reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Julia Gratulacje!!!!! dzieciaczki przesłodkie, a waga imponująca :tak:

Napierajka jeszcze masz czas na poznanie płci, czasami lepiej trochę później wiedzieć a dokładnie, mi na początku do 20 tc mówili, że dziewczynka i chłopczyk, później że dwa chłopczyki, później że znów parka, a teraz znowu chłopczyki :-D
Ale trzymam kciuki za wizytę, ja też mam we wtorek i pewnie już wyląduję w szpitalu :-)

Multimama co Ty tu jeszcze robisz :crazy: zmykać rodzić, ale już :wściekła/y: :-):-)
Pewnie się już niecierpliwisz co? mam nadzieję, że mnie koniec lipca już rozwiążą, no ewentualnie 1-2 sierpnia...niby wiem, że dla dzieci najlepiej jak dłużej posiedzą w brzuszku, ale już ich chce:tak:

Lilonka Ty się przyznaj, że dajesz im do mleka smerfojagody :-D tylko sie cieszyć, że Smerfiki tak ładnie Ci rosną:tak:

justynia, ja pierwszego syna urodziłam 5kg, to mi juz wystarczy i blizniaki jak bedą miały 5-6 kg razem to tez jest ok:laugh2:

Życzę wam wszystkim takich porodow jak miała Julia.

Bibiana sama się zastanawiam co ja jeszcze robię zapakowana:confused:Tylko pamiętaj,że masz na mnie poczekać:-)kurcze zaczynam głupieć powoli,w nocy obudziłam się z bólem jak na okres i twardym brzuchem.boję się,że zanim skumam,że już się zaczyna to będę miała mało czasu na dojazd do szpitala.Z synkiem było na luzie,odeszły mi wody,wzięłam prysznic i na spopkojnie pojechałam do szpitala.Dlaczego każdy poród nie może wyglądać tak samo:confused:

Multimama ja grzecznie czekam na wtorek, a po wtorku czekam jeszcze tydzień więc na pewno zdążysz urodzić :tak:

A te nocne bóle okresowe ja mam już od ponad tygodnia, w dzień bardzo rzadko one wystepują, no chyba, ze dłużej pochodzę...a tak to tylko twardnienie brzucha.

Gloriane a TY jak się czujesz? mam nadzieje, że jeszcze w trójpaku?

Zenia - GRATULACJE!!! W końcu się doczekałaś, choć podium było chyba wygodne ;) Życzę Wam dużo zdrówka, a Tobie okazji do wypoczynku i radości z macierzyństwa :-D

Julia ale piękne i duże maluszki! Cieszę się, że udało Ci się sn. Życzę dużo sił i zdrowia do ogarnięcia taaaakiej brygady! :-)

Multimama, bez straszenia, ale generalnie z drugim porodem akcja może być szybsza, więc wypatruj znaków i pędź do szpitala (po porodzie leżałam na sali z dziewczyną co sama swój poród odebrała, nawet mąż nie zdążył z innego pokoju przyjść, bo po karetkę dzwonił ;))

Dziewczyny z czołówki listy, ale macie "suwaczyska" :) a jeszcze niedawno chciało się do 30 tyg dotrwac.... Brawo kobietki, meta tuż-tuż!!!

Wszystkim mamom którym bliska sercu, a raczej piersi jest kwestia karmienia maluchów polecam książkę:
Polityka karmienia piersią. Ideologia, biznes i szemrane interesy - Książki - Wydawnictwo Mamania - Mądre książki dla mądrych rodziców - mamania.pl
otwiera oczy na wiele kwestii, nie tylko żywieniowych.

Mamy przed 20 tym tyg ciąży mogą skorzystać z nieodpłatnych wizyt położnej (w PL), wiedziałyście o tym? Może przyda się Wam taka pomoc, zwłaszcza jeśli to Wasze pierwsze dzieciątka i zamierzacie karmić piersią, do czego serdecznie Was zachęcam.
Karmienia piersią warto nauczyć się już w ciąży - Artykuł - *-spam-*

Multimama na pewno rozpoznasz, że to To :tak:

Nova Mama miło Cię tu widzieć, opowiadaj jak chłopaki?

Ostatnia edycja:
Napierajka w takim razie wizytujemy w ten sam dzień:) bo ja tez czekam na wtorek i oby moja Marysia miała juz ten 1kg ;) bo Tosia juz dwa tyg temu tyle miała;)

Widzę ze coś o ciuszkach piszecie:) ja mam troche na 50 a potem 56 no i coś tam na 62:)

Multimama 3mam kciuki zeby maluszki wyszły juz na dniach bo suwaczek masz pokaźny!!! No niestety każdy poród inny:) moj to będzie pierwszy raz więc boje sie ze coś przegapie;)

Novamama do mnie właśnie przyjeżdża Polozna ze szkoły rodzenia do której byłam zapisana:) bardzo fajna kobietka, duzo rzeczy opowiada i zawsze przyniesie coś do maluszkow :)

Ja tak czekam na ta magiczna liczbę 30:) za to jutro kończę 29tydz i powiem wam ze leci mi tak szybko teraz ze juz jestem mega niecierpliwa i niż bym chciała miec malenstwa przy sobie:) ale z drugiej strony chce wytrzymać do 37tygodnia:)

reklama
Do góry