reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
mi lekarz zaproponował wkładkę mirena na 5 lat, ponoć 100% pewna antykoncepcja,chyba ze wkladka wypadnie...

Ja tez slyszalam i czytalam o mirence i chyba to lepsza opcja niż jakieś ingerencje jak podwiazanie...moim zdaniem :-/ no ale każdy ma swoje...

Tez tak uważam, właśnie sobie czytam o tym i jestem coraz bardziej przekonana Antykoncepcja Hormonalna wkładka Mirena ❧ Ginekolog Anna Zygler-Przysucha : leczenie niepłodności : prowadzenie ciąży : usg ciąży : antykoncepcja. ma faktycznie wysoki wskaznik pearla. Jakoś sporo to kosztuje, nie pamietam ile mi lekarz mowil , bo to bylo po 2 ciazy i wtedy nie bylam pewna czy tego chce. Ale jak przeliczałam wychodziło taniej niż srednio drogie tabletki brane przez 5 lat. Ówcześnie brałam tabletki za 8 zł wiec wydawało mi się, że oszczędzam, ale i tak je odstawiłam, bo ciągle o nich zapominałam ...

ja po wizycie, dzidziuski urosly, waza w przedziale 2200-2800, wg gina moga wazyc po 2400 a wg usg wychodzi 2250, ale ciezko bylo mu zmierzyc wogole. no chlopaczek znowu sie przekrecil i moje zebra nie sa zmasakrowane dupcia tylko jego glowa.
szyjka miekka i macica napieta wiec zdecydowal zebym w niedz w poludnie stawila sie na ip w szpitalu. i zdecyduja kiedy cc. pocieszajace ze to w najblizszym tyg :-)

Dagos- super:) waga dzieciaczków piękna, a Tobie już zostaje tylko odliczanie dni do pierwszego płaczu maluszków:)))
Ciszę się bardzo i trzymam za Ciebie kciuki!

Dziewczyny od którego tygodnia zaczęłyście kompletować wyprawkę? Ja na razie nie mam jeszcze nic, nawet jednego ubranka i zastanawiam się czy już czas, żeby się tym zainteresować...

reklama
Ineska, na prawdę Ci nie zazdroszczę. Ja pochodzę jeszcze najpóźniej do końca czerwca a już mam dość, także gdzie tu całe lato. Jeżeli chodzi o wyprawkę to szczerze mówiąc nie mam nic przygotowane. Ubranka co prawda są po starszych dzieciach w rodzinie, łóżeczko jedno ma przywieźć moja mama, po mojej młodszej siostrze, drugie po córce jest do małej naprawy. A co z resztą to nie wiem. Nawet nie mam siły o tym myśleć.

Do góry