reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witajcie dziewczynki. Nie pisałam od wczoraj jakoś słabowicie czułam. Do tego moj M. się rozłożył. Gorączka i bóle brzucha, więc musiałam się nim zająć. Ja odpukać narazie się nie zaraziłam, ale... .
Byłam dzisiaj na wizycie i niestety nie jest dobrze :-(. Szyjka niby ma 3 cm, ale przepuszcza na palec, a USG wykazało, że rozwiera się też od wewnątrz. Dlatego jutro kładę się do szpitala i tam będą mnie obeserwować decydować co dalej.
Sprawdził też małym serduszka na USG i na szczęscie z nimi wszystko ok. Ale dokładnie obejrzą je też w szpitalu.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!!!

Tossa - gartuluje słodziaków w domku!

tygryz3
user-online.png
-trzymam kciuki,zapytaj lekarza o pessar na szyjkę.

Agatka - dziękuję. Właśnie gin powiedział mi, że prawdopodobnie zdecydują się założyć mi pessar, ale tak czy siak chce, żeby mnie pod KTG podłączyli i zobaczyli czy nie ma akcji skurczowej.

Tygryz cale szczescie, ze lekarz to zauwazyl i podjal radykalne kroki!! U mnie poczatkowo nikt nie zauwazal skracania szyjki, bo skracala sie od wewnatrz... W normalnym badaniu bylo wrecz super. W sumie przypadkowo wyszlo, ze w USG zmierzyli mi ja i wynik zaskoczyl wszystkich:eek:

Pessar powinien pomoc! W szpitalu na pewno najlepiej Ci pomoga! Powodzenia

Dziewczyny wlasnie zmierzylam sobie brzunia- urosl kolejne pare cm:-) Byczy na 105 cm:-D

enaflo
user-offline.png
świetna waga maluszków, jeszcze troszkę podtuczyć i będzie super:)

youstta
user-online.png
ja też ciągle czekoladę wcinam:p a paczusie mikołajowe są najlepsze:D
ten czas leci, nawet się człowiek nie spostrzeże, a zaraz święta:)
kurcze a u Ciebie to prawie 36tc... nie znasz dnia ani godziny i spory dylemat ze świętami:p ale może pod choinkę dostaniesz maluszki, najwspanialszy prezent jaki można sobie wymarzyć, tylko pewnie dzieci będą później złe, że mają urodziny w święta:p

Dziewczyny a ja po wizycie, szyjki przewie nie ma - poniżej 1cm, rozwarcie nadal jest ok 2 -3 cm. Zmniejszam ilość fenoteroli z 6 na 2 i czekam na rozwój "akcji". Za tydzień znowu wizyta. Tylko coś mnie brzuch boli po tym badaniu :baffled:
Lekarz mnie pocieszył że przy bliźniaczych ciążach nie zawsze czuje się skurcze porodowe i jak mi wcześniej wody nie odejdą albo czop to mogę mieć problem z ich rozpoznaniem, zwłaszcza że teraz też tych skurczy nie czuję :szok:

tygryz3 - dobrze że idziesz do szpitala, rozwarcie to już nie przelewki a na pewno będziesz bezpieczniejsza..

reklama
Do góry