reklama
Luiza.
Fanka BB :)
Nie rozumiem pytaniaLuiza, jak ci miały USG ?
A płeć zobaczyłam w 20 tygodniu, na badaniu prenatalnym.I w którym tygodniu zobaczyłaś plec!?
ania_ka87
Ja juz prawie 20 kg ale na poczatku ciazy szybko przybywalo a teraz od 8 tyg troche ponad pol kg tylko. A jeszcze 6 tyg i tez mysle ze to niewykonalne bo brzuch ogromny nogi bola i skurcze lydek sie zaczynaja a lezec przy 2 dzieci sie nie da
no mi nie musisz tlumaczyc ze przy dwojce nie da sie lezec..... ja wlasnie glownie ze wzgledu na warunki zyciowe nie wyobrazam sobie tego, bo gdyby to byla pierwsza ciaza lub mialabym jakakolwiek pomoc to bylby luzik.... a tak dzieci na mojej glowie od rana do wieczora i nie robi na nich zadnego wrazenia ze mama ma dwie dzidzie w brzuchu
Luiza.
Aaa, o to kaman... no ja też miałam okazję usłyszeć, że badanie jest utrudnione przez wysokie BMI (tak to ładnie nazwali), w szpitalu narzekały, że KTG nie da rady zrobić, ale to dlatego że mi kazały na boku leżeć. Jak wizytowałam na patologii ciąży przed porodem, to inne położne nie miały z tym problemu, ale musiałam leżeć plackiem na plecach, bo wtedy dziewczynki się łapały A w szpitalu jak mi starsza lekarka robiła USG, to nie miała problemu z wyłapaniem tego co potrzeba, także kwestia doświadczenia też robi swojeLuiza,chodzi mi o to , ze u mnie tłuszczyk na brzuchu utrudnia podgląd maluchów.
Mój lekarz już przyzwyczaił się i nie ma problemu. Ale na prenatalnym inny lekarz już tak. Bardzo długo mnie męczyl, ale co prawda był bardzo uprzejmy.
W poniedzialek mam wizytę. To będzie 15 i 6 tc. Ciekawie mnie czy lekarz juz coś zobaczy.
W poniedzialek mam wizytę. To będzie 15 i 6 tc. Ciekawie mnie czy lekarz juz coś zobaczy.
reklama
zuzik85
No to kciuki za podglądanie!Mój lekarz już przyzwyczaił się i nie ma problemu. Ale na prenatalnym inny lekarz już tak. Bardzo długo mnie męczyl, ale co prawda był bardzo uprzejmy.
Jak dobry sprzęt i dzieciaczki dobrze sie ułożą to może być cos widać. Ale to są emocje....
Podziel się: