reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Youstta trzymam kciuki żeby dzieciaczki jeszcze zostały w twoim brzuszku do końca roku :-)
Tygryz3 może lepiej że idziesz do szpitala zbadają popatrzą dadzą tableteczki i wyjdziesz do domku :-)
MoniaN jak się czujesz jak dzieciaczki kiedy będziesz mieć je w domu :-)

Dziewczynki dziękuję za kciuki.Dzisiaj miałam bad.ginekologiczne szwu-jest ok.
Pani doktor tylko podejrzała maluszki na usg i jest ok.
Okazało się,że przechodziłam już toxoplazmozę.Wyniki glukozy super.
Morfologia niestety kiepska i mam brać 300mg żelaza.Teraz wizytuję 12 stycznia z usg.
MoniaN.
user-offline.png
silne masz dzieciątka.

Ostatnia edycja:
Monia- ale super! :) Gratki!
Ja z moimi synkami już od wczoraj w domku :)
Póki co jest na prawdę bosko, chociaż w nocy dali nam troszkę popalić, ale dzielny tatuś je uśpił :).
Ja ruszam się jeszcze jak babuszka, ale z dnia na dzień jest ze mną coraz lepiej!
Jutro idziemy do pediatry na kontrolę wagi i sprawdzenie żółtaczki. Mam nadzieję, że jakoś przeżyję tą pierwszą wizytę :).

Volka super święta będziecie mieli:-)
ja dziś w końcu odebrałam łóżeczka :happy: a i wielkie pranie urządziłam tak więc muszę odpocząć już do wieczorka bo to trochę sporo dla mnie, tylko się położyłam to dziewczyny szaleją obie:-)
teraz to już chyba o miejsce się biją!

MoniaN super, że dzieciątka takie dzielne i samodzielne. Niech ładnie przybierają na wadze, zebyscie mogli być razem w domku.
AGATA777 super, że po wizytce wszystko ok. A co do wyników pewnie spadają Ci krwinki czerwone i hemoglobina....ja codziennie piję sok z buraków i biorę żelazo a i tak wyniki kiepskie. Pamiętaj, żeby żelazo brać w obecności witaminki c, ponoć lepiej się wtedy wchłania.
volka super, że juz jesteście w domku.Trzymam kciuki za pierwszą wizytę u pediatry. Niech maluszki zdrowo rosną i dają Wam pospać w nocy.
enaflo Ty tez widzę nosisz dwie Gwiazdeczki. Moje wprawdzie troszkę młodsze ale też już nieźle dokazują w brzusiu. Oszczędzaj się i duzo odpoczywaj....jak się urodzą nie bedzie czasu na takie luksusy:-)

Heeeej babeczki!

Volka super, ze jestescie juz w domku:-) Jak sie czujesz po cc? Jak szpital ?Zoltaczki to standard u wczesniaczkow, mnie polozna doradzala, zeby na sloneczko jak najczesciej wystawiac to powinna zolc czybciej spasc:) Ale bedziecie mieli super swieta:tak: Swieta w domku, czy gdzies jedziecie? pozdrawiam

Monian ale dzielne bobasy! Silne po mamusi;-)

Agatka co do tego zelaza, to przychylam sie do wersji Moni78, ze trzeba popijac w towarzytsiwe witaminy C ( sok pomaranczowy) a do tego najlepiej zaraz po posilku albo przed to wtedy najlepiej sie wchlania i odsawic kawe i herbate

Walewanderki co to jest ta tobofobia?? A propos ksiazek to moge Ci polecic Tracy Hogg Jezyk niemowlat, jak przeczytasz te Bliniaki to daj znac czy warto:tak:

Ja sie dzisiaj cos kiepsko czuje, niskie cisnienie albo cos, glowa mnie pobolewa.

Ale super- jutro maz wraca i jedziemy do tesciow a pozniej prosto do domku, szykowac chatke na swieta:happy:
Mloda podniecona na calego bo "bo choinke ubierac bedzie z tatusiem":-D Od czasu kiedy M wiekszosc popoludnia z nia spedza, przestalam byc wliczana w jakiekolwiek plany:-) Pozza zagracaniem miejsca w salonie nie ma z mamy zadnego pozytku:-D

MoniaN -Nim się obejrzysz będziesz mieć ze sobą swoich chłopaków w domku.Zaglądaj do NAs w miarę możliwości i zdawaj relacje. Dużo zdrówka dla Was.

Volka - pierwsza noc za Wami :happy::happy: Dzieci cudne ,tata spisuje sie na medal. Oby tak dalej

Agatka a co lekarz na twoje badania , moze zmien diete. Ja przez cala ciaze mam problem z plztkowoscia, spadaja z m-ca a m-c. Jedyne co slysze to taka moja natura w ciazy.:-) Dobrze ,ze szew trzyma.

Yummy-mummy - I skonczylo sie lenistwo, od jutra witaj w klubie "nic nie mam podawane, wszystko robie sama "
:-D:-D
Tokofobia, to nic innego jak strach przed porodem naturalnym
masz tu linka
Tokofobia - paniczny lęk przed porodem - Kobieta - WP.PL

sorki, mam poprzestawiana klawiature i nie zauwazylam litererowki. A co do ksiazek dam zanac napewno

W tym art jest to opisane, dosc drastycznie.Generalnie chodzi o to, ze kobieta boi sie porodu SN, a lekarz nie wezmie odpowiedzialnosci na siebie majac takie sygnaly wczesniej. Tak to mi tlumaczyl moj polski ginekolog. Jego kolezanka po fachu popelniala taki blad i teraz placi za to

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry