reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej! Ja chciałam powiedzieć, że wczoraj nad ranem przywitałam moją drugą parkę bliźniąt. Mimo, że urodzili się równo w 37 tygodniu przerośli swoję rodzeństwo urodzone w terminie syn waży 3350 i ma 56 cm a córcia 3110 i 55 cm ;)

O kurcze, ale super dzieciaki no i takie duze- tylko pozazdrościć:-D

reklama
Hej dziewczyny dziękuje za życzenia :))))
Cc szczerze jak dla mnie straszne przeżycie, jak wyczerpują te dzieci a potem poplakalam się ze śmiechu jak czułam moje odretwiale nogi na łóżku a widziałam je w powietrzu xd
Dzieci pokazali mi podczas szycia położyli żebym patrzyła na nie a nie zajmowała się szyciem. Potem mi je zabrali i przywieźli pokazać dopiero wieczorem.
Pionizacja KOSZMAR!!! a tak to już co raz lepiej
Dzieci cudowne ale kurcze nie chcą jeść :( próbujemy cały czas próbujemy ech odezwę się jutro bo mnie wyganiaja na sale

Zenia najgorsze już za Tobą,teraz będzie tylko lepiej,zobaczysz:tak:A z jedzeniem to rozumie,że cyca nie chcą ciągnąć?Nauczą się,daj im jeszcze chwilkę.Trzymaj się:-)

Zenia a jakaś poradnia laktacyjna w szpitalu jest? Jak nie to wiem ze można było gdzieś zadzwonić i jest taka poradnia na telefon ale kurde wywalilam juz ta ulotkę :(
zaraz dzieciaczki naucza sie jeść:) więc ze spokojem:) masz je teraz juz je cały czas przy sobie??
Zapewne przez ten czas po cc jak Cię zszyli musiałas leżeć do momentu aż dzieciaczkow nie przywieźli?

Melduję się w trojpaku :-)
Leżę wciąż w szpitalu i zostanę tu do porodu. Dziś odstawili mi fenoterol, za parę dni ściągną pessar i tyle,pozostaje czekanie na akcje...brrr boję się.

Bibiana czyli Ty do szpitala we wt jedziesz?

Pozdrawiam :-)

zenia.mi
super że dochodzisz do siebie, teraz butelki (smoczki) aventa i tomi tipi mają bardzo zbliżony kształt do piesi i mi położna podpowiadała że jak maluch nie daje rady piersi chwycić ściągać mleko lub dokarmiać mm, nie powinien potem maluch cyca odmówić, a jak będzie głodny to będzie zły :) i nie będzie chciał próbować z cyckiem.

Ineska_uk
o matko 5 kg ! podziwiam

Napierajka
ja dowiedziałam się co mam w 16tc :) lekarzowi zajęło to dosłownie 30s na dwoje dzieci a potem nam dokładnie wszystko pokazywał. Do teraz się to nie zmieniło :tak: i w poradni genetycznej wczoraj pani byla na 100% pewna co jest i potwierdziła to co inny lekarz widział własnie w tym 16tc

multimama2
mnie juz lekarz uwrażliwia że jak by coś się działo to lepiej za szybko do szpitala jechać niż w domu rodzić :p bo podobnie (niedawno) rodziłyśmy i podobno szyjka szybko puszcza jak odstępy miedzy porodami sa nie wielkie :)

nnatalie04
powodzenia na wizycie! mi się marzy 32 tc, ale jak go przekroczę na pewno wyznaczę ambitniejszy cel 37tc :cool:

Zenia zobaczysz maluszki juz wkrótce zaczną ciagnąć cyca, tylko się nie poddawaj, jeżeli są głodne a nie potrafią złapać cyca to moze wina sutków? ja miałam taki problem że sutki mi się nie zrobiły takie "smokowate" jak też masz z tym problem to je "wyciągnij" a ja trzymam kciuki aby chłopaczki szybko załapali o co chodzi z jedzonkiem....albo spróbuj odciągać laktatorem do butelki :tak:

Gloriane tak ja we wtorek do szpitala i nie wiem co mnie czeka, wszystkiego dowiem się jak tam trafię, masz trochę stresa przed ściąganiem tego pessara???? boję się że to będzie bardziej nieprzyjemne niż zakładanie :szok::szok::szok:

Gloriane 3mam za Ciebie kciuki! Będzie dobrze:) pamiętaj! Każda z nas przechodzi wszystko inaczej :) więc spokojnie nie bój sie;)

Justynia882 no moja lekarka pierwszy termin bierze 34tydz- potem 36- no i marzy nam sie 38:) wiadomo wmiare jedzenia apetyt rośnie:) ale chociaż wytrzymać do 36-37 będzie super;)

bibiana 3mam kciuki zeby nic nie bolało i było wszystko ok!!!:)

Melduję się w trojpaku :-)
Leżę wciąż w szpitalu i zostanę tu do porodu. Dziś odstawili mi fenoterol, za parę dni ściągną pessar i tyle,pozostaje czekanie na akcje...brrr boję się.

Bibiana czyli Ty do szpitala we wt jedziesz?

Pozdrawiam :-)

Trzymaj sie i czekamy na dobre wiści i zdjęcia maluszków :-)

reklama
Dzięki dziewczyny :-D

Bibiana trochę boję się ściągania,choć powiem ci ze bardziej przeraża mnie wizja tego ze godzinę po ściągnięciu urodzę ;-) ale czekam na Ciebie póki co :-D

Dziś odwiedziła mnie Maggi i wiedzcie ze jej babel z którym przyszła jest piękny i wyrosniety choć dla mnie i tak był malutki ;-) w każdym razie to pokrzepiajacy widok przed porodem :-D

Do góry