reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczynki!
Wczoraj jak bylam na ktg to mi polozna opowiadala ze w pon w moim szpitalu urodzily sie blizniaki przez sn w 39 tc,wiec multimama wszystko przed Toba:-) nie no zartuje mam nadzieje ze dzis cos sie zacznie i bedzie dobrze:-)

Bibiana wspolczuje tych skurczy ale z tego co piszesz to mecza Cie juz chyba takie konkretne,mi brzuch sie napina i czasem leciutko zaboli ale jak juz zasne to spie do rana:-)

Ciekawe jak tam gloriane po odstawieniu fenoterolu

Milego dnia kobitki:-)

reklama
Polka no niby takie konkretne ale w dzień one ustają, czasami zdarza się, ze mam takie bardziej bolesne, ale to 2-3 na dzień a w nocy cześciej mnie męczą, niby lekarz kazał jechać do szpitala jak skurcze będą bolesne, ale one nie są regularne więc nie sieje paniki:-)

Ja to może i bym też spała, ale jak mnie taki skurcz chwyci to nagle muszę siusiu :zawstydzona/y: i tak co godzinkę :-(

Multimama trzymam kciuki aby to było jak najszybciej &&&&&

a mi wczoraj moja mała łzy wycisnęła z oczu, normalnie same poleciały, tak mnie zabolało - przypomniała sobie o moim żołądku, chyba się na niego wpakowała, bo aż miałam wybrzuszenie, a potem tak jakoś pod żebro i to te lewe, co moja torbiel jest tam w pobliżu ... żołądek mnie kuł prawie całą noc, więc pewnie znowu się jakoś tak bardzo blisko niego ulokowała

polka6 nie strasz:szok:ale tak na poważnie to ja znam moje szczęście i wiem,że 39może mnie zahaczyć :tak:No właśnie z tymi skurczami to tak jest,tu już człowiek myśli,że może to już a one przechodzą:wściekła/y:

Hop hop :-)

Zdaje relacje ze szpitala, od wczoraj jestem bez fenoterolu i dziś od rana niestety cały czas mam skurcze, tzn całkowicie niebolesne napinania brzucha przy których ciężko mi się oddycha :-\ na ktg tez pisze mi te skurcze no i jestem przerażona :-( rano na obchodzie powiedziałam o tym lekarzowi na co stwierdził on "bardziej dobrze" :O

Bibiana jakie te skurcze są u ciebie? Jak często się pojawiają?

Multimama ale ja nie chcę,serio!!! ;-) nie chcę i się boję!!!!mam nadzieję ze jednak moja macica tęskni tylko chwilowo za fenoterolem ;-) i ze to przejdzie... ;-) brrr boję się...

Zenia - gratuluję Ci Synków :) Zdrowia i duuuuuuużo cierpliwości CI życzę. Obyście jak najszybciej do domku wrócili w komplecie :-)
Multimama - ładny masz suwaczek - trzymam za Was mocno kciuki &&&

Mi moi chłopcy dają się trochę we znaki...kolki się zaczęły :baffled: DO tego mąż mi na nerwy działa...jestem oczywiście notorycznie niewyspana...ehhh... Ciemne strony macierzyństwa :baffled:
Ale oczywiście nie mam co narzekać tak naprawdę bo chłopcy są taaaaaacy kochani :) I jeden ich uśmiech wystarczy żeby wszystkie moje troski i zmęczenie prysło :)
Jedna moja rada - wyśpijcie się na zapas!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-)

reklama
Gloriane, ja te skurcze niebolesne mam tak różnie, raz są co 15 minut, raz co pół godziny a innym razem jest tak, że prze pół dnia jest jeden, a pod wieczór np co 10 min ok 5 skurczy i znów cisza, a te bolesne, mam chyba tak co godzinę, bo tak się w nocy budzę...
trzymam kciuki abyś jeszcze troszkę wytrzymała :tak:

Multimama, a Twoje maluszki trochę przesadzają :sorry2: niech już wyłażą, bo ciotki też chcą skorzystać z miejsca na podium :tak:

Polka Ty już jutro do szpitala:-) a ja pojutrze, oj już mnie mały stresik dopada :tak:

Do góry