak narazie ciąża przebiega książkowo.W środe 8 mam badania genetyczne ,staram się o tym wcale nie myśleć I jestem pozytywnie nastawiona:)
Cieszę się Kochana że Twoja arytmia Ci nie dokucza- miałaś tyle obaw a zobacz jak ten piękny stan co służy.
Pozytywne nastawienie bardzo ważne dla Maluszka i dla Ciebie. Wierzę,że bedziesz się cieszyć i pokrzepisz nas pozytywnymi wejściami z badania:tak:
Ściskam :)

Ostatnia edycja:
Moja niedoczynnosc niestety blokowała cykl i doprowadzała do wczesnych poronien jak u Ciebie a miałam tsh tylko 4 po roku leczenia zaskoczyłam co organizm to inna historia, ale to waźny hormon
Miałaś tsh o wartości 4? Ja miałam w tej pierwszej straconej 4 i na wizycie dowiedziałam się że normy w Polsce są jakieś chore bo powinna być norma do 2,5.
I od razu dostałam wtedy letrox 75 tak żeby doprowadzić do około 2 tsh.
U mnie nawet na wydruku z laboratorium jest napisane że dla kobiet w ciąży to max 2,5 tsh może być...

Witajcie!
Tak sobie przycupnę tutaj, będę Was czytać, bo dopiero dostałam zielone światło na starania od gina, ale jeszcze przede mną wizyta u hematologa 15 lutego.
Ale jak tak Was czytam, to nie tracę nadziei, że znów mi się uda zajść i donosić ciążę pomimo tego, że w marcu kończę 40 lat.

Witaj wśród nas, rozgość się i pisz co u Ciebie. Tu znajdziesz mnóstwo wsparcia.Jaka Ty młodziutka jesteś:tak:
Dobrze rozumiem że masz już dzieci?

Ostatnia edycja:
reklama
[QUOTE="Brumba,
A dla mnie dawcą życia jest Bóg i jeżeli on uzna że jeszcze nie jest za późno to ja mogę i z 5 z przodu rodzić;):)
Brawo brawo i jeszcze raz brawo .......bBrumba to ja się do siądę koło Ciebie by chodź troszkę skubnąć tej siły od Ciebie .... mogę ???[emoji16][emoji6][/QUOTE]

Lilly no pewnie:tak: przytulnie nam będzie i raźniej:)

Do góry