reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dagos wow to już niedługo, ciekawe czy która pierwsza ja czy Ty :) waga dzieciaczków jak na ten tydzień super
oj ja to bardzo niedobrze znoszę upały;/ nawet bez ciąży nie lubię a dzisiaj to już koszmar był a miałam trochę chodzenia;/ w sumie to ze 2 godziny, mam nadzieję że nie urodzę od tego :) umieram, jestem spuchnięta i nie mam sił czytać bajki dla synka więc mu puściłam bajkę w Tv, poszłam na łatwiznę :)

reklama
ineska, a nasz doktorek jest wlasnie na tacierzynskim...ubolewal ze nie mogl wziac urlopu na korotynskiego, gdzie ja chodze na wizyty
edytka, ja ci moge oddac pierwsze miejsce :-) w sumie jak ma to byc juz na dniach to i do piatku wytrzymam, ale licze po cichu zeby nie wyznaczyli na 26maja, jakos mi nie pasuje ;)

Mama- jeszcze miesiac jestem przed 30tka, i nie planuje mieć wiecej dzieci. Chodzi o to, ze takie podwiazanie już jest nieodwracalne i to mnie przeraza.
A Ty o usunieciu macicy w ogole. Hmmm, może jednak zrob te jajowody, bo przeciez takie usuniecie macicy to już powazniejsze skutki ma. Zmiany hormonalne, szybsze starszenie podobno, itd. Moja mama miala usunieta z powodow zdrowotnych i takie sa m.in. skutki z tego co pamietam.
Darunia- a możesz mi powiedziec jaki to ma wplyw na moja decyzje? tzn to, ze jest to zabieg nielegalny w Polsce, bo nie bardzo wiem?
Nojo- mam kuzynke, calkiem się wujostwu udala na wkladce wlasnie :tak:
Dagos- swietne wiesci, już za chwile bedzies znala date nie to co ja. We wtorek mam wizyte, wiec mam nadzieje, ze mi podadza date i nie będzie to 1 czerwca.
Ineska- ja zaczelam jakos w 25tc
Edytka- no coz, jestem pewna, ze się synek nie obrazi. odpusc sobie i nie martw się, ze raz Ci się zdarzylo nie przeczytac bajki.

Paulineczka ja nie mam wyboru I to nie tak ze mam taki kaprys poprostu ona sie nie obkurczy po porodzie I moglabym sie wykrwawic przy cc zaraz po usuna ja zostawia mi jajniki I jajowody da sie odwrocic podwiazanie ale jest to bardzo skomlikowane I nie ma pewnosci ze sie uda faceci maja latwiej u nich jest chyba w 90% odwracalne nie wiem wlasnie o co chodzilo z ta nielegalnoscia :baffled: Mirena jest fajna ale w PL dosc droga a jak wypadnie albo sie nie przyjmie:baffled:i to tez zawsze ignerencja w cialo:baffled: mnie glowa znow bolii

Paulineczka, nie chodzilo mi o Twoja decyzje, bo to jest indywidualna sprawa kazdego. Mialam raczej na mysli to, ze w PL taki zabieg jest nielegalny i czy go wykonaja na zyczenie pacjentki. Wiem, ze mozna go wykonac w wyjatkowych sytuacjach. No, ale tak jak tutaj wspomnialysmy jest wiele nielegalnych rzeczy a za odpowiednia kwote mozna miec wszystko.

Jezele urazilam Cie swoja wczesniejsza wypowiedzia to serdecznie przepraszam.

Mama u mnie też lekarka mówiła, że może być problem z obkurczaniem macicy. Ale tematu na razie nie zgłębiałam, może podpytam w poniedziałek :)

ineska, a nasz doktorek jest wlasnie na tacierzynskim...ubolewal ze nie mogl wziac urlopu na korotynskiego, gdzie ja chodze na wizyty

Wiem, że jest na tacierzyńskim, ostatnio mi pokazywał zdjęcia swoich dzieciaków i mówił, ze jego synek skończy niedługo rok i musi wykorzystać urlop:) Ma trójeczkę- dwie dziewczynki i chłopiec.
Ale na szczęście w poniedziałek już wraca do pracy, a ja idę na wizytę :)
Nawet nie wiedziałam, że przyjmuje jeszcze na Korotyńskiego- ja chodzę do niego na Chmielną, raz byłam też w Wilanowie.
Będzie przy Twojej cesarce, rozmawiałaś z nim o tym?

Dziewczyny ja chciałam się pożegnać wieczorkoiem jedziemy ma trzy dni w Bory Tucholskie, a z tamtąd w poniedziałek prosto do Bydgoszczy na wizytę.

Wszelkie zmiany w tabelce, które mogłyby nazbierać się w weekend zrobię w poniedziałek :)

Trzymajcie się kochane i niech żadna nie waży się rozpakowywać :))

Miłego weekendu!!

Ostatnia edycja:
ineska, chyba go nie bedzie, bo zanim powiedzial kiedy stawic sie na ip sprawdzal grafik kto bedzie mial dyzur i stwierdzil ze niedziela bedzie najlepsza. a jak sie zegnalismy to prosil zeby go poinformowac jak sie urodza dzieciaczki
anka to milego weekendu :-)

reklama
Dagos dzięki :)

Jeszcze chciałam wam napisać, że zajęcia nudne, a dziś znów siedzimy od 14 do 18. No nic teoria jakoś zleci.

Byłam na badaniu krwi rano. Popołudni mąż wyniki odbierze zobaczymy czy mam anemię....

No to już wszystko:) trzymajcie się dubeltówki kochane.

Do góry