reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ineska głowa do góry, troszkę poleżysz ale masz juz bliżej niż dalej ;) raz dwa i dzieciaczki będa z Tobą :) a z wyprawka to tak spontanicznie podeszłam, mąż z Julką w Bieszczadach a ja chyba z nudów tak szaleje :) stwierdzilam, ze ciuchy to ja ogarne teraz, bo mąż nie wiem czy by sam ogarnąl garderobę, pozatym reszte mamy, a to czego nie mamy to spokojnie mąż kupi jak będę w szpitalu :) łóżeczka mamy, jedno po Julce a drugie dostaliśmy od znalomych, wanna jest po Julce, no może drugi podgrzewacz kupimy ale to później, bo może nie będzie takiej potrzeby. Jeszcze tylko laktator elektroniczny na 2 cycki musze ogarnąć, ale jest na to dużo czasu jeszcze.

reklama
Ineska nikt nie lubi szpitali :-( będzie dobrze. Już niedługo zobaczysz maluszki.
Madziawse7 muszę patrzeć. Teraz jutro wyjeżdżamy więc będzie trochę wolnego od sprzątania, gotowania :-) to popatrze
Mytez mamy wszystko po Julci. Drugie łóżeczko, podgrzewacz, fotelik będę miała od siostry więc z głowy :-)

Ineska-moi aniołkami to nigdy nie będą, nie wierze w to. Zreszta ja z mezem tez mamy charakterki wiec co tu się dzieciom dziwić:-)

Powodzenia w szpitalu. mysle, ze długo cię nie będą trzymać. Pewnie skończysz 37 i będą ciąć, nie ma co długo czekać i cię meczyć.

Dagos- ja z koleżankami z sali patologii z Orlowskiego do tej pory mam staly kontakt:-) Było super, tyle smiechu. Czasami to pielęgniarki przychodzily sprawdzić czy wszystko ok bo takie smiechy odchodzily, jakbyśmy się czegoś nałykaly.

Ja ostatnio sprzedawałam tfk nowego z fotelikami i akcesoriami. Kurcze mogłam była wam napisac :(

Ale tez wystawiła go mama wieczorem, a rano już był sprzedany. Państwo we wtorek go odebrali.

Ale dla Oli wczoraj też zamówiliśmy już wózek maxi cosi mura 4 z fotelikiem pebble i bazą. Używany, ale poserwisowy. Fotelik ma papiery, że nie brał udzialu w wypaku od serwisu mc, a wózek części pozuzywane ma wymienione. Dalismy za niego 1900zl wiec tez okazja :)

Mebelki, łóżeczko, uszykowany pokoik już mam więc czekam spokojnie na wtorek bo to wtedy po południu "rodzę" poraz drugi i zabieram córcię do domku ;)

Mam nadzieje tylko, że do tego czasu wózek i fotelik dojdą bo nie będzie czym małej żabki przywieźć.

Madzia fajnie, że zakupy udane :)

Ostatnia edycja:
Aniu ja na początku bardzo chciałam tfk najbardziej mi się podobał ale niestety żaden wózek z serii jeden obok drugiego nie przejdzie mi przez drzwi balkonowe a zależy mi na tym bo mam duży balkon i będę go wykorzystywać dla dzieci. W zimę po ubraniu w śpiworek grzecznie poczekają na balkonie żeby nie grzać się w domu przed wyjściem. Dlatego na baby jogger padło. A z ciekawości ile wzięłas za wozeczek?

Madzia 3200zł. Foteliki były be safe izi sleep z bazą isofix.
A wózek nieużywany. Gondole czerwono-czarne, a spacerówka cała czarna. Więc cena okazyjna była, ale zależało mi na pozbyciu się rzeczy, które nam juz by się nie przydały :(

Dzięki Dziewczyny! Na pewno dam radę, tak sobie tylko marudzę:-D Zresztą dzisiaj mam zadzwonić do lekarza prowadzącego i dowiedzieć się czy są miejsca w szpitalu, może się okaże, ze jeszcze kilka dni czekam w domu...

Dagos ogólnie mam termin na początek września, będąc u 4 lekarzy moje terminy z OM to 28.08, 02.09, 05.09 :)
Myślę, że potrzymają mnie max. do 18.08, czyli po długim weekendzie. Akurat 15.08 stuknie mi 37 tc, ale myślę, że w długi weekend nie zaplanują cc. Ogólnie to decyzję ma podjąć dr Bińkowska:szok: hahha- dam znać:-)

A_nka to cudownie, że Oleńka od wtorku będzie już w domu! Jak ten czas szybko zleciał:) Ile teraz waży?

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie- czy do szpitala można zabrać jakiś dres czy coś w tym stylu czy raczej koszule nocą? Chodzi mi oczywiście o taki tydzień leżenia przed porodem, bo po porodzie to zdaję sobie sprawę, że lepsza jest koszula.

ineska tylko zabierz internet ze soba :-) zebys na biezaco pisala;)
no i wez sobie jakies inne ciuchy niz tylko koszule, ja chodzilam w leginsach czasami a tak to w materialowych spodenkach za kolano. a jedna z kolezanek nawet codziennie oko sobie malowala zeby uprzyjemnic sobie pobyt :-) pozatym jak maz przyjezdzal chodzilismy na dwor, albo do sklepu. zawsze ktos dzwonil jak polozne cos chcialy
ja mialam w 37i3 tylko ze po awanturze po przeciez sie nie zanosilo na nic. ale jesli ab ma byc na miejscu to mysle ze max do 20 juz bedziesz miala swoje szkraby:-) no chyba ze sama zaczniesz rodzic wczesniej hehe
p.s. a ab mi nie sprawdzal miejsc w szpitalu i jak pojechalam to nie bylo ale ze to ab to mnie wzieli;/

reklama
Witam przyszłe mamusie bliźniąt :)
W najbliższym czasie a w zasadzie już będę sprzedawała wózek ABC Zoom 3 w 1. Kolor sand dar brown, model z 2012r. W zestawie: gondole, spacerówki, foteliki Maxi Cosi. Dodatkowo w zestawie 2 adaptery do gondoli lub fotelików, oryginalne parasolki, osłona przeciwdeszczowa, osłonki na nóżki na chłodne dni. Stan wózka oceniam na b. dobry z drobnymi śladami użytkowania.
Dodam tylko że ja byłam super zadowolona z tego wózka, wszędzie można nim wjechać. Moje dzieci też go uwielbiały. W grę wchodzi odbiór osobisty z Lublina, bo z wysyłką trochę ciężko by było.
Życzę szczęśliwych rozwiązań :)

Do góry