reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
A ja tam zaczynam wierzyć w odpieluchowanie :tak:nie wiem czemu kupy nie sygnalizuje bo siusiu to ja przypominam i nawet sama woła .na szczęście kupala robi raz dziennie więc wsio do przepiórki potem mam :rofl2: ale mam nadzieje ,że dam radę ,a na spacer muszę majty zamiast pampków zakupić bo odpinany pampek słabo się na tyłku trzyma,a jak woła to w krzaczki tuptamy:tak:
Ollena to co ,że w kroku napy ,troszkę dłużej trwa ale i z napkami można rozebrać na "posiedzenie".Body zapinam jedynie na środkowego napa by szybko odpiąć bo na bodziaki jeszcze np spodnie zakładam.
Aniu Amelka tez miewała napady dawałam kilka dni melisę i pomogło no ale kto wie czy Wandzi pomoże każde dziecko jednak inne .
Flo jeśli to jako bunt i w sumie wyładowywanie agresji to gryzienie to współczuję bo robi to z pewnością bardzo boleśnie ,a nawet niebezpiecznie :-( i nie wiem jak Ci pomóc :no:
U nas chyba znowu zbiera sięna deszcz niby ciepło ale to zależy czy słońce wyjdzie wtedy krótki rękaw ,a jak się schowa za chmurami to sweter lub kurtka:crazy:

Ollena - ten kraj tez ma dzis ciepelko - u nas 20 stopni (odczuwalna ok. 30). Super!!!! To tygryski lubia najbardziej.

Aniu - wlasnie wczoraj czytalam sobie na BB o rozwoju dzieci w 2 roku zycia. Niestety nasze maluchy juZ wchodza w okres odreagowywania emocji w czasie snu I juz moga miec koszmary senne. Stad mozliwosc czestrzego budzenia sie w nocy xzy gorszego spania...

A tu fotka sprzed chwili

Cześć Mamutki :-)

Kopę lat ! Patrzę na suwaczki i oczom nie wierzę, że czas tak szybko leci i dzieciaczki Wam rosną jak na drożdżach :)

Dzięki Zoyka za pamięć, miło mi się zrobiło :laugh2:

A ja znowu czekam na bociana, co prawda to dopiero 4,5 tygodnia + od wczoraj plamienie, dostałam luteinę, następna wizyta 14 maja, okaże się czy bebe rośnie, aktualnie ma całe 2 mm ;)

Z pozycji horyzontalnej uściski i pozdrowienia dla Wszystkich :biggrin2:

Katrina u nas niby 16 w cieniu, 20 pare w sloncu ale nie jest to polska temp gdzie mozna wyjsc w krotkim rekawku bez obaw ze sie zmarznie. W PL czuc juz lato a tutaj taka zdradliwa taka pogoda, ja w zakiecie stalam i chlodno mi bylo :(
faje buty, ja szukam nadal sandalow dla dzieci..

Tez jestem przeciwna jakis konkursow miss..

I my się meldujemy, z racji tego, że dziś pracuję w domu wybraliśmy się z Kacprem do klubiku dla dzieci:-D Moje dziecko zdecydowanie potrzebuje żłobka i towarzystwa innych dzieci, zachowuje się jak mały dzikusek, najchętniej siedziałby u mnie na rękach i z bezpiecznej odległości obserwował dzieci:no:
Flo - aż mi się włosy zjeżyły jak przeczytalam o zachowaniu Twojej znajomej :no::szok: jakiś koszmar :baffled: jak mi się zdarzy puścić bluzgę to też Kacpra przepraszam, ale takie zachowanie to już totalne przegięcie...:sorry2:
ania - trzymam kciuki, żeby uspokoiło się Wandzi spanie. Wiem co czujesz, jak mnie w nocy coś obudzi to gotowam zabić :laugh2:
riefenstahl - cześć! zaglądaj do nas częściej :tak: dużo ciepłych myśli dla fasolki :-)

Jeśli chodzi o odpieluchowanie to jesteśmy w czarnym lesie:baffled:

Hełoł :-)
Witaj Reniferku ;-) Oczywiście, ze pamiętamy :-)
Gratuluje zakupów - Kubul okupiony aż nadto więc musi mi coś naprawdę rzucić na kolana abym kupiła.
Flo - milusia znajoma :baffled: baba powinna się leczyć.
a reszta na GZ.

riefenstahl :-) witaj znowu:tak:i gratki:-D
Dzis Amelka ma więcej "wpadek"w odpieluchowaniu :-( ale będę walczyć:-D w końcu na tyle ciepło ,że nawet jak wpadka sie zdarzy to nie zamarznie zsikana dupeńka;-)

reklama
Rief jak się cieszę że Cię widzę :-D horyzontalnie witaj :))
Andzike buziak dla Kacpra, dzisiaj ma kolejną miesięcznicę :-D a za chwilę dwa latka będą :))
Katrina śliczna Alinka i jaka szczuplutka... dziewczę jak malowane :-D

Skoczę do rzeki Donn.... Wanda się osunęła na sofę o 17.00 i po prostu śpi. Czyli noc znowu koszmarna, wymęczyłam ją w ogrodzie i może tutaj jest problem bo wykończona usypia na stojąco w ciągu dnia. Jednak nie mogę jej przecież trzymać pod kluczem w chałupie :baffled:

Do góry