reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dagos wow to już niedługo, ciekawe czy która pierwsza ja czy Ty :) waga dzieciaczków jak na ten tydzień super
oj ja to bardzo niedobrze znoszę upały;/ nawet bez ciąży nie lubię a dzisiaj to już koszmar był a miałam trochę chodzenia;/ w sumie to ze 2 godziny, mam nadzieję że nie urodzę od tego :) umieram, jestem spuchnięta i nie mam sił czytać bajki dla synka więc mu puściłam bajkę w Tv, poszłam na łatwiznę :)

reklama
ineska, a nasz doktorek jest wlasnie na tacierzynskim...ubolewal ze nie mogl wziac urlopu na korotynskiego, gdzie ja chodze na wizyty
edytka, ja ci moge oddac pierwsze miejsce :-) w sumie jak ma to byc juz na dniach to i do piatku wytrzymam, ale licze po cichu zeby nie wyznaczyli na 26maja, jakos mi nie pasuje ;)

Mama- jeszcze miesiac jestem przed 30tka, i nie planuje mieć wiecej dzieci. Chodzi o to, ze takie podwiazanie już jest nieodwracalne i to mnie przeraza.
A Ty o usunieciu macicy w ogole. Hmmm, może jednak zrob te jajowody, bo przeciez takie usuniecie macicy to już powazniejsze skutki ma. Zmiany hormonalne, szybsze starszenie podobno, itd. Moja mama miala usunieta z powodow zdrowotnych i takie sa m.in. skutki z tego co pamietam.
Darunia- a możesz mi powiedziec jaki to ma wplyw na moja decyzje? tzn to, ze jest to zabieg nielegalny w Polsce, bo nie bardzo wiem?
Nojo- mam kuzynke, calkiem się wujostwu udala na wkladce wlasnie :tak:
Dagos- swietne wiesci, już za chwile bedzies znala date nie to co ja. We wtorek mam wizyte, wiec mam nadzieje, ze mi podadza date i nie będzie to 1 czerwca.
Ineska- ja zaczelam jakos w 25tc
Edytka- no coz, jestem pewna, ze się synek nie obrazi. odpusc sobie i nie martw się, ze raz Ci się zdarzylo nie przeczytac bajki.

Paulineczka ja nie mam wyboru I to nie tak ze mam taki kaprys poprostu ona sie nie obkurczy po porodzie I moglabym sie wykrwawic przy cc zaraz po usuna ja zostawia mi jajniki I jajowody da sie odwrocic podwiazanie ale jest to bardzo skomlikowane I nie ma pewnosci ze sie uda faceci maja latwiej u nich jest chyba w 90% odwracalne nie wiem wlasnie o co chodzilo z ta nielegalnoscia :baffled: Mirena jest fajna ale w PL dosc droga a jak wypadnie albo sie nie przyjmie:baffled:i to tez zawsze ignerencja w cialo:baffled: mnie glowa znow bolii

Paulineczka, nie chodzilo mi o Twoja decyzje, bo to jest indywidualna sprawa kazdego. Mialam raczej na mysli to, ze w PL taki zabieg jest nielegalny i czy go wykonaja na zyczenie pacjentki. Wiem, ze mozna go wykonac w wyjatkowych sytuacjach. No, ale tak jak tutaj wspomnialysmy jest wiele nielegalnych rzeczy a za odpowiednia kwote mozna miec wszystko.

Jezele urazilam Cie swoja wczesniejsza wypowiedzia to serdecznie przepraszam.

Mama u mnie też lekarka mówiła, że może być problem z obkurczaniem macicy. Ale tematu na razie nie zgłębiałam, może podpytam w poniedziałek :)

ineska, a nasz doktorek jest wlasnie na tacierzynskim...ubolewal ze nie mogl wziac urlopu na korotynskiego, gdzie ja chodze na wizyty

Wiem, że jest na tacierzyńskim, ostatnio mi pokazywał zdjęcia swoich dzieciaków i mówił, ze jego synek skończy niedługo rok i musi wykorzystać urlop:) Ma trójeczkę- dwie dziewczynki i chłopiec.
Ale na szczęście w poniedziałek już wraca do pracy, a ja idę na wizytę :)
Nawet nie wiedziałam, że przyjmuje jeszcze na Korotyńskiego- ja chodzę do niego na Chmielną, raz byłam też w Wilanowie.
Będzie przy Twojej cesarce, rozmawiałaś z nim o tym?

Dziewczyny ja chciałam się pożegnać wieczorkoiem jedziemy ma trzy dni w Bory Tucholskie, a z tamtąd w poniedziałek prosto do Bydgoszczy na wizytę.

Wszelkie zmiany w tabelce, które mogłyby nazbierać się w weekend zrobię w poniedziałek :)

Trzymajcie się kochane i niech żadna nie waży się rozpakowywać :))

Miłego weekendu!!

Ostatnia edycja:
ineska, chyba go nie bedzie, bo zanim powiedzial kiedy stawic sie na ip sprawdzal grafik kto bedzie mial dyzur i stwierdzil ze niedziela bedzie najlepsza. a jak sie zegnalismy to prosil zeby go poinformowac jak sie urodza dzieciaczki
anka to milego weekendu :-)

reklama
Dagos dzięki :)

Jeszcze chciałam wam napisać, że zajęcia nudne, a dziś znów siedzimy od 14 do 18. No nic teoria jakoś zleci.

Byłam na badaniu krwi rano. Popołudni mąż wyniki odbierze zobaczymy czy mam anemię....

No to już wszystko:) trzymajcie się dubeltówki kochane.

Do góry