reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Nutria to moje pierwsze dzieci :)
pokarm sciagam tylko w nocy i tylko dlatego, ze sciaganie mniej boli niz karmienie piersia, wczesniej karmiłam piersia równiez w nocy :) sciaganie nie jest super przyjemne, ale w moim przypadku rozwiazanie idealne, sciagam elektrycznym laktatorem. Niestety karmienie piersia nadal nie sprawia mi przyjemnosci :(
Laktacje po cc pobudzałam laktatorem od 2 doby i pojawił sie w 3 i zaraz pojawił sie nawał:)
Wszyscy mnie strasza, ze pokarmu nie wystarczy przy blizniakach, ale na razie jest ok :)

reklama
Nutria- tak samo jak u Małgon- to moje pierwsze dzieci. Dla mnie karmienie cycem jest oki i nie sprawia żadnego bólu- odciąganie tez jest oki. Masz racje ze pokarm to popyt- podaż dlatego ja swego czasu co nieco zawaliłam- przy dzikim szale nie miałam czasu karmić piersią- był szał płaczu naraz i nieraz jedna dzidzia mi sie zanosiła kiedy druga wisiała na cycu i ani wstac ani co. Wtedy byłyśmy akurat same w domu i tak mi zleciał na szale cały dzień, potem noc w kratkę i sie mi wszystko popsuło. Nie wiem nawet czy da się to cofnąć....
Pokarm miałam po cc w 3 dobie- po wypiciu litrów herbatki na laktacje i pomocy laktatora- ręcznego:)

Małgoń, Milutek - dzięki za odpowiedzi! :) troszkę mnie uspokoiłyście.,
Milutku - jeśli dziaął popyt - podaż - to taki dzień "zawalenia" powinien się dać spokojnie odrobić.
Tak w sumie sobie myślę,... że na początku to te dzieci to strasznie mało jedzą.. jakieś 30 ml? (nie pamiętam).. no a roczne dzieci to koło 200 potrafią wciągnąć. co by oznaczało, że długo długo na 100% da się karmić. Zobaczymy... w końcu mam jeszcze 3 mieś ;-)

Nutria da sie da :) ja teraz sciagam ok 220-250ml z obu piersi, z tym ze lewa produkuje połowe tego co prawa, a laktacja zwieksza sie wraz z zapotrzebowaniem :)
Milutek da to sie naprawic :) aby zwiekszyc laktacje musisz sciagac pokarm 1h przed kolejnym karmieniem, wtedy wysyłasz sygnał, ze potrzebujecie wiecej mleczka... tylko czasowo jest to trudne do wykonania przy dwoch kruszynkach :)

Hej Kobitki :-)

my już po! Jestem już mamą i wiem jedno jest to najpiękniejsze uczucie na świecie.

3 marca o godzinie 8:09 na świat przyszła Zuza, 3200g, 52 cm
a minutę później 8:10 Juleczka, 2500g, 50 cm

(mówiąc szczerze nad imionami trwa jeszcze dyskusja)

Nie ważne są trudności w ciąży, nieprzespane noce, ból po cc i inne koszmarki...
Nasze dwie najpiękniejsze córeczki wynagradzają nam to każdą sekundą!
Zakochaliśmy się z mężem kompletnie!!!

Jesteśmy jeszcze w szpitalu bo Zuza ma żółtaczkę i się naświetlamy.
Jest szansa, że już jutro wyjdziemy :tak:

Ostatnia edycja:
dzien dobry mamuski

kurcze podczytuje czasem ale niestety nie jestem na bierzaco,przepraszam
na wszsytkie ciezarowki moooocno trzymam kciuki
a wszsytkie rozpakowane serdecznie pozdrawiam i zycze sil i cierpliwosci:)

u nas wszsytko dobrze
wczoraj skonczylismy 3 miesiace

DSC_1396m.jpg
DSC_1426m.jpg

oleniolek serdeczne gartulacje!!! ale Ci dobrze ze masz dzieciaczki juz przy sobie, przede mna jeszcze dluga droga ale mam nadzieje ze przeleci szybko i bez problemow.

pozdrawiam

oleniołek serdeczne gratulacje dla was i buziaki dla kruszynek! Nie dziwię się że jesteście tacy zakochani:-D. Życzę szybkiego powrotu do domu!

cafe dla twoich chłopców też buziaki z okazji 3 m-cy! Śliczne pysie i jakie uśmiechnięte!

reklama
Małgon-dzięki za rade...zabieram się w takim razie do roboty od dzisiaj:):-):tak:

Cafe-
przystojniaki z tych Twoich chłopaków:);-)

Oleniolek- moje gratulacje:):tak:;-):-)

Do góry