reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dzięki dziewczyny. Dwa tygodnie na USG moje lalunie ważyły już 2800 i 2400. No ja brzuchol to mam kolosalnych rozmiarów. Cała chodze obolała a nogi mam spuchniete jak balony. W poniedziałek mam kolejne USG więc będę wiedzieć ile dziewczynki przybrały. W poniedzialek będzie juz 36 tc+3 dni. Już nie mogę doczekać się moich skarbów. A tak poza tym kobitki brała któraś z Was w ciąży zastrzyki z wit B12? Ja dzisiaj zaczynam serie 5 zastrzyków. A tak wlasciwie to nie wiem na co to:( Słyszałam jedynie że są dość bolesne.

Majeczka piękna waga dziewcząt, moim marzeniem jest donosić do 37 tygodnia. My usg mamy za tydzień w czwartek, liczę, że panny przybierają na wadze, na ostatnim usg już im się brzuszki zaokragliły, a chwilę wcześniej miały w dolnej granicy normy, chudzinki moje. Tak bym chciała urodzić jak malutkie będą ważyć min 2500 kg. Tak się cieszymy z tych precjoz, nawet nasz syn cieszy się z sióstr, bo początkowo to chciał braci ;) Powiedział, że będzie je lulać i tulić i pilnować, żeby nic im się nie stało. Ale pomocnik nam rośnie :) w tym roku do pierwszej klasy :)

Majeczka a co do witaminy, to czy miałaś badany jej poziom? A wyniki Masz prawidłowe? No niestety zastrzyki z witamin są zawsze bolesne...

Ostatnia edycja:
Cat4 no właśnie lekarka mi je zleciła bo mam niedobór B12. Tylko nie wiem za co ona odpowiada.
A ja też mam córeczkę prawie czteroletnia i całuje mnie po brzuszku i mowi że dziewczynki są jej. Zobaczymy jak mój kochany zniesie ten cały nasz babiniec :) Ciężkie życie przed nim z tyloma babami w domu :)
Cieszymy się bardzo że już niedlugo będziemy mieć kruszynki na świecie, aczkolwiek trochę strachu też jest. Jak to będzie i jak sobie damy radę. Na szczęście mama moja w sobotę przyjeżdża z Polski więc będę miała dodatkową pomoc i wsparcie z jej strony. Cat4 a ile jeszcze przed tobą do końca?

majeczka. mo dawali wit b12 prawie przez 3tyg. mialam bardzo niski poziom, wrecz znikomy i prawdopodobnie jej brak powodowal niedokrwistosc bo bralam duzo zelaza a wyniki sie nie poprawialy.
dziewczyny co wy robicie ze macie takie ladne wagi dzieciaczkow a jeszcze pare tyg wam zosyalo do rozwiazania

Dagos ja sama sie zastanawiam po czym moje krolewny tak rosną bo ja apetytu nie mam wcale a jak mam to i tak nie moge jesc za duzo bo nie mam miejsca.

My kończymy 22 tydzień, więc dużo przed nami. Z synem byłam na podtrzymywaniu, brałam fenoterol i isoptin od 7 miesiąca. Podczas porodu pękła mi szyjka, bo Wiko na Supermana szedł i w klatce był szerszy niż w głowie o 2 cm, mój paker :) nie chce wcześniej urodzić, a mam dużo stresu i pracy z przedszkolem, ech.. Zobaczymy jak to będzie, liczę, że księżniczki zechcą siedzieć długo :)

Cat4 zaciskam mocno kciuki za Was :) Ja też strasznie się bałam jak dowiedzialam się o ciąży. Moja czterolatka jest adoptowana. Kocham ją ponad wszystko. Lekarze nie dawali mi szans na zajscie w ciąże. Mój poziom progesteronu był praktycznie zerowy. Stwierdziliśmy z moim M ze widocznie tak musi być. A tu taka niespodzianka po 8 latach starań. Kiedy zobaczyłam dwie kreseczki na teście byłam w takim szoku, że zrobiłam 5 kolejnych :) A najlepsze było jak pokazałam testy mojemu i mówię że będą blizniaki, a on zaczął się śmiać i mowi że zwariowalam. Ja po prostu od początku to czułam :) Nikt mi nie chciał wierzyć. Dlatego mina mojego meżusia na pierwszym USG i słowach pani doktor ze są dwa serduszka zawsze będzie nie zapomniana :) Teraz śmieje się że jedna kruszynke nam Bozia dała za starania a drugą w nagrodę za to że pokochalismy Elunie i daliśmy jej normalny dom i szczęśliwą rodzinę :)

reklama
Do góry