reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

No juz chyba wszyscy się oswoilismy z tą myslą , najbardziej cieszyła się moja córeczka Julia (8 lat) jest słodka i juz nie może się doczekać, wiesz nie umiałam się zdecydowac na ciąże bo zawsze było coś ważniejszego a to praca a to brak wolengo czasu a tu masz ciaża i na dodoatek z niespodzianką , teraz martwie się zeby było wszystko oki a z reszta sobie poradze.

reklama
Ewa - pewnie, ze dacie sobie radę:) fajnie. ze córeczka sie cieszy!! JA też mam młodszą siostrę - o 9 lat (to prawie to samo) i ją uwielbiam :) na początku byłam jej "starszą siostrą" chodziłam na spacery dumna i blada... później - wiadomo - inny totalnie świat. a teraz już dogadujemy się na "równym" poziomie i to jest super :):)

a co do smaków - ja też tak miałam - może to oznacza, ze masz w brzuchu parkę? :)

czesc dziewczyny,
ja mam termin na 9 pazdziernika. Jestem w 9 tygodniu.
Nastepne usg bede miala w 13 tc, ciekawa jestem czy bedzie mozna juz stwierdzic czy bliznieta sa jedno czy dwuowodniowe i jedno czy dwukosmowkowe.
Na razie lekarz powiedzial ze sa jednojajowe - w jednym pecherzu ciazowym.

Cześć "nowe" podwójne ciężarówki :) Wszystkim Wam gratuluję\
Na kaszel w ciązy można jeszcze stosować maść wick i bardzo polecam sok lub kompot z gruszki działa nawilżająco i suchy kaszel tak nie męczy. ja też inhalowałam się sodą oczyszczoną

Co do mdłości to Was nie pocieszę ja miałam tak silne że często wymuszałam wymioty <czego nie powinno się robić> i tylko to przynosiło mi ulgę. Pomagał też macdonald :)Pewnego dnia po prostu minęły, trzeba to przezyć. Ale jako pasażer w aucie to nie mogłam chyba jeździc przez pół ciązy tak mnie mdliło

Witam nowe mamusie :-) rozgośćcie się :tak:

Ja dzisiaj wypowiem się egoistycznie, tylko tak o sobie :zawstydzona/y:a to dlatego bo do porodu zostały 2 dni!!!

Delikatny stresik jest :eek:

Torby już spakowane a ja siedzę i przebieram nóżkami...
Wszystko mnie boli więc cieszę się, że to już finisz...
Jestem z siebie bardzo dumna, że udało mi się tak długo dotrwać w trójpaku.

Trzymajcie kciuki!!!
Odezwę się jak wrócimy do domku (pewnie w niedzielę lub w poniedziałek)

Ostatnia edycja:
oleniolek POWODZENIA! TRZYMAM KCIUKI !!!

nie odzywałam się troszkę bo leżałam w szpitalu. Potwierdziła się u mnie cholestaza. Dieta, leki i kroplówki - pomogły. Teraz wyniki enzymów mam ok i na kilkanaście dni mnie jeszcze wypuścili do domku :)

Mam pytanie, czy mam się martwić zaczynającym twardnieniem brzuszka w 33 tygodniu ciąży??

Witam oczywiście wszystkie nowe mamusie w trójpaku :) oraz gratuluję rozpakowanym mamuśką !!!

Oleniolek powodzenia!!! I odezwij się jak będziesz mogła a najlepiej daj komuś nr tel. żeby nam od razu dac znac jak juz dojdziesz do siebie :D

Virtualna dobrze że wyniki się polepszyły a co do twardnienia to według mnie to indywidualna sprawa, u mnie twardniał ale szyjka była ok, i gdyby nie zatrucie do służej bym byla zapakowana...

lady witam Cie i gratuluje :)

Oleniolek powodzenia zycze :) trzymaj sie! i czekam na wiesci od Was :)

vitrualna super ze wyniki sa ok:) a mi nie twardnial, a szyjka sie skracala...

Witajcie!:-)
Ja dzisiaj już po wizycie u gin...chyba małą dyskusje wywołałam na temat leków i sposobów walki z infekcją.Pytałam swojej gin i powiedziała ze można stosować leki homeopatyczne-na kaszel mam Stodal a na ból gardła Homeovox. Jakby pojawiła się gorączka mam wysłać mężulka po receptę na antybiotyk. Póki co mam nadzieje ze pomoże i antybiotyk nie będzie potrzebny.

Maluchy rosną,dobrze sie rozwijają a szyjka w 23 tygodniu ciąży ma 3,05-nie wiem czy to dużo czy mało ale w razie skracania zakładają mi krążek.Kolejna wizyta za 3 tygodnie..a mi coraz ciężej,brzuszek rośnie

Oleniolek- 3mam kciuki żeby wszystko było ok;-)(mi gin dała do zrozumienia ze mam sie nastawiać na cesarke buuu)

Próbowałam stworzyć suwaczek...mozecie mi podpowiedzieć który kod i gdzie mam wkleić po skonstruowaniu suwaczka??Jakoś się w tym nie orientuje:-(Z góry dziękuje

reklama
oleaniolek - powodzenia!!! &&&&&&&&
karola - nie umiem dokładnie powiedziec:
panel kontrolny->moje ustawienia-.edytuj sygnature. wklejaj tam rozne linki. na podgladzie cos Ci sie w koncu pojawi.. ;-)

Do góry