reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Julia Gratulacje!!!!! dzieciaczki przesłodkie, a waga imponująca :tak:

Napierajka jeszcze masz czas na poznanie płci, czasami lepiej trochę później wiedzieć a dokładnie, mi na początku do 20 tc mówili, że dziewczynka i chłopczyk, później że dwa chłopczyki, później że znów parka, a teraz znowu chłopczyki :-D
Ale trzymam kciuki za wizytę, ja też mam we wtorek i pewnie już wyląduję w szpitalu :-)

Multimama co Ty tu jeszcze robisz :crazy: zmykać rodzić, ale już :wściekła/y: :-):-)
Pewnie się już niecierpliwisz co? mam nadzieję, że mnie koniec lipca już rozwiążą, no ewentualnie 1-2 sierpnia...niby wiem, że dla dzieci najlepiej jak dłużej posiedzą w brzuszku, ale już ich chce:tak:

Lilonka Ty się przyznaj, że dajesz im do mleka smerfojagody :-D tylko sie cieszyć, że Smerfiki tak ładnie Ci rosną:tak:

justynia, ja pierwszego syna urodziłam 5kg, to mi juz wystarczy i blizniaki jak bedą miały 5-6 kg razem to tez jest ok:laugh2:

Życzę wam wszystkim takich porodow jak miała Julia.

Bibiana sama się zastanawiam co ja jeszcze robię zapakowana:confused:Tylko pamiętaj,że masz na mnie poczekać:-)kurcze zaczynam głupieć powoli,w nocy obudziłam się z bólem jak na okres i twardym brzuchem.boję się,że zanim skumam,że już się zaczyna to będę miała mało czasu na dojazd do szpitala.Z synkiem było na luzie,odeszły mi wody,wzięłam prysznic i na spopkojnie pojechałam do szpitala.Dlaczego każdy poród nie może wyglądać tak samo:confused:

Multimama ja grzecznie czekam na wtorek, a po wtorku czekam jeszcze tydzień więc na pewno zdążysz urodzić :tak:

A te nocne bóle okresowe ja mam już od ponad tygodnia, w dzień bardzo rzadko one wystepują, no chyba, ze dłużej pochodzę...a tak to tylko twardnienie brzucha.

Gloriane a TY jak się czujesz? mam nadzieje, że jeszcze w trójpaku?

Zenia - GRATULACJE!!! W końcu się doczekałaś, choć podium było chyba wygodne ;) Życzę Wam dużo zdrówka, a Tobie okazji do wypoczynku i radości z macierzyństwa :-D

Julia ale piękne i duże maluszki! Cieszę się, że udało Ci się sn. Życzę dużo sił i zdrowia do ogarnięcia taaaakiej brygady! :-)

Multimama, bez straszenia, ale generalnie z drugim porodem akcja może być szybsza, więc wypatruj znaków i pędź do szpitala (po porodzie leżałam na sali z dziewczyną co sama swój poród odebrała, nawet mąż nie zdążył z innego pokoju przyjść, bo po karetkę dzwonił ;))

Dziewczyny z czołówki listy, ale macie "suwaczyska" :) a jeszcze niedawno chciało się do 30 tyg dotrwac.... Brawo kobietki, meta tuż-tuż!!!

Wszystkim mamom którym bliska sercu, a raczej piersi jest kwestia karmienia maluchów polecam książkę:
Polityka karmienia piersią. Ideologia, biznes i szemrane interesy - Książki - Wydawnictwo Mamania - Mądre książki dla mądrych rodziców - mamania.pl
otwiera oczy na wiele kwestii, nie tylko żywieniowych.

Mamy przed 20 tym tyg ciąży mogą skorzystać z nieodpłatnych wizyt położnej (w PL), wiedziałyście o tym? Może przyda się Wam taka pomoc, zwłaszcza jeśli to Wasze pierwsze dzieciątka i zamierzacie karmić piersią, do czego serdecznie Was zachęcam.
Karmienia piersią warto nauczyć się już w ciąży - Artykuł - *-spam-*

Multimama na pewno rozpoznasz, że to To :tak:

Nova Mama miło Cię tu widzieć, opowiadaj jak chłopaki?

Ostatnia edycja:
Napierajka w takim razie wizytujemy w ten sam dzień:) bo ja tez czekam na wtorek i oby moja Marysia miała juz ten 1kg ;) bo Tosia juz dwa tyg temu tyle miała;)

Widzę ze coś o ciuszkach piszecie:) ja mam troche na 50 a potem 56 no i coś tam na 62:)

Multimama 3mam kciuki zeby maluszki wyszły juz na dniach bo suwaczek masz pokaźny!!! No niestety każdy poród inny:) moj to będzie pierwszy raz więc boje sie ze coś przegapie;)

Novamama do mnie właśnie przyjeżdża Polozna ze szkoły rodzenia do której byłam zapisana:) bardzo fajna kobietka, duzo rzeczy opowiada i zawsze przyniesie coś do maluszkow :)

Ja tak czekam na ta magiczna liczbę 30:) za to jutro kończę 29tydz i powiem wam ze leci mi tak szybko teraz ze juz jestem mega niecierpliwa i niż bym chciała miec malenstwa przy sobie:) ale z drugiej strony chce wytrzymać do 37tygodnia:)

reklama
Do góry