reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@Oska305 !!! ogromne gratulacje, ale niespodzianka!!! :):):):)):):): super dzieciaczki, napisz w wolnej chwili jak się macie. :)

dziewczyny 30 tyg+ trzymajcie się tam w kupie :) jeszcze kilka tyg i bedziecie w komplecie :*

a ja dziś mam dzień lenia :) cały czas unowocześniam pokój dziewczynek, moje bliźniaczki będą spały z 2letnią w jednym pokoju..ciekawe jak to wyjdzie w praktyce;/;/ i u mnie póki co nocki przespane ale ja jeszcze świeżak jestem :)

dziewczyny czy pojawiły sie Wam rozstępy? jeśli tak to w którym tyg mniej wiecej? ja sie smaruje ile mogę na zmianę Bio Oil i balsam głęboko nawilżający z Neutrogeny, mam nadzieje ze mnie to "jakoś" uchroni przed brzuchem w zeberke;/
Rozstępy zauważyłam u siebie jakoś w zeszłym tygodniu czy dwa tygodnie temu, to był +- 30tc. Smaruję się dwa razy dziennie i praktycznie pojawiły się u mnie z dnia na dzień.

A o księżnej Kate też gdzieś słyszałam. To kolejny dowód na to że bliźnięta mają tylko kobiety wyjątkowe :D

reklama
Shamel rozstępów póki co nie mam w ogóle, a kończę dzisiaj 33 tc, no ale mogą się jeszcze pojawić:/ za to z wagą jakaś masakra u mnie- dzisiaj mam kilogram więcej niż wczoraj :o a jem nawet mniej niż ostatnio..

Shamel rozstępów póki co nie mam w ogóle, a kończę dzisiaj 33 tc, no ale mogą się jeszcze pojawić:/ za to z wagą jakaś masakra u mnie- dzisiaj mam kilogram więcej niż wczoraj :o a jem nawet mniej niż ostatnio..

Alinka ja tyje non-stop ostatnio;/ brzuch ogromny, obiecuje ze dzisiaj fotke juz wrzuce :D wygladam jak w 40tyg z pierwszą córką...chyba tone waże ;/

Shamel ja w środę 33 tc zaczynam, na chwilę obecną jeszcze nie mam rozstępów a jak to dalej będzie to nie wiem. Smaruję się 2x dziennie kremem rano, olejkiem wieczorem wszystko firmy mustela. Jak bardzo swędzi mnie brzuch to w dzień jeszcze się smaruję raz. Po pierwszej ciąży zostały mi tylko rozstępy na piersiach (z miseczki C miałam takie spore E na koniec) ale po 10 latach są już blade więc praktycznie niewidoczne. Przy corce mi sie zadne juz nie zrobily, a teraz zobaczymy...

Przyszło moje zamówienie z allegro. Powoli zaczynam kompletować wyprawkę, jeszcze dużo do kupienia mi zostało. Miałam do 30tc się wyrobić ale coś mi nie wyszło :eek:
Beciki są w rzeczywistości miętowe a na zdjęciu wyszły niebieskie:sorry:
upload_2017-11-7_12-17-23.jpeg

Załączniki

• upload_2017-11-7_12-17-23.jpeg
    upload_2017-11-7_12-17-23.jpeg
    203,1 KB · Wyświetleń: 436

Heh, ja też dziś mam 1,2 kg więcej niż 2 dni temu :( Jestem z okolic Poznania i u nas już od jakiegoś czasu trwa sezon na rogale świętomarcińskie, niestety mam do nich słabość... co prawda jemy z mężem zawsze jednego na pół ale to i tak bomba kaloryczna:D Z drugiej strony pewnie i tak jakieś ograniczenia żywieniowe będę musiała mieć podczas karmienia piersią, to dlaczego teraz rezygnować z odrobiny przyjemności?;) Tak siebie tłumaczę:D

Ja sobie cały czas wmawiam że to dzieci tak ładnie na wadze przybierają;) trudno, jakoś to później zrzucę, najważniejsze, żeby z nimi wszystko było dobrze:)
Też mam nadzieję, że zrzucę. Na razie mam 21kg do zrzucenia. Najbardziej się obawiam o stare spodnie bo przed ciążą tylko w nich chodziłam, żadnych sukienek czy spódnic. Jak się w nie nie zmieszczę to nie będę miała w czym chodzić :D

reklama
Mea po ostatnim skoku wagi u mnie (czyli 3 kg na plusie w ciągu tygodnia) mam aż 17, ale damy radę:) u mnie to dziwne, bo jem znacznie mniej niż wcześniej a tu takie niespodzianki.
A mi w szpitalu dzisiaj wyznaczyli termin przyjęcia na 27.11, cesarka dzień lub 2 później. Według USG pierwszego trymestru będzie to 36+5. Obym dotrwała:) jutro jesZcze ustalę z moim lekarzem, jak jemu to sie widzi i co on o tym sądzi. Ale może to głupie, ale jak mam taki konkretny termin to jakaś taka spokojniejsza jestem i myślę tylko o tym, że muszę dotrwać te 3 tygodnie:)

Do góry