reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

A tu masz racje - im biedniejsi i gorzej wyksztalceni, tym latwiej ich zmanipulowac i poderwac do akcji...

Moje dziecko przywalilo mi z dynki w nos - poszla krew.

reklama
Witajcie kochane

normalnie zadowolona z mojego chlopa jestem od rana wzioł sie za ta pralke bał sie , nadenerwował ale o godzinie 17 była juz gotowa i chodzi jak nowa tak cichutko hura jak sie ciesze , kosztowało nas to 30 zł za łozyska bo one poszły i musiał calusienka pralke rozebrac zeby sie dostac pod beben do tych łozysk i je wymienic , pojechac do sklepu kupic nowe i wsadzic w to samo miejsce i złozyc na nowo , wazne ze sie udało

Wiecie co zauwazyłam dziewczyny ze moja Klaudia bardziej woli towarzystwo starszych dzieci super sie z nimi bawi , dzisiaj ganiała za starszymi dziecmi oni lecieli od klatki do klatki i siadali na schodach , ja sie patrze a ta moja glizda za nimi i tez miedzy nimi siada na schodkach i siedzi i tak cały czas ganiali dluzsza chwile , starszaki wykapowali ze Klaudusia goni za nimi i czekali na nia no tyle radosci bylo , jak wyszedł rówiesnik to juz radosci i zabawy takiej nie było a wrecz dochodziło do bójek hehe , dzisiaj zas z niunia toczyłam walke z jedzeniem ona nie chce nic jesc tzn tylko rosoł i pomidorowa , zrobiłam szczawiowa i koniec swiata zupa wyladowała na włosach u niuni juz nie wiem co robic zeby jadła wszystko inne

Hmm... azula, ja nie jestem wrogo nastawiona do chrześcijaństwa, ja po prostu nie lubię i nie szanuję Kościoła...:tak:

Ollena - zadam głupie pytanie :biggrin2: skoro i tak żyjecie z Marsem obok siebie, a nie razem i nie możesz na niego liczyć w opiec nad dziećmi to czemu nie możesz zostać w Polsce? Nie mówię, że na zawsze i na amen, ale może zamiast się męczyć razem łatwiej Wam będzie pobyć trochę osobno?

Marzenko przewaznie dzieci lubia starsze dzieciki od nich się szybko ucza i dobrego i złego niestety też.A co zrobić z jej grymaszeniem chyba tylko przeczekać.Jestem padnieta .Dobranoc:-)A dlaczego Andzike nie sznujesz kościoła? ja też jestem w tym kościel więc mam uważąć ,że i mnie nie szanujesz bo kościół to ludzie ,a nie jakieś coś poza

Ostatnia edycja:
Azula, Amelka sobie warge rozbila? Bidula. Co do kosciola... Tworza go ludzie, ale tez stal sie instytucja - tej instytucji, papierkologii, wynioslosci nie trawie. Mialam pecha do duszpasterzy, zaczelo sie juz w podstawowce.
Marzenko, Klaudusia z doroslymi chowana, wiec do starszych dzieci lgnie.

azula, nadinterpretujesz...:no: do Ciebie nic nie mam :-)
Nie szanuję Kościoła jako instytucji, za dużo w nim hipokryzji, zaściankowości i konserwatyzmu. Nie wydaje mi się, żeby budowanie świątyń za grube pieniądze, które można by było przeznaczyć na jakiś naprawdę słuszny cel i pomoc potrzebującym było Bogu do czegoś potrzebne... Kościołowi jest potrzebne, bo w ten sposób przyciąga więcej ludzi, którzy przynoszą pieniądze i "biznes" się kręci... :no:
Temat jest ciężki, zawsze wywołuje dyskusje i nie sądzę, żebyś mnie przekonała, że jest inaczej, tak jak i ja nie przekonam Cię do tego co napisałam wyżej ;-) Każdy ma swoje zdanie, sumienie i życie którym żyje - niektórym jest do tego potrzebny KK, niektórym nie.

EDIT: A Kacprowi dziś pociekła krew przy myciu zębów - trochę wcześnie jak na początki paradontozy...:szok:
Qrcze, niby ta "szczoteczka" jest taka delikatna, a jak widać niewystarczająco dla Kacpra :eek:

Ostatnia edycja:
Azula - ja tez myśle, że to nie jest kwestia samego Kościoła, tylko tego, co sobą reprezentują duchowni ( w większości), stąd takie, a nie inne podejście do Kościoła.

jakie dziwne tematy na temat koscioła ja sie nie wypowiadam wiem tylko jedna jedyna rzecz ze w tym kosciele niczego zlego nie ucza i warto tam dzieci posyłac jak tylko chca niech chodza i sami wierni ludzie tez , kazdy ma inne podejscie do wiary i koscioła ale to jedno jestem pewna ze kosciół uczy dobrych rzeczy

reklama
No i pojawił się typowo polski fenomen matematyczny - 90% społeczeństwa to katolicy i te 90% czuje się prześladowaną mniejszością??? Nie ogarniam...
Azula - w czym Ty widzisz wrogie nastawienie do chrześcijaństwa?
Jestem chyba jedyną tu osobą która jednoznacznie zdeklarowała, że dziecka nie ochrzci. Nie z wrogości do chrześcijaństwa, skądinąd. Chrześcijaństwo które opiera się na nauce Chrystusa, a przede wszystkim na przykazaniu miłości bliźniego budzi mój głęboki szacunek.
Natomiast faktycznie do pewnych zjawisk jestem nastawiona wrogo:
- do wszechobecnej w kościele ( mam na myśli instytucję) hipokryzji
- do zamiatania pod dywan problemu pedofilii księży,
- do dokonań świętej inkwizycji, palenia czarownic, kolaboracji z nazistami i paru innych mało chlubnych kart z historii kościoła
- do parafiańszczyzny, ksenofobii i zajadłości, do pogardy dla wszystkich "innych", do aroganckiego poczucia wyższości
- do faktu, że większość tzw. katolików nie ma zielonego pojęcia o swojej religii
i mogłabym tak jeszcze długo wymieniać... BTW - chrześcijaństwo jest szerszym pojęciem niż katolicyzm, a żeby odczytywać stwierdzenie, że powyżej podane linki są mało obiektywne jako wrogość w stosunku do chrześcijaństwa trzeba mieć naprawdę bardzo, bardzo silną potrzebę czucia się prześladowanym.
Ciężko jest zostać męczennikiem za wiarę w czasach powszechnej tolerancji.;-) I tu islam ma przewagę - u nich się jeszcze da!:-D
Kłaczku - o rany, biedactwo. A Karol bez obrażeń z tego wyszedł?
Marzenko - no to gratuluję, zdolnego masz męża. Mój ostatnio miał przykręcić obluzowane gniazdko i prąd go kopnął...
Andzike - a może tam się jeszcze coś wyrzyna, i stąd ta krew? Macie taką silikonową szczoteczkę?

Do góry