reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja jak się objem to też zaraz zgaga. Z resztą w każdej ciąży to moja niezmienna dolegliwość. A w ogóle jak wypiję coś gazowanego.. to pół nocy mam z głowy tak piecze. o_O
U mnie w pierwszej ciąży na plusie 9kg, a drugiej 15kg, trzeciej chyba 8kg....a teraz 6+ to ciekawe ile będzie do końca:rolleyes2:
u mnie w pierwszej pojedynczej 22 kg. Ale caly czas zachcianki. Zobaczymy ile będzie na końcu.

reklama
Liczę się z tym, że będzie więcej na liczniku, ale damy radę...teraz będzie podwójne zajęcie... podwójny ciężar chociażby w wózku to będziemy tracić kilogramy ;)

Mimo że kupowałam super drogi wózek, lekki, zwrotny, trochę w typie sportowym... to jednak jak nim jadę to czuć dodatkowe kilogramy. A dzieci nawet 3 kg nie ważą :eek::eek: Ja nie wiem jak to będzie z rocznymi. Choć na szczęście mam ogród i z córką w pewnym momencie przestałam się już bawić w spacery, hasałyśmy na ogrodzie. Choć to zawsze opcja bardziej na lato. Wiosną i jesienią fajnie jest na placu zabaw. No, ale może tak się wprawimy w pchanie klocuszków naszych, że nawet 3 latki damy radę pchać na długim spacerze, żeby rozpierduchy w chacie nie robili:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Trochę Wam zazdroszczę końcówek ciąży. Ja mam wrażenie, że moja mi uciekła przez te 2 ostatnie tygodnie w szpitalu (półtora w zasadzie w ciąży). A już więcej dzieci nie zakładam, więc trochę jednak z sentymentem na to patrzę.
Trzymajcie się jak najdłużej w trzypakach!

A tu moje skarby, bo chyba nie pokazywałam jeszcze...

Załączniki

• 43360714_271884280333081_4666373042438406144_n.jpg
    43360714_271884280333081_4666373042438406144_n.jpg
    69,2 KB · Wyświetleń: 152
  • 43388383_2255032368116974_2356267355492843520_n.jpg
    43388383_2255032368116974_2356267355492843520_n.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 147
  • 44294119_1870317066419978_5387898441173041152_n.jpg
    44294119_1870317066419978_5387898441173041152_n.jpg
    108,1 KB · Wyświetleń: 141
@lolak A po Tobie będę ja;) mam nadzieję, że donoszę do tego 37tyg i obędzie się bez przygód.[/QUOTE]

Na pewno!:-) :) Przypomnij na kiedy masz termin?
Ja tez chciałabym wytrwać do 37. Jak na razie nie zapowiada się nic złego. Ale wiadomo. Różnie może być. ;)

No to trafiliście. Tylko szkoda że nie dochodzisz . A może?
Ja tak myślę kiedy ja się rozpakuj. Termin mam na 20 stycznia. Na swieta? Ale to chyba bylo by troszeczkę za wcześnie.

@apostrofa super kudlacze :D mam podobne odczucia jesli chodzi o koniec ciazy, chociaz ja moze jeszcze sie zdecyduje na czwarte dziecko za pare lat. Jeszcze nie mam 30, wiec moze zdaze sie namyslic przed menopauza :D
@mama płci męskiej @lolak no nie wiem czy tak łatwo zrzucić od razu po porodzie jak sie ma blizniaki. Ja w 1 ciazy +9, teraz +18. Wtedy jadlam ZDROWO w pologu, teraz zapycham sie byle czym, bo nie mam czasu sobie szykowac :/ ze starszym chodziłam na coraz dluzsze spacery jak rosl i jak miał 4msc to juz bylo po 4h, z czego moze 15minut siedzenia na lawce. Teraz się nie zanosi. Nie dosc ze zima idzie, to logistycznie wyjsc na tyle czasu z 3 maluchow jest jakos dla mnie nie do ogarniecia :eek: pewnie bede sie bujac jeszcze długo z dodatkowymi kg.

Moje robaczki dzisiaj koncza juz 4tygodnie! Jak ten czas zasuwa :)

reklama
@aniaplus ja nigdy na dietę nie uważałam za bardzo, ale wszystko się okaże po porodzie;) teraz możemy sobie gdybać. O czymś musimy w końcu pisać:rofl2:
Ja też z pierwszym na najdłuższe spacery chodziłam8-)

Naprawdę to już prawie miesiąc mają te twoje szkraby, a mi się wydaje jakbyś wczoraj urodziła:tak:

@lolak taaak:laugh2: mój M cały czas powtarza, że jak urodzę dokładnie 13 to będzie Junior:-D a ja i tak tyle nie wytrzymam, bo nawet w pojedynczych rodziłam ok tydzień przed terminem;) mi by pasowało, żeby tak po dniu babci i dziadka urodzić, ale planować sobie mogę:rolleyes2:
Może dasz radę dotrzymać do nowego roku. Ale na święta by już też było fajnie:tak: spędzić je w powiększonym gronie, ale najważniejsze żeby się odbyło bez przygód i aby małe były zdrowe.

Do góry