reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was miała tak, ze na pierwszym usg był widoczny jeden pęcherzyk z jednym serduszkiem (6t4d) a na kolejnym usg za 3 tygodnie lekarz widział 2 serduszka?
Moja sytuacja nie daje mi spokoju…
A nie chce tez latać od lekarza do lekarza po usg skoro nie ma żadnych niepokojących objawów…

Na wizycie potwierdzającej ciążę (6+2), jeden pęcherzyk, potem w 8 tygodniu wpadłam żeby sprawdzić czy jest wszystko ok dla spokojnej głowy, bo zaczęłam plamić - wciąż 1 pęcherzyk. W 10+2 planowana wizyta: 2 zarodki

Dziewczyny, które mają już swoje bliźniaki, jakie macie wózki? Jesteście z nich zadowolone? Nadają się na spacery w terenie? Na co zwrócić uwagę szukając? Są dla bliźniaków takie, w których spacerówkę można w jakiś sposób obracać? Na przód/tył, bez rozbierania wózka, tylko podczas spaceru

Dziewczyny, które mają już swoje bliźniaki, jakie macie wózki? Jesteście z nich zadowolone? Nadają się na spacery w terenie? Na co zwrócić uwagę szukając? Są dla bliźniaków takie, w których spacerówkę można w jakiś sposób obracać? Na przód/tył, bez rozbierania wózka, tylko podczas spaceru
Miałam bugaboo donkey naprawdę warto w niego zainwestować, kosztuje dużo, ale ma swoje zalety. Mieliśmy uzywany. Duże koła więc w terenie radzi sobie super, spacerówki spokojnie okrecisz z dzieckiem z wózku( wypinasz przekładasz i gotowe zobacz na filmiki na yt) łatwo się sklada, przedłużane budki chronią przed wiatrem czy słońcem, regulacja raczki także dla wysokich rodziców ( dla nas to było ważne z mężem jesteśmy wysocy) na równym terenie prowadzi się jedna ręką, można go złożyć do pojedynczego wózka ( mega wygoda jak idziesz np. do lekarza tylko z jednym dzieckiem, albo jak masz ograniczone miejsce w samochodzie).

Ja mam valco snap duo. Na spacery w terenie polecam z pompowanymi kołami. Jest lekki, mieści się w standardowych drzwiach, a dzieci mimo wszystko mają sporo miejsca (w spacerówce, bo w gondoli to każdej będzie wąsko [emoji2960]). Ale nie przekłada się, spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy, gondola oczywiście przodem do rodzica. Ma fajną, długą budkę, łatwo się składa i zajmuje mało miejsca. [emoji106]

Oj osiołek jest chyba najlepszy ze wszystkich wózków bliźniaczych [emoji2960]. Ale cena niestety powalająca [emoji2356]
Miałam bugaboo donkey naprawdę warto w niego zainwestować, kosztuje dużo, ale ma swoje zalety. Mieliśmy uzywany. Duże koła więc w terenie radzi sobie super, spacerówki spokojnie okrecisz z dzieckiem z wózku( wypinasz przekładasz i gotowe zobacz na filmiki na yt) łatwo się sklada, przedłużane budki chronią przed wiatrem czy słońcem, regulacja raczki także dla wysokich rodziców ( dla nas to było ważne z mężem jesteśmy wysocy) na równym terenie prowadzi się jedna ręką, można go złożyć do pojedynczego wózka ( mega wygoda jak idziesz np. do lekarza tylko z jednym dzieckiem, albo jak masz ograniczone miejsce w samochodzie).

Tak ja też mam valco Snap Duo (trend) i jest bardzo fajny:) Miałam Bebetto przez pierwszy rok (jeden za drugim) i trochę cierpiałam;) valco jest przede wszystkim lekki łatwy w obsłudze i tak cenowo jeszcze do ogarnięcia.

reklama

Wetnę się, ale potwierdzam. Używałam go dla synka jako jedynki i super mi się sprawdzał więc myślę, że i dla bliźniąt też tak jest :)

Do góry