reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
mi lekarz zaproponował wkładkę mirena na 5 lat, ponoć 100% pewna antykoncepcja,chyba ze wkladka wypadnie...

Ja tez slyszalam i czytalam o mirence i chyba to lepsza opcja niż jakieś ingerencje jak podwiazanie...moim zdaniem :-/ no ale każdy ma swoje...

Tez tak uważam, właśnie sobie czytam o tym i jestem coraz bardziej przekonana Antykoncepcja Hormonalna wkładka Mirena ❧ Ginekolog Anna Zygler-Przysucha : leczenie niepłodności : prowadzenie ciąży : usg ciąży : antykoncepcja. ma faktycznie wysoki wskaznik pearla. Jakoś sporo to kosztuje, nie pamietam ile mi lekarz mowil , bo to bylo po 2 ciazy i wtedy nie bylam pewna czy tego chce. Ale jak przeliczałam wychodziło taniej niż srednio drogie tabletki brane przez 5 lat. Ówcześnie brałam tabletki za 8 zł wiec wydawało mi się, że oszczędzam, ale i tak je odstawiłam, bo ciągle o nich zapominałam ...

ja po wizycie, dzidziuski urosly, waza w przedziale 2200-2800, wg gina moga wazyc po 2400 a wg usg wychodzi 2250, ale ciezko bylo mu zmierzyc wogole. no chlopaczek znowu sie przekrecil i moje zebra nie sa zmasakrowane dupcia tylko jego glowa.
szyjka miekka i macica napieta wiec zdecydowal zebym w niedz w poludnie stawila sie na ip w szpitalu. i zdecyduja kiedy cc. pocieszajace ze to w najblizszym tyg :-)

Dagos- super:) waga dzieciaczków piękna, a Tobie już zostaje tylko odliczanie dni do pierwszego płaczu maluszków:)))
Ciszę się bardzo i trzymam za Ciebie kciuki!

Dziewczyny od którego tygodnia zaczęłyście kompletować wyprawkę? Ja na razie nie mam jeszcze nic, nawet jednego ubranka i zastanawiam się czy już czas, żeby się tym zainteresować...

reklama
Ineska, na prawdę Ci nie zazdroszczę. Ja pochodzę jeszcze najpóźniej do końca czerwca a już mam dość, także gdzie tu całe lato. Jeżeli chodzi o wyprawkę to szczerze mówiąc nie mam nic przygotowane. Ubranka co prawda są po starszych dzieciach w rodzinie, łóżeczko jedno ma przywieźć moja mama, po mojej młodszej siostrze, drugie po córce jest do małej naprawy. A co z resztą to nie wiem. Nawet nie mam siły o tym myśleć.

Do góry