reklama
Paradocsy 1402
Początkująca w BB
Witam wszystkie mamusie i proszę o radę uspokojenie,
Jak to było u Was , kiedy było podejrzenie ciąży mnogiej a kiedy ostatecznie 100% pewności że będą twinsy ja wczoraj po badaniu 5t3d dowiedziałam że się mam dwa pęcherzyki ciążowe jednak jeszcze bez widocznych zarodków, kontrolne USG za 2 tygodnie a ja do tej pory oszaleję i jestem zła na siebie że zgodziłam się na usg...bo teraz głową pełną myśli i zmartwień czy będą dwa serduszka czy jedno i czy w ogóle będą , uważam że lekarz za szybko na wszystkich kartach zaznaczyl blizniaki, naczytałam się że często okazuje się zostaje jeden zdrowy zarodek, dodam że beta w 4 tygodniu dosyx niska jak na bliźniaki plus bardzo niewyraźne kreski na teście
Z góry dziękuję za odpowiedź !
Jak to było u Was , kiedy było podejrzenie ciąży mnogiej a kiedy ostatecznie 100% pewności że będą twinsy ja wczoraj po badaniu 5t3d dowiedziałam że się mam dwa pęcherzyki ciążowe jednak jeszcze bez widocznych zarodków, kontrolne USG za 2 tygodnie a ja do tej pory oszaleję i jestem zła na siebie że zgodziłam się na usg...bo teraz głową pełną myśli i zmartwień czy będą dwa serduszka czy jedno i czy w ogóle będą , uważam że lekarz za szybko na wszystkich kartach zaznaczyl blizniaki, naczytałam się że często okazuje się zostaje jeden zdrowy zarodek, dodam że beta w 4 tygodniu dosyx niska jak na bliźniaki plus bardzo niewyraźne kreski na teście
Wiem przez co przechodzisz u mnie było podobnie na usg okazało się ze mamy dwa zarodki jeden był z serduszkiem a drugi nie wiadomo bo się schował. Potem wizyte mialam za 2 tyg i miało sie okazac czy będzie dwójka czy zostanie jedno. Tak strasznie się martwiłam i bałam. A tu niespodzianka są dwa serduszka i dzieci rosną dobrze[emoji4] we wtorek mam usg prenatalne i mam nadzieje ze nadal wszystko w porządku.Witam wszystkie mamusie i proszę o radę uspokojenie,
Paradocsy 1402
Początkująca w BB
W którym tygodniu robiłaś pierwsze USG? Mnie najbardziej martwi to że nie widać zarodków A lekarz już kazał mi się umawiać na USG prenatalne... ciekawa jestem co powie jak pójdę i będzie jedno serce :/ dodam że jeden pęcherzyk jest większy i wyraźnie widać to na usgWiem przez co przechodzisz u mnie było podobnie na usg okazało się ze mamy dwa zarodki jeden był z serduszkiem a drugi nie wiadomo bo się schował. Potem wizyte mialam za 2 tyg i miało sie okazac czy będzie dwójka czy zostanie jedno. Tak strasznie się martwiłam i bałam. A tu niespodzianka są dwa serduszka i dzieci rosną dobrze[emoji4] we wtorek mam usg prenatalne i mam nadzieje ze nadal wszystko w porządku.
Jak byłam w 4tc to byl jeden pecherzyk potem byłam w 6 tc były dwa tylko drugi sie schował nie było widac serduszka a w 8tc były juz dwa dobrze widoczne serduszkaW którym tygodniu robiłaś pierwsze USG? Mnie najbardziej martwi to że nie widać zarodków A lekarz już kazał mi się umawiać na USG prenatalne... ciekawa jestem co powie jak pójdę i będzie jedno serce :/ dodam że jeden pęcherzyk jest większy i wyraźnie widać to na usg
Paradocsy 1402
Początkująca w BB
Jak pójdę to będzie prawie 8 tydzień wiec pewnie wszystko się wyjaśni, jej jak ja to przetrwamJak byłam w 4tc to byl jeden pecherzyk potem byłam w 6 tc były dwa tylko drugi sie schował nie było widac serduszka a w 8tc były juz dwa dobrze widoczne serduszka
Dasz rade. Wiem że to ciężki okres ale będzie dobrze[emoji6]Jak pójdę to będzie prawie 8 tydzień wiec pewnie wszystko się wyjaśni, jej jak ja to przetrwam
Paradocsy 1402
Początkująca w BB
No innego wyjścia nie ma, a czy u Ciebie beta była wysoka chociaż lekarz stwierdził że to nie ma reguły jeśli chodzi o wynik beta czy będą blizniaki?Dasz rade. Wiem że to ciężki okres ale będzie dobrze[emoji6]
P.S jestem przerażona wizja podwójnego szczęścia...
Na poczatku miałam bete 33 i po 48h byla 141 wiec przyrost wyszedł ponad 300% wtedy pomyslalam o blizniakach ale na usg bylo jedno. Dopiero za 2 tyg okazalo sie ze jednak dwojeNo innego wyjścia nie ma, a czy u Ciebie beta była wysoka chociaż lekarz stwierdził że to nie ma reguły jeśli chodzi o wynik beta czy będą blizniaki?
P.S jestem przerażona wizja podwójnego szczęścia...
reklama
Podziel się: