reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Majeczka piękna historia:) Cuda się zdarzają!

Ja też od początku nie mam apetytu ani żadnych zachcianek. Przez pierwsze 3 miesiące miałam takie mdłości, że jadłam tylko jogurty naturalne. Teraz też za wiele nie jem, bo jakoś nie mam ochoty i miejsca już coraz mniej. A dzieci całkiem spore na szczęście..:-D

reklama
No ja też za wiele nie jadłam :D

Dwa dopadła mnie cukrzyca i żywienie opierało się na rzeczach dietetycznych, a myślę, że mimo wszystko moje małe nie urodziły się takie małe ;)

Wczoraj i przedwczoraj dokończyłam zakupy wyprawkowe i w aptece gemini zostswiłam 1tys. Masakra z tymi kosztami...

Dokupowałam też drugi monitor oddechu i nianię video bo mieszkamy w domku z piętrem więc myślę, że to będzie nam niezbędne.

Monitory były zalecone przez lekarkę dziewczynek.

My kończymy 22 tydzień, więc dużo przed nami. Z synem byłam na podtrzymywaniu, brałam fenoterol i isoptin od 7 miesiąca. Podczas porodu pękła mi szyjka, bo Wiko na Supermana szedł i w klatce był szerszy niż w głowie o 2 cm, mój paker :) nie chce wcześniej urodzić, a mam dużo stresu i pracy z przedszkolem, ech.. Zobaczymy jak to będzie, liczę, że księżniczki zechcą siedzieć długo :)

Cat, ja cie nie chce straszyć ale generalnie ciaza blizniacza jest obarczona dużym ryzykiem porodu przedwczesnego, a z jakimiś kłopotami z szyjka to tym bardziej. Dlatego uważam, ze powinnas na maksa odpoczywać. Zaangazuj rodzinkę, niech pomagają przy starszaku a ty się oszczędzaj ile możesz.

Mam pytanie:
Bo od 3dni boli mnie wszystko na dole i lewa str.tam gdzie jajnik ...chodzić nie moge tak mnie wszystko ciągnie jakbym zakwasy miała :( Jak jest u Was???

Ania no ja nie pamiętam bym takie problemy miała jak piszesz, ale wiem, że gdy ja byłam w ciąży to temat ten na forum też był poruszany i dziewczyny pisały, że ten ból jest normalny. Bo wszystko tam się rozciąga i uciska na nerwy. Być może u ciebie chłopcy tak się ułożyli, że właśnie ucisk na nerw jest i dlatego tak się czujesz.

Ania mnie skolei boli na górze brzucha po prawej stronie pod piersiami, dotknąć się nie mogę. A dziś do tego potwornie szczypie mnie skóra w tym miejscu. Pytałam lekarza ale on twierdzi że to jak najbardziej normalne, po prostu skóra, mięśnie i ścięgna rozciągają nam się dużo szybciej niż w ciąży pojedynczej.
Majeczka wzruszyłam się czytając twój post. Anioł nie kobieta.

Ania, a dziękuję jest bardzo dobrze. Nie ma wylewów ni jakiś większych powikłań. Przynajmniej narazie :)

Panny właśnie w bydg leżą :))

Ale już gdzieś tu opinię szpitalowi właśnie dla asi wystawiłam.
Gdyby cię interesowało to strona 4001 :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry