reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ale to juz OSTATNI miesiac przed Toba i koniec tych ciazowych przyjemnosci :) jestes juz spokojniejsza o dziewczynki po tym usg w poznaniu? Jak tam tydzien w przedszkolu Wam minal?

jestem spokojniejsza ale byle nie do kolejnego usg tutaj ;) bo mam wizyte w srode u swojego i jak znowu wyjda mu tak male pomiary to go chyba udusze...
jeszcze mialam miec w Poznaniu kontrolna wizyte u Ropackiej ale niestety odwolala wizyty na caly miesiac....:confused2: a tak wiedzialam ze ktos je jeszcze obejrzy na super sprzecie i pomierzy dokladnie...
nie wiem czy jeszcze do Bydgoszczy do profesora mnie nie wysle ale kazal mi sie wstrzymac z rejestracja do srody8-)
tydzien w przedszkolu raz lepiej raz gorzej ale generalnie wiem juz czego sie spodziewac i mlodemu sie podobalo wiec jest ok. tylko musze mu wyprawke do przedszkola uszykowac bo chyba bede miala to ciecie wlasnie 31 sierpnia :-D

reklama
jestem spokojniejsza ale byle nie do kolejnego usg tutaj ;) bo mam wizyte w srode u swojego i jak znowu wyjda mu tak male pomiary to go chyba udusze...
jeszcze mialam miec w Poznaniu kontrolna wizyte u Ropackiej ale niestety odwolala wizyty na caly miesiac....:confused2: a tak wiedzialam ze ktos je jeszcze obejrzy na super sprzecie i pomierzy dokladnie...
nie wiem czy jeszcze do Bydgoszczy do profesora mnie nie wysle ale kazal mi sie wstrzymac z rejestracja do srody8-)
tydzien w przedszkolu raz lepiej raz gorzej ale generalnie wiem juz czego sie spodziewac i mlodemu sie podobalo wiec jest ok. tylko musze mu wyprawke do przedszkola uszykowac bo chyba bede miala to ciecie wlasnie 31 sierpnia :-D
Jak mu znowu cos zle wyjdzie to zawsze mozesz isc, zrobic usg i skonsultować z innym lekarzem, niezaleznie od tego czy Ci to zaleci czy nie :p wazne zebys sie nie denerwowala przez kolejny miesiac, bo to zle wplynie na dziewczynki :) zazdroszczę Ci ze to juz tak niedlugo. Dla mnie dwa miesiace w takim stanie jak jestem przez ostatnie trzy dni, to bedzie wiecznosc :/

O pogoda nas nie rozpieszcza ja tez ledwo zyje nogi puchna brzuch ogromny ciagnie dzieciaki sie rozpychaja pocenie nie ustepuje no masakra jakas. A dla mnie jeszcze 6 tyg zostalo mam nadzieje ze dotrwam i chlopaki posiedza choc do 36 tyg. Trzyjajcie sie w te upaly ufff

Witam!

Robiłam dzisiaj morfologię (anemia ciążowa zdiagnozowana w 20t.c) i jest poprawa ;)
Wynik hemoglobiny skoczył na 12.1 :)
Mam pytanie, czy odczuwacie czasami ból/kłucie w okolicy pępka? Mój zrobił się płaski i czasami czuje jakby kłucie albo ból. Jak dotkne, to boli w tym czasie. Ale są dni kiedy wogóle tego nie czuję. Co to może być?
Zgłaszać to ginowi?
W piątek mam wizytę, ciekawość mnie zjada, czy dziewczynka prawidłowo przybiera...

Mamusie na końcówce: trzymam kciuki zeby Wam szybko zleciało, ale żeby dzieciaczki jak najdłużej, bezpiecznie w brzuszkach mieszkały :)

U mnie dziś 27t6d :)

Witam!

Robiłam dzisiaj morfologię (anemia ciążowa zdiagnozowana w 20t.c) i jest poprawa ;)
Wynik hemoglobiny skoczył na 12.1 :)
Mam pytanie, czy odczuwacie czasami ból/kłucie w okolicy pępka? Mój zrobił się płaski i czasami czuje jakby kłucie albo ból. Jak dotkne, to boli w tym czasie. Ale są dni kiedy wogóle tego nie czuję. Co to może być?
Zgłaszać to ginowi?
W piątek mam wizytę, ciekawość mnie zjada, czy dziewczynka prawidłowo przybiera...

Mamusie na końcówce: trzymam kciuki zeby Wam szybko zleciało, ale żeby dzieciaczki jak najdłużej, bezpiecznie w brzuszkach mieszkały :)

U mnie dziś 27t6d :)
Ja juz nie pamietam co to wklesly lub plaski pepek :p wylazl mi juz dawno, przez jakis czas faktycznie pobolewal, ale juz nie pamiętam czy to było przed wypchnieciem czy po... Mialam bardzo wrazliwy wczesniej, w tej chwili juz przywykl i mi nie przeszkadza nawet jak synek usiluje w nim paluchem grzebac :D

Oj, tak, pogoda nie rozpieszcza. Ja dziś zaczęłam 15 tc. I cały dzień przeleżałam. Bo mam taki poczucie, że spuchły mnie wszystkie stawy. Nie mogłam ruszyć nie nogami nie rękami. A na wieczór jeszcze strasznie głowa rozbolała się.

hej
ja po wczorajszej wizycie u mojego lekarza i 33+4 dziewczyny waza 2300 g i 2100 g :)
no ale wymyslil sobie cc na 7 wrzesnia dopiero...:szok: to bedzie 38+6....
mysle ze przecenia moje mozliwosci,ja siebie nie widze chodzacej i rosnacej do 7 wrzesnia....:oo:

reklama
Do góry