reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
gardlo pukalam woda z sola, a tak ogolnie na przeziebienie stosowalam: 1-2 zabki czosnku dziennie jadlam - na surowo, herbata z miodem i cytryna, herbatka z lipy, syrop z cebuli, robilam sobie "parowki" z rumianku i lipy (bardzo mi pomogly) no i oczywiscie caly czas lezalam w lozeczku, leczylam sie tydzien ale pomoglo i obylo sie bez lekow i antybiotykow

Wiadomość od Poziomki:

"Dziewczynki waza 1470 i 1393. 30.03 ide do szpitala to będzie już wtedy 34 tydzień":)

Ogólnie Poziomka nie ma teraz neta- poza tym wszystko u niej oki:)

Małgon, Nutria- akcja wyszła następująco- pokarm mnie zawalił, karmiłam małe nawet przez dwa dni samym cycem, a w nocy pomagałam sobie laktatorem. Niestety sie zepsuł- chcieliśmy sobie poradzić w nocy bez niego ale nam to nie wyszło. Amelka dostawała dzikich histerii przy cycu- ja się zdenerwowałam- zrobił sie szał i mężuś poszedł po butle bo nie było wyjścia. w ten oto sposób pokarm sie znowu potracił Kupiłam nowy laktator- elektryczny i nie umiem nim odciągać w ogóle pokarmu. Jestem wściekła bo wydałam na niego 150 zł i ciągnie raptem po kilka kropli na minute kiedy ręcznym odciągałam w ciągu 15 min średnio 60 ml z dwóch cyców!:wściekła/y::no: Chyba ze ja nie umiem po prostu obsługiwać tego elektrycznego- przy nim dostaje nerwicy i mam wrażenie ze może być przyczyna blokady u mnie pokarmu! Ah paranoja......

Ostatnia edycja:
Milutek pozdrow Poziomki :) trzymam za nia kciuki...
o kurcze z tym pokarmem... przeczytaj instrukcje obługi laktatora :) wiem co mowie bo moj tez nie ciagnal...myslalam ze jest zepsuty albo moje cycki sie nie nadaja... i okazało sie ze brakuje takiej membrany...moj J zdjal ja jak go wyparzał :zawstydzona/y: i potem poszlo jak z płatka :)

Wszystkim rozpakowanym serdecznie gratuluję!

Dziewczyny - może któraś kompletująca wyprawkę jest zainteresowana 2 śpiworkami H&M r.56- białe, kapturki z uszkami, lekko ocieplone. Odbierałam w nich jedynie dzieci ze szpitala. Mam też 2 kurteczki wiosenno-letnie w kolorze beżowym, nowe z metkami r.56, nowe z metką dresiki turkusowe r.56 (z tymi zakupami nie utrafiłam w pogodę). Poza tym 2 pary śpioszków, 2 koszulki i 2 czapeczki bawełniane. Wszystkie te rzeczy są gatunkowo bdb 100% bawełny. Jak trzeba to porobię fotki.

polecam *spam* syrop dla kobiiet w ciazy i matek karmiacych,zrobiony naczosnku,soku malinowym i wyciagu z porzeczek i innych ziół.bardzo smaczny i skuteczny.

reklama
Milutek - myślę, że w Twojej niechęci do laktatora może tkwić rzeczywiśćei źródło problemu... brr.. ja jakoś etż nie radziłam sobie z elektronicznym - ale chyba dla tego, ze wkurzało mnie jak hałasował... ech.. trzymam kciuki by [przeczytanie instrukcji pomogło - bo rzeczywiście czasem są tam takie "małe" cośie.. ja z ręcznym miałam na początku wrażenie, że to wszystko pic na wode... ;-) powodzenia i cierpliwosći.
No i pozdrów Poziomki!!!

Do góry