Przede wszystkim- witam wszystkich
Dopiero w tym roku otworzyli mój wymarzony kierunek w moim mieście, więc szybciutko przeniosłam się z powrotem na I rok studiów, żeby 'zmarnować' (choć osobiście tak nie uważam) 2 lata studiów a nie 40 lat później w pracy...
I strasznie zachciało mi się bobasa!
Jestem dosyć młoda (21lat), ale mój narzeczony jest starszy, też myślę perspektywicznie- chciałabym żeby miał chęci i siły do ciągnięcia tych sanek
Niestety, to kierunek paramedyczny, nawet teraz mam indywidualny tryb studiów- ale on polega tylko na możliwości wybrania sobie grup ćwiczeniowych, niczym więcej, więc tak czy siak zajęć mam tyle samo. A wykłady w większości obowiązkowe.
Co więcej, nie ma jeszcze otwartych zaocznych (trzymam kciuki, że w tym roku ruszą).
I z jednej strony baardzo bym już chciała, warunki są, miłość jest, pieniądze na juniora też, ale kurcze te studia...
Z jednej strony mogłabym sobie wziąć urlop dziekański, ale potem co- z powrotem na dzienne? Tak zostawiać małego?Nawet nie mam u kogo, rodziców mam 600km od siebie
I z jednej strony chciałabym iść za chwilą (bo wiadomo, że jak jest się na coś gotowym i się to odwleka w czasie to tylko zbiera się frustrację), a z drugiej strony tyle wątpliwości...
Gdyby tylko były zaoczne, to bym sobie mogła wszystko zgrać, a tak?
Nawet szukałam w innym mieście, ale to zawsze problem, żeby dograć 2 programy, żeby się zgodzili na przeniesienie, i problem z noclegiem, poza tym jak narzeczony też będzie miał w tym samym terminie termin zajęć, to z kim bobasa zostawię? (u jego rodziców wolałabym nie...)
Nie mam za bardzo z kim się podzielić wrażeniami, koleżanki raczej na tym etapie jeszcze nie są...
Strasznie się te studia mi wyciągnęły w czasie. I jeszcze teraz mam duży problem z zaliczeniem egzaminu, który z definicji ma przesiać studentów I roku, boję się, że znowu wyląduję na I semestrze, strasznie nie chcę, znowu od nowa wszystko
I nie chcę czekać do zakończenia studiów, ja bym chciała teraz
Może coś doradzicie (długo wcześniej tylko obserwowane) forumowiczki...