reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na studiach

Dziękuję, zapytam na pewno, choć u nas strasznie naciskają na obecności. Najśmieszniejsze, że tym co mnie ominie będzie prawopodobnie położnictwo i ginekologia - nie inaczej, a o tym to już jakas wiedzę mam;)

reklama
studjujacamama ja studiowałam bioinformatyke(5 rok) i biotechnologie(3 rok). 2 zupełnie rózne uczelnie,na jednej miałam bronic magistra, w wakacje dowiedziałam sie ze jestem w ciazy,termin na maja...dałam rade:) jestem mgr i teraz z maluchem wkraczam na 4 rok drugiego kierunku,nie było łatwo,na akademi medycznej najgorsze problemy robiły mi wykładowczynie-stare panny...miałam laboratoria,szkodliwe odczynniki...ale jakos udało sie wszystko pogodzic:)

Podziw i szacunek dla Was:) Uważam że bycie tak młoda mamą często jest najlepszym wyjściem. Na wszystko jest w życiu czas, a im szybciej urodzi się dziecko tym lepiej dla organizmu. Powodzenia:)

Ja będę za dwa tyg zdawać licencjat z fizjoterapii mam nerwy jak cholerka a jak widzicie suwaczek pokazuje co i jak:-):-) Czekam uczę się i żeby nie zwariować później w domku z dzidzią to zapisałam się na kurs masażu roczny zaoczny;-) Wychodzę z założenia że dla chcącego nic trudnego damy radę dziewczyny:tak::tak:

cześć dziewczyny - to i ja się dołączę do studiujących mam.
co prawda jestem już po jednych studiach (skończyłam w tamtym roku dziennikarstwo) ale od października zaczynam nowe - 2 letnie magisterskie (filologia polska/edytorstwo).

od ponad roku mężatka, ciąża planowana i wyczekiwana (z jednym aniołkiem, który odszedł w 6 tc), tak samo przemyślana decyzja o podjęciu studiów.
owszem, mam wielkie obawy co do nowej uczelni, kolegów z roku no i profesorów. wiem jednak, że przysługuje mi indywidualny tok nauczania (na zasadzie nauka w domu i przez Internet, stawianie się na egzaminy), ale jest to coś nowego, coś, co dopiero rusza na tej uczelni, także będę jednym z królików doświadczalnych :-D

ale wiecie co? do podjęcia decyzji o studiach zmotywowała mnie właśnie moja mała córeńka, przecież przede wszystkim to dla niej to robię, by niczego jej nie zabrakło.
a dzisiaj technologie informacyjne wychodzą tak bardzo ludziom na przeciw, że koniecznie trzeba z tego korzystać - nawet robiąc studia sposobem e-learningowym.

pozdrawiam :tak:

Cherie Ja studiuję filologię polską :happy:
Urodziłam synka w lipcu, postanowiłam wrócić teraz od października na studia (dzienne, 2 rok). Zobaczymy jak będzie, trzymajcie kciuki! :happy:

dodam od siebie tylko tyle ze moja bliska znajoma jeszcze w liceum co prawda zaszła w ciąże zupełnie świadomie tego chciała, i miała większe luzy niż kto ktokolwiek z nas, nauczyciele okazali naprawdę wyrozumiali i nawet sami ja usprawiedliwiali defakto przed sobą, myślę ze zawsze można dać sobie rade trzeba tylko chcieć, powodzenia :))

reklama