reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża na studiach

Ja mam termin na marzec, czyli kilka tygodni po rozpoczęciu semestru. Zaczynam teraz 3 rok i rownież zastanawiam sie czy dam radę napisać pracę licencjacką w terminie. Na szczęście dziecko bylo planowane już od dawna, więc zrealizowałam większość przedmiotów w zeszłych latach, teraz zostaną mi tylko 4, w tym seminarium :) Mam nadzieję, że wykładowcy nie będą sie czepiać, że nie chodzę na zajęcia.

reklama
ja tez w ciazy bede studiowac :) jestem na 2 roku dziennikarwstwa :) wiem, ze u mnie na uczelni sa bardzo pomocni ludzie i bedzie dobrze :) w sumie dla mnie to dobrze, bo chcialam urodzic przed 25 pierwsze dziecko no i mam :) a studiowac bede niestety gdzies do 29 roku zycia, wiec pewnie na drugich studicah druga ciaza mnie czeka :)

Witam. Ja studiuję pedagoię na ostatnim roku. I właśnie nie wiem czy mam wziąść urolop dziekański na 12 miesięcy. Mąż mówi że tak, ale ja jakos nie jestem przekonana.:zawstydzona/y:

Becia:) jesteś na ostatnim roku...urodzisz na początku drugiego semestru...lepiej zaryzykować moim zdaniem szczególnie,że pedagogika to studia przyjazne młodym mamom:p pozdrawiam!

Myslicie, ze jeśli mam termin na kwiecień, to uda mi się jakoś dokończyć 5 rok? Będę miała po porodzie jeszcze jakieś 2-3 tyg. obowiązkowych zajęć.

Eh, dziewczyny powiem Wam, mam dylemat.. Mam 20 lat, ze studiów zrezygnowałam w połowie pierwszego semestru, zły kierunek wybrałam, w ogóle trochę na siłę poszłam na studia. I tak wyszło, że zaszłam w ciążę :-D Termin porodu przypada mi akurat na rozpoczęcie roku akademickiego. Nie chcę zmarnować kolejnego roku i chciałabym się uczyć, ale boję się, że nie dam rady zajmować się Małą i studiować zaocznie. Co prawda, mieszkamy z moimi rodzicami na razie, ale nie chciałabym zostawiać im dziecka na weekendy, bo i tak już dużo dla nas robią..
Nie wiem, chyba spróbuję, w sumie, nie mam nic do stracenia.. Jak myślicie? ;-)

Eh, dziewczyny powiem Wam, mam dylemat.. Mam 20 lat, ze studiów zrezygnowałam w połowie pierwszego semestru, zły kierunek wybrałam, w ogóle trochę na siłę poszłam na studia. I tak wyszło, że zaszłam w ciążę :-D Termin porodu przypada mi akurat na rozpoczęcie roku akademickiego. Nie chcę zmarnować kolejnego roku i chciałabym się uczyć, ale boję się, że nie dam rady zajmować się Małą i studiować zaocznie. Co prawda, mieszkamy z moimi rodzicami na razie, ale nie chciałabym zostawiać im dziecka na weekendy, bo i tak już dużo dla nas robią..
Nie wiem, chyba spróbuję, w sumie, nie mam nic do stracenia.. Jak myślicie? ;-)
Na pewno dasz radę:tak: Ja mam termin w połowie semestru trochę kiszka ale myślę że nie będzie źle tyle kobiet sobie radzi dlaczego i my nie:-)

Witam.Ja mam termin na 4 września.Pierwszy rok studiów przechodziłam z brzuszkiem-a studjuję ratownictwo medyczne-bywało ciężko ale sobie dawałam rade.Gdy urodze bende miała niecały miesiąc na dojście do siebie i zaczęcie drógiego roku studiów-a tak na marginesie-mam poprawke na początku września z fizjologii tylko nie wiem dokładnie którego bo Pani profesor na urlop pojechała i nawet dziekanat nie ma jak sie z nia skontaktować!Mam nadziejeż że jakoś sobie poradze a narazie nauka mi nie w głowie bo termin porodu mam na nosie.

Witam.Ja mam termin na 4 września.Pierwszy rok studiów przechodziłam z brzuszkiem-a studjuję ratownictwo medyczne-bywało ciężko ale sobie dawałam rade.Gdy urodze bende miała niecały miesiąc na dojście do siebie i zaczęcie drógiego roku studiów-a tak na marginesie-mam poprawke na początku września z fizjologii tylko nie wiem dokładnie którego bo Pani profesor na urlop pojechała i nawet dziekanat nie ma jak sie z nia skontaktować!Mam nadziejeż że jakoś sobie poradze a narazie nauka mi nie w głowie bo termin porodu mam na nosie.
dasz radę trzymam kciuki za Was:tak::tak:

reklama
Myslicie, ze jeśli mam termin na kwiecień, to uda mi się jakoś dokończyć 5 rok? Będę miała po porodzie jeszcze jakieś 2-3 tyg. obowiązkowych zajęć.

mam do Ciebie radę, jest cos takiego jak miesięczne L4 na studiach. Bynajmniej u mnie tak było. Piszesz podanie do dziekana, ze dopiero co urodzilas, i daja ci 1 miesiac zwolnienia z zajec. Wszystkie zaliczenia jakie by wtedy byly czy egzaminy nie przepadają, Po prostu zdajesz je później.
Zapytaj u siebie na uczelni o taki miesieczny urlop zdrowotny.