reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

u mnie bo burzy ... w nocy była, od rana skwar i znów burza ...
Do pewnego czasu spałam na brzuchu albo w takiej dość dziwacznej pozycji ni to brzuch ni to na boku ale teraz nie da rady no się zwyczajnie nie wysypiam :-(
Ani zasnać, ani spać :-(
Stopy widzę, wczoraj nawet paznokcie u stóp opiłowałam :-D samodzielnie, z depilacją w żadnym miejscu problemu nie mam a ochotę to mam na ... deskę serów z nieprzyzwoitą ilością wina :-D

ja wczoraj wracając do domu nieco poszalałam ... ale zwyciężył rozsądek i kupiłam tylko kilka rzeczy ... no ale jak mam nie kupić kolejnego ślicznego kocyka :-D albo śliniaczka który idealne pasuje do czapeczki ??

Ostatnia edycja:
reklama
...jestesmy...zdazylismy przed deszczyskiem...

w przyszlym tygodniu czeka mnie atlastherapie ( sorry,nie znam polskiego odpowiednika:zawstydzona/y:) bo osteopatka nie jest zbytnio zadowolona z postepow olitta:-(...musze poszperac w necie na ten temat wiecej info.

majuska - tak dopiero od piatku i tylko 6 tygodni.

zjola - do ustki sie wybieramy.

gosiu - dzieki,czyli peleryny i kalosze
zostawiam w domu:happy:

basiu - tez sie wycierpialam spiac na plecach,na boku tez nie dalo rady przez te big cyce:laugh2: a propos...co to za zapiekanka???

alamiqa- przyznaje racje,ja ostatnio spalilam bulki:eek:

marzenko - dzieki,wszystko super,tylko troche plecy pobolewaja...

a u nas od godziny znowu słońce piękne:)
ja na depilację to do kosmetyczki biegam, mam taką zaufaną i "słynie" też z tego że ciężarówki obrabia:)
i w ogóle to spałam dzisiaj chyba z 2 godzinki po południu:) i fajnie było bo Jula ze mną:) tak padało a teraz pyta: co tam piszesz do dziewczynek:))));-)
jejku dziewczyny ale w ciąży to musimy uważać bardziej jednak bo ja to ostatnio na szybę wlazłam w H&M:zawstydzona/y:
Basiu o zapiekance ci przypominam:-D
edit no właśnie Basiu co to za zapiekanka?

Ostatnia edycja:
Ha, na szyby to nie wchodzę, ale jak rozstawię suszarkę w łazience to robi się węższe przejście no i czasem zapominam o tym. A muszę ostrożne przechodzić, żeby brzuchem nie trącić ;)

Dzięki dziewczynki, wyłącznik czasowy nastawiłam, to nie zapomnę - gorzej jak zapominam ten wyłącznik nastawić ;) A zapiekanka bardzo prosta ale lubimy. Kroi się ziemniaki w talarki, jakąś zwykłą kiełbasę w półplasterki i cebulę w półtalarki. Jak ktoś lubi to może dodać do kiełbasy boczku - my lubimy :) No i układa się warstwami nie zapominając posolić i popieprzyć ziemniaki - na wierzchu ziemniaki :) Na wierzch daję trochę masła i na około godzinę do 200 stopni. Polecam, prosta i szybka, chociaż pewnie ma sporo kalorii :) Do tego ogórki małosolne i obiadek gotowy :)

Misiu Ty już na wylocie i jeszcze wszystko sama? No to jest i dla mnie nadzieja :)
Alex, a jakiego typu problem masz z Olivierkiem, bo nie wiem czy pisałaś czy mi umknęło...

U nas też juz świeci słońce a ze trzy, cztery godziny temu burza taka była, że ho, ho...

basiu - ale mi narobilas smaka:o) my dzisiaj mielismy pieczona slaska kielbaske i salatke:jajkowo-ogorkowo-rzodkiewkowo-szczypiorkowo-jogurtowo-pyszna:o)
oli ma asymetrie prawostronna,tzn.preferuje lezenie na prawej stronie...chodzimy na rehabilitacje,do osteopatki,cwicze w domu,kupilam poduche simonatal i wszystkie inne *******ki symulujace a nianius jest uparty...robi postepy...ale nie takie jak sa oczekiwane...ach

och ... w poprzednim życiu też robiłam taką zapiekankę, my wolimy z samym boczkiem ale nie może być za tłusty no i MUSI być cieniutko pokrojony .... ech...
co do depilacji i kosmetyczki, od pewnego czasu tak porastam "futrem" że musiałabym biegać min. raz w tygodniu do kosmetyczki :-)

Witajcie wszystkie kochane!
Dzis ryczę od rana, :-(cała noc budziłam się bo Rózia kopała, że jej pozycja nie pasi na plecach jak leżę, ale oba boki też jej nie pasiły - pierwszy raz tak mi dała w kość, ledwo rano żyłam, też marzę o moim ukochanym spaniu na brzusiu! A potem w przychodni pielęgniarka (starsza pani) wbiła mi sie pieknie, glukozę wypiłam z cytryną nawet spoko ale po pół godzinie zrobiło mi się słabo i spłynęłam na ławkę, poczekalnia pusta, pielęgniarka mówi lekarce a krowa nawet dupy nie ruszyła, dała mi siostrzyczka wody i jakoś dotrwałam...wynik zły norma do 140 a ja mam 230 więc jutro powtórka ale z 75g glukozy. Na piątek idę do diabetologa. Tak więc nici z wyjazdu na wieś. Basiu nie wiem co z tym poniedziałkiem będzie :-( Najmłodszą córkę tę 6-letnią dziś chyba coś ugryzło no frania była niemiłosierna...ojciec musiał się z nią "dogadać" bo ja bym poroniła z nerwów:szok:.... tyle dzieci wychowałam ale ta przechodziła samą siebie....już rok ją mamy więc pewnie zaczyna się standardzik: testowanie rodzinki bo poczuła sie kochana i pewna siebie. Przeżyję ale jestem wykończona a jak pomyślę o liczeniu kalorii, czego nienawidze to jestem przygnębiona. Niech mi dietę poda w postaci planu dnia to spoko ale jak mi każe liczyć i przeliczać to się pochlastam. Boze jak dobrze, że mężusia mam kochanego i mnie wspiera....Idę ryczeć aż mi ulży...papa

reklama
Basiu ale mi narobiłas smaka ta zapiekanka ja tez takie cos uwielbiam i do tego maslanka albo kefir pychotka , kurcze a ja za bardzo takiego nie moge teraz jesc , kurcze az mi slinka cieknie

U nas tez była burza jak diabli od 12 do `5 cały czas padało i grzmiało raz mocniej raz mniej za to teraz grzeje i zas duchota straszna

Iwonko co to za zły nastrój malenstwo tez to czuje w brzuszku i sie denerwuje nu nu nu

ja tez miałam cukrzyce ciazowa , jak robiłam badania u diabetolog to pobierali mi krew z zyły wypiłam 75 glukozy i za 2 godziny zas z zyły nie z palca i wyszło za duzo ze mam cukrzyce , zostałam jednak tylko na diecie bo nie było za wysokich skoków , bo u ciebie to jest strasznie wysoko , ale tym sie nie przejmówj na zapas ,Iwonko nie musisz liczyc kalori tylko mniej słodyczy i mniej tłustego sama bedziesz sobie sprawdzac glukometrem po czym ci skacze cukier mi np podwyzszał sie jak zjadłam zupke chinska a jak zjadłam arbuza i to pó to nic nie było tak ze to wszystko przed toba spokojnie nie denerwój sie

Ostatnia edycja:
Do góry