reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Majeczka piękna historia:) Cuda się zdarzają!

Ja też od początku nie mam apetytu ani żadnych zachcianek. Przez pierwsze 3 miesiące miałam takie mdłości, że jadłam tylko jogurty naturalne. Teraz też za wiele nie jem, bo jakoś nie mam ochoty i miejsca już coraz mniej. A dzieci całkiem spore na szczęście..:-D

reklama
No ja też za wiele nie jadłam :D

Dwa dopadła mnie cukrzyca i żywienie opierało się na rzeczach dietetycznych, a myślę, że mimo wszystko moje małe nie urodziły się takie małe ;)

Wczoraj i przedwczoraj dokończyłam zakupy wyprawkowe i w aptece gemini zostswiłam 1tys. Masakra z tymi kosztami...

Dokupowałam też drugi monitor oddechu i nianię video bo mieszkamy w domku z piętrem więc myślę, że to będzie nam niezbędne.

Monitory były zalecone przez lekarkę dziewczynek.

My kończymy 22 tydzień, więc dużo przed nami. Z synem byłam na podtrzymywaniu, brałam fenoterol i isoptin od 7 miesiąca. Podczas porodu pękła mi szyjka, bo Wiko na Supermana szedł i w klatce był szerszy niż w głowie o 2 cm, mój paker :) nie chce wcześniej urodzić, a mam dużo stresu i pracy z przedszkolem, ech.. Zobaczymy jak to będzie, liczę, że księżniczki zechcą siedzieć długo :)

Cat, ja cie nie chce straszyć ale generalnie ciaza blizniacza jest obarczona dużym ryzykiem porodu przedwczesnego, a z jakimiś kłopotami z szyjka to tym bardziej. Dlatego uważam, ze powinnas na maksa odpoczywać. Zaangazuj rodzinkę, niech pomagają przy starszaku a ty się oszczędzaj ile możesz.

Mam pytanie:
Bo od 3dni boli mnie wszystko na dole i lewa str.tam gdzie jajnik ...chodzić nie moge tak mnie wszystko ciągnie jakbym zakwasy miała :( Jak jest u Was???

Ania no ja nie pamiętam bym takie problemy miała jak piszesz, ale wiem, że gdy ja byłam w ciąży to temat ten na forum też był poruszany i dziewczyny pisały, że ten ból jest normalny. Bo wszystko tam się rozciąga i uciska na nerwy. Być może u ciebie chłopcy tak się ułożyli, że właśnie ucisk na nerw jest i dlatego tak się czujesz.

Ania mnie skolei boli na górze brzucha po prawej stronie pod piersiami, dotknąć się nie mogę. A dziś do tego potwornie szczypie mnie skóra w tym miejscu. Pytałam lekarza ale on twierdzi że to jak najbardziej normalne, po prostu skóra, mięśnie i ścięgna rozciągają nam się dużo szybciej niż w ciąży pojedynczej.
Majeczka wzruszyłam się czytając twój post. Anioł nie kobieta.

Ania, a dziękuję jest bardzo dobrze. Nie ma wylewów ni jakiś większych powikłań. Przynajmniej narazie :)

Panny właśnie w bydg leżą :))

Ale już gdzieś tu opinię szpitalowi właśnie dla asi wystawiłam.
Gdyby cię interesowało to strona 4001 :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry