reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

walawenderki - a czytałaś opis? jak chcemy mieć o 25% inteligentniejsze dzieci to nie ma bata, musimy to urządzenie kupić żeby lepiej rozumieć maluchy :-D

Yoummy_mummy - witaj w klubie "zdanych na siebie". :-)Moi rodzicie 500km, a teściowie 200km. od nas :-) Co prawda teściowa i mama deklarują "w razie czego" pomoc, ale musiałyby zamieszkać z nami a my nie mamy tyle komnat w mieszkaniu żeby było wszystkim swobodnie. Moja córka jest 5 msc starsza od Twojej. Zobaczysz, damy radę!

reklama
Youssta - czytałam :-D:-D:-D

Dziewczyny, ja Wam zazdroszczę , że bliźniaki nie są Waszymi pierwszymi dziećmi, pewnie roboty będzie po łokcie, ale bynajmniej macie już doświadczenie. Ja jak moje zaczną płakać to ja razem z nimi, bo nie będę wiedzieć co mam zrobić, no chyba , że kupię w/w urządzenie :-D:-D

Dzień Dobry :-)
enaflo super waga dzieciaczków i jak ładnie równo idą :-)
Tossa i rodzinka w komplecie. Wreszcie możecie z M się nacieszyć Waszym szczęściem.
youstta czekamy na wieści z dzisiejszej wizyty.

Dziewczyny, ja Wam zazdroszczę , że bliźniaki nie są Waszymi pierwszymi dziećmi, pewnie roboty będzie po łokcie, ale bynajmniej macie już doświadczenie. Ja jak moje zaczną płakać to ja razem z nimi, bo nie będę wiedzieć co mam zrobić, no chyba , że kupię w/w urządzenie :-D:-D
ja się pod tym podpisuję rękami i nogami ;-)
A ja zaczynam wicie gniazdka dla moich skarbków. Rozkręcam się z wyprawką i przebranżawianiem naszej sypialni w pokoik dla dzieci. Niestety mamy tylko 2 pokoje z kuchnią i jakoś musimy sie pomieścić. Planuję meble, kolory ścian i coraz bardziej mi się to podoba.

Witajcie ja zaraz zmykam do internisty.Mam zamiar kupić sobie jakiegoś fatałaszka.Myślałam,że mnie ominie przemeblowanie,ale nic z tego.Mój M oznajmił mi,że przemeblujemy salon i Dawida pokój.Już myślałam,że mnie to ominie.
Jak pojawią się dzidzie na początku będą w salonie.Potem likwidujemy sypialnię i pokoik im wyszykujemy.

niby przy drugim dziecku (i trzecim w naszym przypadku:) powinno być łatwiej, ale hmmm.. pożyjemy zobaczymy, nigdy dwójką na raz się nie zajmowałam, a do tego trzeba będzie jeszcze Majeczką się zajmować :-) Ja bardzo liczę że nie padnę po tygodnu na pysk i nie będę wzywała posiłków do pomocy w postaci mamy albo teściowej :eek:

A co do tego płaczu to ja po jakiś 2 tyg. nauczyłam się rozróżniać płacz Mai. Leeeeee oznaczało dawać mleko! a łeeeee - mokro albo chcę na ręcę.

Widzę że przemeblowanie robicie.. mi szykowanie pokoiku sprawiało niezłą frajdę :)

A mój małzonek się rozłożyl, poszedł do lekarza i przed chwilą zadzwonił że lekarz zdiagnozował u niego infekcję wirusową. Na dodatek Majka nie chciała jeść śniadania bo ją brzuszek boli. Jeszcze będę miała szpital w domu. A moment na chorowanie jest delikatnie mówiąc niewłaściwy :baffled:

Ja za to mam niesamowitą przerwę w dzieciach,prawie 17 lat różnicy.Boję się jak diabli.No i oczywiście sama,nie mogę liczyć na nikogo.Co prawda koleżanki syna są bardzo chętne do spacerków i pomocy.Zobaczymy,czas pokaże.

ja dopiero wstałam :szok::szok:

Zjadłam śniadanko i .... idę dalej leżeć :-D:-D

Dziewczyny, ja też nie mam na kogo liczyć w razie nagłych przypadków.
Na początku na pewno mama przyleci, o teściowej mogę zapomnieć. Myślę, że jak zobaczę, że nie daję rady sama (mąż całymi dniami w pracy) to przeniosę się z bliźniakami do Polski a tam cioć chętnych do bawienie od groma :-D:-D

Agatka - ja myślę, że Twój instynkt na pewno powróci ze zdwojoną siłą.

Youstta - czekamy na newsy z wizyty. Kurcze obyś Ty z Mają nie zaraziła się od M

Moniek78 - urządzanie pokoiku sprawia ogromna frajdę. Ja wciąż czekam na moje szablony na ścianę .

Ostatnia edycja:
nasze bąbelki
razem zuza i szymon.jpgszymek.jpgzuzia.jpg

reklama
Do góry