reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Ja też się czuję teraz inna, lepsza mamuśka, bardziej świadomą, a także ustatkowaną o ile tak mozna to nazwać, wieloma rzeczami juz sie wogóle nie przejmuje no i mam pomocników w ostaci moich latorośli, myślę, że będzie dobrze, tylko do tego wszystkiego potrzebne jest jedno : zdrowie!!!

Ja się wyspałąm po południu i teraz mnie nie ciągnie do wyrka;-)

Patrzcie jakie sobie cudeńka dzisiaj na lumpie wygrzebałam, to tylko część:

dscf6786p.jpg

dscf6787f.jpg

dscf6788d.jpg

dscf6789.jpg

reklama
dla dziewczynek sa takie słodkie ubranka ... ja kupuję błękity, beże i granaty ...
Ubranka mam spakowane rozmiarami w kartony z ikea :-D to jeszcze z czasów kiedy nie musiałam leżakować przez większosć dnia ...
A z cukrzycą ciążową da się żyć - mimo wszystko lepiej gdy cukier da się uregulować dietą - a da się :-)

cześć mamuśki kochane,
ja już przy kawce i zapraszam,
Majuska no śliczne te ubranka:) i widać że nowe i jakościowo dobre, a ja dalej nic nie mam:( z resztą tu na półwyspie to nawet nic nie kupię ale już pisałam że zacznę łowy od jesieni a i jeszcze mi koleżanka obiecała mi dać karton ciuszków na rok:-) bo ja jej też dawałam jakiś fotelik czy krzesełko do karmienia.
Basiu ja już drugą kawkę pija a wy dalej śpicie dziewczynki:)
u nas piękne słońce z zapowiadali deszcze do piątku no i słuchajcie tu pogody:)) ale fajnie dzisiaj moi rodzice przyjeżdżają na kilka dni to będzie wesoło:)
o i Jula mi tu przez ramię zagląda myjąc ząbki i śię chichra:))

miłego dnia dla wszystkich:-)

Ja dziś pospałam:shocked2:..ale już psina wyspacerowana i pałaszuję tosty zapijając kawusią z mlekiem. Musze się pozbierać w miarę sprawnie dziś bo mam troche takich małych sprawek do pozałatwiania tu i ówdzie, w niedzielę wyjeżdżamy na kilka dni pooddychać w Tatrach słowackich, a potem jak wrócimy to zacznę kompletować, wózek, łóżeczko i inne niezbędne klamoty, do tej pory szaleję tylko po "lumpach", też chciałam ograniczyć trochę ten róż, ale się po prostu nie da, tych różowych szmatek jest takie zatrzęsienie , a takie są słodkie i za grosze, że musze kupować:happy2: Wózek chcę kupić używany na allegro i kilka innych rzeczy też, w sklepach sa ceny "sakramenckie"

U nas na listopadówkach dziewczyny donoszą, że w Realu jest promocja fajna na chusteczki do pupci Pampersa jakby kto chciał kupić

Cześć dziewczynki :)
Ja to już o siódmej wstałam, troszkę się pokręciłam po domu, zjadłam śniadanie i Gosiu gdzieś tak o 8.45 zmorzyło mnie znowu. Pospałam godzinkę i jeszcze troszkę poleżałam no i jestem, z kawką oczywiście. Czy jeszcze ktoś ma kawkę? Bo Tobie Gosiu trzeciej już nie zaproponuję ;-)
Majuś, rzeczywiście, ciuszki jak malowane no prześliczne, teraz takie cudeńka można znaleźć, że ho ho. Ja wprawdzie pomocników nie mam w postaci dzieci, ale myślę, że dam radę.
Jak upoluję coś extra to też Wam pokażę, a teraz pokażę Wam jak ozdobiłam używaną czapeczkę, którą dostałam i była całkiem biała. Oto ona :)czapeczka po metamorfozie.jpg
Tak się zabawiam :)
A dla chłopców też śliczności są w sklepach Misiu - te różne autka i nomen omen misie :) I miniaturowe jeansy i sweterki - zanim znałam płeć to wydawało mi się, że dla dziewczynek te ciuszki są śliczne ale jak zaczęłam chodzić po sklepach to okazało się, że i dla chłopców cudeńka są :)

Miłego dnia dla wszystkich Czterdziestek :)

Edit: Majuska, dzięki za info :)

dzien dobry babyboomowe cioteczki,

gosia - ach te corki...:-)

majuska - sliczne ubranka:tak:

a propos fb...myslalam,ze moze poznamy sie blizej...no coz...ok.lece po kafffke i zabieram sie za czytanko...

alex ja jestem na FB, mam to konto głównie dlatego, że udzielam się prozwierzęco i różne info tam zamieszczam, ale zaglądam tam raz na kilka dni, wyśle Ci na PW swoje dane to zapukaj do mnie :)

No basieńko zdolniacha z Ciebie, to wszystko tak cieszy, mamy teraz taki wyjątkowy czas na gromadzenie tych dziecięcych cudowności i korzystajmy z tego :)

majuska - ok:o)

basienko - slicznie,lubie takie dziergane rzeczy:o)

a propos cukrzycy ciazowej,mam 2 calkiem fajne przepisy na ciacha...gdyby ktoras z was byla zainteresowana odzywac sie:O)

reklama
Dzięki dziewczyny, lubię się tak bawić, a że teraz mam czas to korzystam.
Alex, miałam właśnie zapytać, czy Ty masz wybrane imię:-D:-D
My mamy chybaKlaudia, wcześniej była chybaZuzia. Ale to na dzień dzisiejszy jest.
Mogłabyś mi wysłać te przepisy? Wprawdzie nie mam cukrzycy, ale cukier na górnej granicy i teraz powtarzam badanie. A gin kazała uważać na węglowodany.

Do góry