reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Co najśmieszniejsze, ja bardzo dziewczynkę chciałam mieć :D A pomysł z Martą w bólach wyszedł, kompletnie idei nie mamy. W sumie, to jest jeszcze sporo czasu, mężu żyje nadzieją, że może jeszcze którejś siusiak wyrośnie, że USG się pomyliło, także... nie planuję :D

reklama
Co do imion tez mamy "problem" , wydaje mi sie,ze dla dziewczynek jest duzo pieknych imion z chlopakami zdecydowanie mniej nam sie podoba.

Dzisiaj kończymy trzecią dobę po cc. Wcinam już takie malutkie biszkopty po kątach, bo na tej płynnej diecie to bym padła :-) cały czas odciagam mleczko co 3 godziny i zanoszę dziewczynom. Mam już tyle mleka, że trzeba wylewać albo chować do lodówki bo wszystkiego nie zjadają :-) Ula wagowo już się podnosi, ale Agatka jeszcze spada. Waży już tylko 1750 g. Mam nadzieję, że jutro już będzie jakiś przyrost :-)
@Agulula111 co u Ciebie i Twoich maleństw? No dawaj te zdjecia :-D
@E W E L I N A jak się czujesz? Brzusio po Świętach urósł? ;-)
Pozdrawiam przyszłe mamuśki ❤❤❤
Ja czuję się bardzo dobrze nic mnie nie boli :-) czekam aż coś zacznie się dziać.
Jakoś nie mam ochoty na jedzonko więc w święta tak skromnie :-) brzuszek cały czas rośnie bo bardzo mnie swedzi :-)
A Twoje maleństwa niech szybko przybierają na wadze. Trzymajcie się !:-)

ja tez chcialam dziewczynki a jak wyszlo ze sa to problem z imionami bo dla chlopcow mielismy a dla dziewczynek...grrrr
ale mamy juz ustalone Basia i Asia :)
chociaz moj tez sie łudzi ze jakis sisiak sie jeszcze ujawni ;) co do ruchow to tez szybko czulam, ale to tez 3 ciaza :)

Aniutku, na trzecia dobe juz powinnas dostawac cos bardziej konkretnego...pamietam,ze ja juz normalne jedzenie dostawalam hmm.

Wydaje mi się że to przez Święta. Nie miał kto zdecydować jaką mam mieć diete i mnie zostawili na plynnej. Ale już dzisiaj dostałam chleb. Nie wiedziałam że chleb z masłem może tak smakować :-D
Ja tez z tego co pamietam juz na 3 a nawet 2 dobe wieczorem dostawalam normalnie jesc bo faktycznie po tak dlugiej diecie czlowiek moze pasc.

A tak z innej beczki zapytam choc pewnie juz ten temat byl poruszany w ktorym tyg zaczęlyscie czuc swoje dzidziolki? Bo u mnie jeszcze chwila i 15 tydz sie zacznie a ja wczoraj juz czulam ze ten wiekszy po prawej plywa a wieczorem lekki kopniak a i brzuch przy ttm lekko bylo widac bo u mnie okrywa tluszczowa wiec trzesie sie brzuchol :laugh2::laugh2:.w I ciazy poczulam w 20 tyg w II ciazy w 18 tyg wiec sie zastanawiam czy mozliwe ze to juz? Czy sobie moze wwymyslilam:errr:
Oj dziewczyny zazdroszcze wam juz tych skarbow po drugiej stronie ale nie ukrywam ze i dla mnie jakos czas szybko leci i zapewne nim sie obejrze juz bede czekac na cc. Milego dnia ;)
Oj zleci kochana, ja jeszcze nie mogę się nadziwić, że to już :-D w ogóle Ci się nie dziwię, że możesz czuć ruchy. To moja pierwsza ciąża i jak powiedziałam że ruchy poczułam w 15 tygodniu to mnie wyśmiał. Ale ja swoje wiedziałam :-)
Dzień dobry po świętach :)
gorzkosia7 No ja Ci powiem, że dziewczynki poczułam gdzieś kole 14-15 tygodnia. Że tak szybko składam na krab, że to moja 3 ciąża i wiem czego się spodziewać no i że dwójeczka jednak rządzi w brzuchu, który też swoją zimową izolację ma. Dzisiaj widać jak mi brzucho skacze i pod ręką również mocno czuję (mimo otyłości). Mogę tylko powiedzieć, że po lewej stronie czuję większą aktywność. Z kolei jak mają czkawkę, to nie wiem która :)
No i mamy jedno imię, z drugim nie możemy dojść do porozumienia. Marta i ... siostra czeka na imię:)
Ja w pewnym momencie wiedziałam która kiedy ma czkawkę, ale to był tylko jakiś czas. Potem dziewczyny już za bardzo urosły i się pomieszało :-) przy wyborze imion polecam przejść się do jakiegoś kiosku, gdzie mają breloczki z imionami (u mnie Kaufland) Jedno imiee tak właśnie wybrałam :-D

Ja czuję się bardzo dobrze nic mnie nie boli :-) czekam aż coś zacznie się dziać.
Jakoś nie mam ochoty na jedzonko więc w święta tak skromnie :-) brzuszek cały czas rośnie bo bardzo mnie swedzi :-)
A Twoje maleństwa niech szybko przybierają na wadze. Trzymajcie się !:-)
Dzięki! :-) dzisiaj się okaże czy Agata już przybiera. Ja już też pod koniec nie miałam ochoty na jedzenie. To czekam na wieści. Pewnie 10 jak pójdziesz do szpitala to Cię już zostawią

Dzięki! :-) dzisiaj się okaże czy Agata już przybiera. Ja już też pod koniec nie miałam ochoty na jedzenie. To czekam na wieści. Pewnie 10 jak pójdziesz do szpitala to Cię już zostawią
A tak było dobrze gdy mnie nic nie bolało a córka tak mnie dziś po rzebrach kopie :-/ nie przyjemne uczucie. Tak myślę, że 10 już mnie zostawią z moim ciśnieniem nie będą raczej długo czekać.

reklama
Do góry