reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
I jak małe przybierają na wadze ?
Wiesz już kiedy wychodzicie do domku ?
Co do wyjścia to na razie nie pytam, bo powiedzieli na początku, że od dwóch kilo wypuszczają a dziewczyny wczoraj znowu waga spadająca... może dzisiaj już będzie lepiej. Poza tym Ulcia dostała żółtaczki fizjologicznej i jest naświetlana od wczoraj. Dzisiaj ponowne badania, żeby zobaczyć czy bibirubina spada. Nie martwię się tym, bo.to nic groźnego, tylko mi jej szkoda jak tak leży z tą opaską na oczach, zaraz głupie skojarzenia człowieka nachodzą.
A poza tym! Dostałam dzisiaj Agatkę do piersi! Fantastyczne uczucie. Pierwszy raz ją miałam na rękach i pierwszy raz przy piersi. Jeszcze z godzinę potem mi pokarm leciał z tego wszystkiego :-)
Ale piękna pogoda, aż chce się wyjść ❤❤❤

Hej :)

My się szykujemy na wizytę u gin i mam stresa lekkiego, pewnie będzie ochrzan za wagę etc. spokojnego dnia Wam życzę :)
Powodzenia :-) ja też dostawałam ochrzan za wagę od lekarza :-) ale przynajmniej trochę się go bałam i się ograniczałam bo kto wie ile bym przytyła :-D na koniec bylam 14 kg na plusie więc uważam że w normie.
Justi i @ania_ka87 dajcie znać jak po wizycie :-)

Co do wyjścia to na razie nie pytam, bo powiedzieli na początku, że od dwóch kilo wypuszczają a dziewczyny wczoraj znowu waga spadająca... może dzisiaj już będzie lepiej. Poza tym Ulcia dostała żółtaczki fizjologicznej i jest naświetlana od wczoraj. Dzisiaj ponowne badania, żeby zobaczyć czy bibirubina spada. Nie martwię się tym, bo.to nic groźnego, tylko mi jej szkoda jak tak leży z tą opaską na oczach, zaraz głupie skojarzenia człowieka nachodzą.
A poza tym! Dostałam dzisiaj Agatkę do piersi! Fantastyczne uczucie. Pierwszy raz ją miałam na rękach i pierwszy raz przy piersi. Jeszcze z godzinę potem mi pokarm leciał z tego wszystkiego :-)
Ale piękna pogoda, aż chce się wyjść ❤❤❤
Rozumiem :-) będzie dobrze zaczną przybierać zobaczysz. Zazdrosze Ci że już mogłaś karmic piersia i miałaś ją na raczkach ;-) ja też już chce :-)
Wracam z KTG wszystko w porządku 0-skurczy :-)

Rozumiem :-) będzie dobrze zaczną przybierać zobaczysz. Zazdrosze Ci że już mogłaś karmic piersia i miałaś ją na raczkach ;-) ja też już chce :-)
Doczekasz się :-) na razie ciesz się że są w brzuszku i mają czas spokojnie dojrzeć :-) już niedługo będziesz mogła przytulić swoje skarby ❤ :-)
Ulcia jest po badaniach, żółtaczka zeszła i mogłam teraz ją wziąć do piersi. Nie załapała tak jak Agatka, ale się poprzytulałyśmy chociaż :-)))

Hej dziewczyny jak po wizytach?
Aniutek jak zoltaczka zeszla to i przybierac Ula bedzie a i Agatka ruszy pewnie z kopyta:tak:
No i niech maluszki sookojnie sobie siedza w brzuszku u mamy:-) :)

Hej dziewuszki.

Ładna pogoda się zrobiła, siedzę całymi dniami w ogrodzie. Nie mam czasu zaglądać :(
Byłam w środę u gina - cudaczki rosną! Jeden spokojnie na nóżkach siedzi, drugi na głowie i strzelał fikołki :D Super widok! Takie już małe człowieczki są. Za tydzień w piątek pierwsze prenatalne - dowiedziałam się, że robią usg i badania z krwi (mojej). 6 lat temu tylko usg robili. Ale rozwijają się, widać :D

@Aniutek89 niech szybko rosną dziewuszki!!! :*

Powodzenia :-) ja też dostawałam ochrzan za wagę od lekarza :-) ale przynajmniej trochę się go bałam i się ograniczałam bo kto wie ile bym przytyła :-D na koniec bylam 14 kg na plusie więc uważam że w normie.
Justi i @ania_ka87 dajcie znać jak po wizycie :-)

Dobry dzien :)
Chłopaki po 1 kg ważą i wlosy juz mają . Ja teraz siedze w szpitaly i mam dzien z cukrzyca, juz posiew mi pobrali tetaz czekam na diabetologa a pozniej dietetyka.
Aniutku,czas szybko Ci zleci i fajnie,ze nie czujesz sie przytloczona szpitalem. ..Maluchy niedlugo zaczna Ci przybierac :)

reklama
Hej :)
ja wczoraj podejrzalam moje dziewczynki :D wszystko ok. i jestem bardzo szczesliwa :)
@Aniutek89 z pewnoscia dziewczynki zaczna zaraz przybierac ;) a problemy z karmieniem to norma nawet u donoszonych dzieci zwlaszcza jesli to Twoje pierwsze dzieci ja z pierwszym mialam tez problemy i waga spadla bardzo 8-) ja mam dwoje chorych dzieci z goraczka na antybiotyku i chorego chlopa... help ... :o

Do góry