reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam wszystkie mamusie :) i proszę o radę uspokojenie,
Jak to było u Was , kiedy było podejrzenie ciąży mnogiej a kiedy ostatecznie 100% pewności że będą twinsy:) ja wczoraj po badaniu 5t3d dowiedziałam że się mam dwa pęcherzyki ciążowe jednak jeszcze bez widocznych zarodków, kontrolne USG za 2 tygodnie a ja do tej pory oszaleję i jestem zła na siebie że zgodziłam się na usg...bo teraz głową pełną myśli i zmartwień czy będą dwa serduszka czy jedno i czy w ogóle będą , uważam że lekarz za szybko na wszystkich kartach zaznaczyl blizniaki, naczytałam się że często okazuje się zostaje jeden zdrowy zarodek, dodam że beta w 4 tygodniu dosyx niska jak na bliźniaki plus bardzo niewyraźne kreski na teście
Z góry dziękuję za odpowiedź ! :)

Witam wszystkie mamusie :) i proszę o radę uspokojenie,
Jak to było u Was , kiedy było podejrzenie ciąży mnogiej a kiedy ostatecznie 100% pewności że będą twinsy:) ja wczoraj po badaniu 5t3d dowiedziałam że się mam dwa pęcherzyki ciążowe jednak jeszcze bez widocznych zarodków, kontrolne USG za 2 tygodnie a ja do tej pory oszaleję i jestem zła na siebie że zgodziłam się na usg...bo teraz głową pełną myśli i zmartwień czy będą dwa serduszka czy jedno i czy w ogóle będą , uważam że lekarz za szybko na wszystkich kartach zaznaczyl blizniaki, naczytałam się że często okazuje się zostaje jeden zdrowy zarodek, dodam że beta w 4 tygodniu dosyx niska jak na bliźniaki plus bardzo niewyraźne kreski na teście
Z góry dziękuję za odpowiedź ! :)
Wiem przez co przechodzisz u mnie było podobnie na usg okazało się ze mamy dwa zarodki jeden był z serduszkiem a drugi nie wiadomo bo się schował. Potem wizyte mialam za 2 tyg i miało sie okazac czy będzie dwójka czy zostanie jedno. Tak strasznie się martwiłam i bałam. A tu niespodzianka są dwa serduszka i dzieci rosną dobrze[emoji4] we wtorek mam usg prenatalne i mam nadzieje ze nadal wszystko w porządku.

Wiem przez co przechodzisz u mnie było podobnie na usg okazało się ze mamy dwa zarodki jeden był z serduszkiem a drugi nie wiadomo bo się schował. Potem wizyte mialam za 2 tyg i miało sie okazac czy będzie dwójka czy zostanie jedno. Tak strasznie się martwiłam i bałam. A tu niespodzianka są dwa serduszka i dzieci rosną dobrze[emoji4] we wtorek mam usg prenatalne i mam nadzieje ze nadal wszystko w porządku.
W którym tygodniu robiłaś pierwsze USG? Mnie najbardziej martwi to że nie widać zarodków A lekarz już kazał mi się umawiać na USG prenatalne... ciekawa jestem co powie jak pójdę i będzie jedno serce :/ dodam że jeden pęcherzyk jest większy i wyraźnie widać to na usg

W którym tygodniu robiłaś pierwsze USG? Mnie najbardziej martwi to że nie widać zarodków A lekarz już kazał mi się umawiać na USG prenatalne... ciekawa jestem co powie jak pójdę i będzie jedno serce :/ dodam że jeden pęcherzyk jest większy i wyraźnie widać to na usg
Jak byłam w 4tc to byl jeden pecherzyk potem byłam w 6 tc były dwa tylko drugi sie schował nie było widac serduszka a w 8tc były juz dwa dobrze widoczne serduszka

No innego wyjścia nie ma, a czy u Ciebie beta była wysoka chociaż lekarz stwierdził że to nie ma reguły jeśli chodzi o wynik beta czy będą blizniaki?
P.S jestem przerażona wizja podwójnego szczęścia...
Na poczatku miałam bete 33 i po 48h byla 141 wiec przyrost wyszedł ponad 300% wtedy pomyslalam o blizniakach ale na usg bylo jedno. Dopiero za 2 tyg okazalo sie ze jednak dwoje

reklama
Do góry