reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

rabbit bardzo sie ciesze,ze wszystko w porzadku, ja jestem 8tyg i 6 dni wiec chyba bedziemy rozpakowywaly sie w zblizonym terminie?? ogolnie mam termin na 1pazdziernika, ale tu gdzie mieszkam wywoluja w 38 tyg z blizniakami wiec polowa wrzesnia jak nic. ja sie tylko modle by 1 trymestr juz sie skonczyl, o teraz za bardzo sie stresuje (jestem po poronieniu). pozdrawiam wszystkie Panie bardzo serdecznie.

Cześć , widze , że mamy zblizone terminy ja mam na 3 pażdziernika wg.kalenrza a wg. USG na 01 pażdzirrnika mam nadzieję ze będziemy sie wymieniały wrazeniami z ciazy . Ok kwietnia mam zamiat iśc na L-4 wiec bedę biała wiecej czasu, Pozdrawiam Cię Ewa

reklama
Witam was dziewczyny mam nadzieje ,że przyjmiecie mnie do swego grona , jestem w 8 tygodnii ciaży bliźniaczej i nie ukrywam , że dopiero się z tą myślą oswajam. Licze na wasze porady i doświadczenie Pozdrawiam ewa

Witaj Ewa i gratulacje z podwójnego szczęścia. Powiedz jak zareagowałaś? A jak twój mąż? dalej jesteście w szoku :)))

Ja praktycznie nie miałam mdłości i przez całą ciążę puściłam może dwa pawiki;-) współczuję sensacji ale myślę że wkrótce będzie lepiej :)))

Cześć , widze , że mamy zblizone terminy ja mam na 3 pażdziernika wg.kalenrza a wg. USG na 01 pażdzirrnika mam nadzieję ze będziemy sie wymieniały wrazeniami z ciazy . Ok kwietnia mam zamiat iśc na L-4 wiec bedę biała wiecej czasu, Pozdrawiam Cię Ewa

Czesc, gratuluje i ciesze sie z Twojego szczescia, ja obecnie jestem ponad 9 tyg, i czuje sie fatalnie, mdlosci calodzienno-nocne... :eek: ale damy rade! jeszcze troche :-p a jak Ty sie czujesz??

Witaj Eva! gratulacje podwójne :)

Poziomki - powodzenia :)

karola - nie znam się na lekach, też brałam paracetamol. Mi pomogło do tego - duzo malin (mam takie domowe zrobione...), miód, czosnek.. kwiat pierwiosnki (ale to jako że zioło, to piłam ostrożnie góra 1 szklanka dziennie), jak masz kaszel suchy i katar, to polecam sok z buraka (w sokowirówce pół buraka, mała marchewka i pół jabłka). No a przede wszystkim siedź w domku i się grzej.. zdrówka!

Dziękuję dziewczyny za rady..:-).już jest dużo lepiej,chociaż gardło boli i katar męczy.Jutro mam wizytę u swojej gin więc zapytam co i jak mozna brać.

Odebrałam kilka dni temu wyniki badania moczu,niepokoi mnie odczyn kwaśny,obecna glukoza,szczawiany wapnia i liczne kryształy. Miała któraś z Was coś takiego??Żeby nie było że jutro od gin oddelegują mnie do szpitalka wrrrr

karola - co do leków - to jeszcze propolki na gardło zdaje sięmozna brać - tak mi powiedziała Pani Magister w aptece ;)

a wyniki mczu.. nie mam pojecia

jedyne, co mogę polecić na kaszel, zwłaszcza suchy to tabletki Isla mint i kupienie nawilżacza powietrza. Na przeziębienie prawie nic nie działa - wszystkie te naurlne metody są nic nie warte niestety :(

no nie wiem czy tak nic nie warte.. inhalacja na rumianku i tymianku doskonale działa na mój zatkany nos i zatoki. Jak nie pierwsza to druga..
to samo z płukaniem gardła jeżynami (liściem jeżyny) - ostatnio miałam zapalenie krtani i przeszło świetnie po 2 dniach.

no nie wiem czy tak nic nie warte.. inhalacja na rumianku i tymianku doskonale działa na mój zatkany nos i zatoki. Jak nie pierwsza to druga..
to samo z płukaniem gardła jeżynami (liściem jeżyny) - ostatnio miałam zapalenie krtani i przeszło świetnie po 2 dniach.

popieram Nutrie, co do inhalacji...
ja ze swojej strony moge doradzic jedynie to co sama uzywalam jak bylam w ciazy, a bylam chora 2 razy na poczatku i kocu...
a wiec:
-cieple meko z miodem i czosnkiem
-czosnek na kanapkach,salatkach, potrawaich itp
-propolki
-tantum verde spray do gardla
-cytryna w plasterkach
-a na katar-cierpliwosc(leczony czy nie i tak trwa ok tyg),ale inhalacje to najepsze wyjscie plus sol fizjologiczna w sprayu , mozesz smialo brac ;)

reklama
Hey.Czuje się fatalnie , może troche lepiej jak na poczatku , mnie muli z rana i wieczorka , masakra , ale mysle ze dam rade przy pierwszej ciąży też tak miałam. Zaskakuja mnie tylko smaki jakie mam, raz na słodko raz na ostro. Wczoraj miałam lekkie "upłaty " brązowe ale dzisiaj jest ok, troche się martwie ale 3 marca idze do gin,. i mam nadzieje ze to nic strasznego. Pozdrawiam

Do góry