reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Flo - biedna Maksiowa warga ... :-(
Zapomniałam Wam napisać, że w poniedziałek Kacper miał odwiedziny ciotki (siostry mamy Pawła), która podarowała mu koszmarną zabawkę, zieloną pszczółkę wańkę wstańkę ze świecącymi czułkami i makabryczną melodyjką jak z japońskiego horroru...:szok: Moje nie bojące się niczego dziecko zalało się rzewnymi łzami jak tylko zabawka została uruchomiona... rozpłakał się potem nawet gdy Paweł sprawdzał zabawkę w łazience przy zamkniętych drzwiach ... masakra, mówię Wam...

Chomiczy projekt ma się dobrze, ale jak to bywa w korpo musi się "przeprocesować" :-D dziś miałam spotkanie z szefem, mam dokładnie opisać proces informowania, poza tym wszystko ok ;-)
Z butami mam problem odwrotny - ciężko mi znaleźć coś dorosłego - w większości balerinki w rozmiarze 33/34 muszą mieć obowiązkową kokardkę, helloł kotka czy choćby świecący dżecik :confused2:
katrina - ja na szybko i na ciepło podaje pizzę francuską - czyli przegląd lodówki na cieście francuskim (kupnym oczywiście, bo po co mam się męczyć, skoro Biedronka robi takie świetne? :tak: )

reklama
Anka, nie! Sa malzenstwa udane, kochajace sie i szanujace wzajemnie. Nasz landlord np., muzulmanin bardzo wierzacy, swoja zone po prostu na rekach by nosil. Zakochany jak szczeniak, chlop w wieku srednim. Prawo w islamie daje kobiecie calkiem duzo mozliwosci "urzadzenia sie", choc w istocie nie jest dla kobiet o silnym charakterze. MOja kumpela, typowy "sierzant" jest z Kurdem po slubie wyznaniowym. Oj, sypia sie wiory czasem.

Zoyka - wiesz co procencików jakis ciepły podkład by się przydał. Leczo zawsze lubiłam, a te pozostałe potrawy to ulubione mojego męża, więc tez robię.
Na pewno zrobię: sałatkę z pomidorów z serem i sosem czosnkowym, kiełbaski zapiekane z żółtym serem w bekonie, tatara, sałatkę jarzynową, kiełbaski (te ich sosydże) w sosie słodko-ostrym, nie wiem co jeszcze.

A co Wy na to, zeby zrobić zapiekankę z ziemniakami, taką po wiejsku??? Ziemniaki z boczkiem, cebulą, sosem..

Ostatnia edycja:
Zoyka - jak ja Ci tego morza zazdroszczę!!!!:laugh2:
katrina - narobiłaś mi apetytu na zapiekankę, lubię z mięsem mielonym, warstwowo ziemniaki, cebula, mięso, ser i od nowa :-) zrobię dzisiaj :-)

kłaczek, niegłupie, w sumie brokuły lubię bardzo (szczególnie we Florentynkowej potrawce, razem z bobem :-D)

A bogracz musiałam sobie wygooglować, nie miałam pojęcia co to takiego :eek:

reklama
Ja robie taka zapiekanke.
ziemniaki na puree
mieso mielone przesmazone z cebula i doduszone w piwie
brokuly i kazde dowolne warzywo
zlolty ser

Do góry