reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

To faktycznie, jesteśmy w identycznej sytuacji, też chcę rodzić w szpitalu 30 km od miejsca zamieszkania. W sumie obawiam się, że coś nie zostanie dograne i będę pozostawiona sama sobie.

reklama
Witam
Dzisiaj w nocy się trochę strachu najadlam, bo miałam dwa skurcze, ale na szczęście przeszło :)
Jeśli chodzi o zakończenie ciąży to Moj gin mnie nastawia, ze do 36 powinno się rozwiazac , oczywiście on się nastawia na poród SN.

Gosia ja bym się raczej nie zgodziła na SN, za bardzo bym się bała.

Anielka to ty masz założony pessar tak? A możesz mi napisać kiedy będziesz miała go ściąganego? Mi lekarka powiedziała, że przed samym cięciem zdejmą go.

Majeczka kolki nerkowej współczuję, co do koloru w tabelce to pewnie sprawdzałaś na aplikacji BB a tam właśnie różowy się nie pokazuje. Nie wiem czemu.

Jak otworzysz normalnie stronę to jest jak powinno :-)

Miłego dnia dziewczyny!

Santini dokładnie boję się tego samego że w końcu pozostanę sama sobie.
a _nka mi lekarz powiedział że albo mi ściągnie na wizycie jak będę szła do szpitala albo dopiero w szpitalu mi zdejma jak podejmą decyzję, wszystko zależy jak tam moja szyjka będzie wyglądać.
Ale dokładnie wszystko będę wiedziala w czerwcu.

Anielka i Santini, przyłączam się do Waszego problemu. Mój lekarz co prawda przyjmuje w tym samym mieście, w którym będę rodzić, ale niestety nie pracuje w żadnym szpitalu. Też obawiam się, że znajdę się na oddziale i zostawią mnie samą sobie. Od swojego lekarza wiem tylko tyle, że najpóźniej w 38 tygodniu dostanę skierowanie do szpitala i zapewne będę mieć cc (na razie innej opcji i tak nie ma, bo dzieciaczki ułożone są pośladkowo). Przy następnej wizycie muszę się go zapytać jeszcze jak to mniej więcej wygląda z tym skierowaniem. Jak myślicie, pisze na nim, że na przykład on zleca cc? Obawiam się, że chyba mam za duże wymagania.

Darunia myślę że na skierowaniu powinno być napisane o cc, może dziewczyny się wypowiedzą ktore już takie skierowania posiadają :-)

reklama
Jeśli chodzi o SN to ostateczna decyzja zapadnie w ostatnim momencie w zależności od ułożenia chłopaków. Chodzę do bardzo dobrego lekarza dr n. med. specjalizującego się w ciążach wysokiego ryzyka w szczególności mnogich i myślę, że mogę mu zaufać. Za taki rozwiązaniem przemawia fakt, że w pierwszej ciąży na porodówce spędziłam tylko 2 godziny a w drugiej godzinę co świadczy o tym, że moje porody bardzo szybko postępowały.
Na ostateczną decyzję mam jeszcze czas.

Do góry