Trudno mówić innym o tym, co się stało, bo niewielu zrozumie, co czujesz... Ale każda z nas, aniołkowych mamuś jeszcze będzie się cieszyć cudem narodzin maluszka, głęboko w to wierzę!zaczyna mi powoli wiara kiełkować Najgorzej było dziś przed egzaminem, jak większość ludzi pytało się jak tam brzuszek, trochę się rozkleiłam, ale już mi troche lepiej, bo widzę ze ludziska dają mi wsparcie i dopingują
reklama
Hej dziewczyny mnie rozniez cos takiego spotkalo ciaze obumarla mi w 9 tygodniu zadnych obiaw czulam sie swietnie tylko przestaly bolec mnie piersi ale myslalam ze tak ma byc to moja pierwsza ciaza.Pierwsze usg wszystko dobrze serduszko bilo dziecko rosnie i po miesiacu kontrolne usg i wiadomosc najgorsza w zyciu ciaza obumarla.To bym szok ktorego wogole sie nie spodziewalam.Dostalam skierowanie na zabieg na drugi dzien balam sie strasznie.Nastapil dzien zabiegu to bylo cos strasznego ale nic nie czulam zbieg pod narkoza wypisano mnie w ten sam dzien.Dzis dochodze do siebie ale nie moge sie pogodzic z ta mysle dlaczego mnie to spotkalo.Mam pytanie po jakim czasie od zabiegu pojawia sie miesiaczka?I po jakim czasie mozna starac sie o drugie dziecko bo moj lekarz powiedzial ze mozna odrazu?
Lenka29 bardzo mi przykro że Ciebie również dotknęła tragedia. Jesteśmy tutaj żeby sie wspierać i jeśli przygotowujesz się do kolejnej ciąży lub chociaż o niej myślisz zapraszam na wątek ciąża po poronieniu -te wspaniałe dziewczyny które tam spotkałam pomogły mi stanąć na nogi. Jeśli chodzi o pierwszy @ (okres) to sprawa bardzo indywidualna -ja dostałam po 29 dniach od zabiegu ale sa dziewczyny które czekają dłuzej... jeśli chodzi o starania ja dostałam zielone światło po pierwszej @ ale cieszyłam się przedwcześnie -bo badania hormonów nie wyszły dobre. Niestety warto zaczekać troszkę i zrobic podstawowe chociaż badania żeby później być choć troszkę spokojniejszą.
Dla Twojego Aniołka zzapalam światełko(*)
Dla Twojego Aniołka zzapalam światełko(*)
Lenka zapalam światełko dla twojego bąbelka
[*]
Wiemy co czujesz, bo wszystkie przez to przeszłyśmy, rany nie zagoją się tak szybko ale z każdym dniem będzie łatwiej. To nie znaczy, ze zapomnisz
ja zabieg miałam 2 tygodnie temu, ale pomimo tego, ze zaczynam już normalnie rozmawiać z ludźmi i przede wszystkim że zaczynam się z ludźmi spotykać to nie znaczy, ze zapomniałam, zawsze będzie już inaczej
@ jeszcze nie miałam, bo jeszcze za wcześnie, ale tak jak napisała 13X13 każda z nas ma inny organizm więc różnie z tym bywa,
odpoczywaj dużo, płacz ile trzeba bo to pomaga, zrób badanka i do dzieła
[*]
Wiemy co czujesz, bo wszystkie przez to przeszłyśmy, rany nie zagoją się tak szybko ale z każdym dniem będzie łatwiej. To nie znaczy, ze zapomnisz
ja zabieg miałam 2 tygodnie temu, ale pomimo tego, ze zaczynam już normalnie rozmawiać z ludźmi i przede wszystkim że zaczynam się z ludźmi spotykać to nie znaczy, ze zapomniałam, zawsze będzie już inaczej
@ jeszcze nie miałam, bo jeszcze za wcześnie, ale tak jak napisała 13X13 każda z nas ma inny organizm więc różnie z tym bywa,
odpoczywaj dużo, płacz ile trzeba bo to pomaga, zrób badanka i do dzieła
13X13 Dziekuje ci bardzo za wsparcie bardzo mi sie teraz przyda.Bo kto tego nie przezyl to niewie jak to boli stracic taka mala istotke ktora sie tak bardzo pokochalo.Mam nadziej ze zajde w druga ciaze i bedzie wszystko oki.
Lenka29 dlatego jesteśmy tutaj... bo szukamy zrozumienia i tutaj to zrozumienia znajdujemy... jest tutaj wiele dziewczyn które po stracie zaszły w ciążę i szczęśliwie ją donosiły -to daje nam nadzieję. Trzeba tylko pamiętać że utrata dzidziusia nie jest karą a kolejna ciąża nagrodą... naszego bólu nic nie ukoi, mozemy tylko nauczyć się z tm bólem żyć. Trzymam kciuki
Dlatego super ze jest taki blog ze mozna podzielic sie takimi emocjami z dziewczynami ktore to samo przeszly.Ja jestem dopiero swiezo po zabiegu bo w piatek 19.06.2009 miala i dochodze do siebie jestem na zwolnieniu 2 tygodnie ale mysle ze do pracy jeszcze nie dam rady wrocic.Planuje dalej isc jeszcze na zwolnienie jak bedzie to mozliwe.Mam duze wsparcie w moim narzeczonym bardzo mi pomaga w tych trudnych dla nas chwilach wiadomo potrzeba czasu zeby bol troszke minal.Wspolczuje wszystkim dziewczyna ktore to spotkalo.Trzymajcie sie cieplutko.
lenka dla twojego aniołka (*) zapraszam cie na wątek ciąza po poronieniu, są tam świerze aniokowe mamy ale i też świerze zafasolkowane i też takie kobietki które odliczaja dni do porodu i juz butów nie umia zawiazac ten wątek pozwoli ci sie oderwac od smutku który teraz przezywasz
reklama