reklama
Shamel
Fanka BB :)
u mnie też dziewczynki w sumie bedą 3 mąż te zwariował jak się dowiedział ja tam się ciesze pociesz męża ze płeć dziecka zależy od plemnika więc to jego zasługaHej dziewczyny, wczoraj byłam na usg no i najprawdopodobniej będą dwie dziewczynki, czyli nasz dom to będzie babiniec 4 córki mąż w szoku aż się musiał wczoraj drinka napić po tych wiadomościach
Mea1989
Ojej to za trzy tygodnie już Na pewno dotrwasz, dasz radęMea po ostatnim skoku wagi u mnie (czyli 3 kg na plusie w ciągu tygodnia) mam aż 17, ale damy radę u mnie to dziwne, bo jem znacznie mniej niż wcześniej a tu takie niespodzianki.
A mi w szpitalu dzisiaj wyznaczyli termin przyjęcia na 27.11, cesarka dzień lub 2 później. Według USG pierwszego trymestru będzie to 36+5. Obym dotrwała jutro jesZcze ustalę z moim lekarzem, jak jemu to sie widzi i co on o tym sądzi. Ale może to głupie, ale jak mam taki konkretny termin to jakaś taka spokojniejsza jestem i myślę tylko o tym, że muszę dotrwać te 3 tygodnie
Nie wieloryb tylko super babeczkajest wieloryb!
No to Twój mąż już jest bez szans, przegadacie go we wszystkimHej dziewczyny, wczoraj byłam na usg no i najprawdopodobniej będą dwie dziewczynki, czyli nasz dom to będzie babiniec 4 córki mąż w szoku aż się musiał wczoraj drinka napić po tych wiadomościach
Ola__28.12
Zaangażowana w BB
Ja mam już tak co noc i chyba zaczynam sie przyzwyczajać do tych nieprzespanych nocy i bóluTusiaczek witaj w klubie. Nie śpię od 4, bo też mi niewygodnie, nie mogę sobie żadnej pozycji dobrej znaleźć i mam wrażenie, że boli mnie już wszystko.ale jesZcze parę tygodni, damy radę
Necia0
Alinka ja tyje non-stop ostatnio;/ brzuch ogromny, obiecuje ze dzisiaj fotke juz wrzuce wygladam jak w 40tyg z pierwszą córką...chyba tone waże ;/
Dziewczyny, mam propozycję przestańcie się ważyć i problem z głowy, tylko ma wizycie będziecie widziały swoją wagę A dwa, to dzieciaki rosną a nie Wy tyjecie
Shamel
Dziewczyny, mam propozycję przestańcie się ważyć i problem z głowy, tylko ma wizycie będziecie widziały swoją wagę A dwa, to dzieciaki rosną a nie Wy tyjecie
hahah dobry pomysł
@Mea1989 super rzeczy wyprawkowe,ja jadę na spirometrie teraz a już odebrałam paczkę także nie mogę się doczekać aż ja w domu otworze,później się pochwale co to za skarby tam przyszły całe 6kg wyprawki
A waga się nie martwcie dziewczyny,zrzucimy u mnie 15kg i już ledwo chodzę,tez nie wiem jak się zmieszczę w jakiekolwiek spodnie
A waga się nie martwcie dziewczyny,zrzucimy u mnie 15kg i już ledwo chodzę,tez nie wiem jak się zmieszczę w jakiekolwiek spodnie
reklama
Dostałam właśnie maila od księgowego:
Po zmianach w 2016 r. podział jest tak jak Pani napisała:
31 tygodnie - urlop macierzyński (art. 181 par. 1 Kodeksu pracy)
34 tygodnie - urlop rodzicielski (art. 182(1a) par. 1 pkt 2 Kodeksu pracy).
Jeżeli idzie o zasiłek to mamy art. 31 par. 1 i 2 ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa.
Tutaj mamy:
- zasiłek macierzyński za okres urlopu macierzyńskiego (31 tygodni) - 100%
- zasiłek macierzyński za okres 8 tygodni urlopu rodzicielskiego - 100%
- reszta urlopu rodzicielskiego - 60%.
Albo całość 80%.
Sprawdziłam w ustawie i chyba ma rację- zasiłek nie jest liczony równo z urlopem, 8 tygodni rodzicielskiego jest wypłacane 100%.
Po zmianach w 2016 r. podział jest tak jak Pani napisała:
31 tygodnie - urlop macierzyński (art. 181 par. 1 Kodeksu pracy)
34 tygodnie - urlop rodzicielski (art. 182(1a) par. 1 pkt 2 Kodeksu pracy).
Jeżeli idzie o zasiłek to mamy art. 31 par. 1 i 2 ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa.
Tutaj mamy:
- zasiłek macierzyński za okres urlopu macierzyńskiego (31 tygodni) - 100%
- zasiłek macierzyński za okres 8 tygodni urlopu rodzicielskiego - 100%
- reszta urlopu rodzicielskiego - 60%.
Albo całość 80%.
Sprawdziłam w ustawie i chyba ma rację- zasiłek nie jest liczony równo z urlopem, 8 tygodni rodzicielskiego jest wypłacane 100%.
Podziel się: