reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Napisze po USG ile ważą :-)
U mnie formalności w miarę załatwiłam a remont jest w trakcie mam małe mieszkanie, więc myślę, że się do końca lutego wyrobimy :-)

No to już dzisiaj usg, o ile dobrze pamiętam? :-) czekam za szczegółowymi wiadomościami :-) to super, nawet jak Wam sie trochę przeciągnie to i tak zdążycie przed porodem. My się rzucilismy na remont domu po dziadkach, więc roboty i formalności jest po prostu mnóstwo. I za późno się wzięliśmy za to. Najwyżej skończymy już po porodzie, trudno :-(

A w ogóle to spotkała mnie bardzo miła sytuacja. Podczas zakupu w dziecięcym pierwszy raz zostałam poproszona do kasy bez kolejki. Czyli chyba już widać brzuszek hehe :-D ale to miłe, że chociaż część pań kasjerek zwraca na nas uwagę, choć podejrzewam że taka sytuacja to tylko w dziecięcym. Wątpię że ktoś kiedyś wpuści mnie np w Biedronce albo w Lidlu :-D

reklama
No to już dzisiaj usg, o ile dobrze pamiętam? :-) czekam za szczegółowymi wiadomościami :-) to super, nawet jak Wam sie trochę przeciągnie to i tak zdążycie przed porodem. My się rzucilismy na remont domu po dziadkach, więc roboty i formalności jest po prostu mnóstwo. I za późno się wzięliśmy za to. Najwyżej skończymy już po porodzie, trudno :-(

A w ogóle to spotkała mnie bardzo miła sytuacja. Podczas zakupu w dziecięcym pierwszy raz zostałam poproszona do kasy bez kolejki. Czyli chyba już widać brzuszek hehe :-D ale to miłe, że chociaż część pań kasjerek zwraca na nas uwagę, choć podejrzewam że taka sytuacja to tylko w dziecięcym. Wątpię że ktoś kiedyś wpuści mnie np w Biedronce albo w Lidlu :-D
Przełożyli mi usg na dziś, więc wczoraj nie miałam co pisać
Małe rosną mają po 810 i 850 kurcze myślałam, że będę miały po 1 kg już :-/lekarz niby mówi, że waga w normie. Ale najważniejsze, że zdrowe :-)
Tak dokładnie mnie też przepuszczaja tylko w sklpach z art dla dzieci o biedronce nawet się nie wypowiadam :-/

Przełożyli mi usg na dziś, więc wczoraj nie miałam co pisać
Małe rosną mają po 810 i 850 kurcze myślałam, że będę miały po 1 kg już :-/lekarz niby mówi, że waga w normie. Ale najważniejsze, że zdrowe :-)
Tak dokładnie mnie też przepuszczaja tylko w sklpach z art dla dzieci o biedronce nawet się nie wypowiadam :-/

No faktycznie, też sie spodziewałam, że będą większe. Ale to 27 tydzień, więc największe przyrosty wagi jeszcze przed nami :-) ja mam usg w poniedziałek, ciekawe ile moje cudaczki będą ważyły :-) coraz częściej dokucza nam czkawka w brzuszku. Dzisiaj nawet miały obie jednocześnie :-D przez to wiem, że jedna mała zmieniła położenie, bo na ostatnim usg jedna była główką na dole, a druga u góry. A po czkawkach wiem, gdzie mają główki. Dziś się utwierdzilam na 100%, ze ta po prawej obrócila sie główką w dół, bo w dole brzucha czułam dwie czkawki :-D gps działa, łobuziary mi nie umkną, wiem co jest grane w brzuszku :-D

No faktycznie, też sie spodziewałam, że będą większe. Ale to 27 tydzień, więc największe przyrosty wagi jeszcze przed nami :-) ja mam usg w poniedziałek, ciekawe ile moje cudaczki będą ważyły :-) coraz częściej dokucza nam czkawka w brzuszku. Dzisiaj nawet miały obie jednocześnie :-D przez to wiem, że jedna mała zmieniła położenie, bo na ostatnim usg jedna była główką na dole, a druga u góry. A po czkawkach wiem, gdzie mają główki. Dziś się utwierdzilam na 100%, ze ta po prawej obrócila sie główką w dół, bo w dole brzucha czułam dwie czkawki :-D gps działa, łobuziary mi nie umkną, wiem co jest grane w brzuszku :-D
Nio też miałam taką nadzieję ale teraz niech rosną szybko bym nie musiała się martwić :-)u mnie też czkawki są częściej ale jeszcze nie miały jednocześnie :-) u mnie też zmieniły położenie na połówkowy jedna była główkowo a druga poprzecznie a teraz obie są główkowo. Napisz po USG ile Twoje ważą :-)

Oj tak u nas króluje właśnie h&m i C&a. Uwielbiamy dresiki z c&a[emoji3]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze polecam Reserved:)
Dziewczyny bralyscie od razu do szpitala laktator? Polecicie jakiś? I maść na sutki, która Wam się sprawdza?
Ja mialam w szpitalu Medela najprostszy i był najlepszy;) bo te elektryczne wcale mi nie odciągaly mleka;/

Przepraszam że tak się wtracam:*

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze polecam Reserved:)

Ja mialam w szpitalu Medela najprostszy i był najlepszy;) bo te elektryczne wcale mi nie odciągaly mleka;/

Przepraszam że tak się wtracam:*

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Wszelkie rady chętnie wyslucham;-) mam w domu ręczny, zamówiłam jeszcze lansinoh elektryczny, będę testować w przyszłości;)

@Aniutek89 o której masz wizytę w poniedziałek?

reklama
Dziewczyny mamy w końcu przełom w karmieniu. Trwało to trochę ale jedzą ładnie z butli. Prawdopodobnie w poniedziałek wracam na oddział i zostaniemy tam do wypisu czyli do osiągnięcia wagi min 2 kg przez Ninkę. Trzymajcie kciuki.
Orchidea to super wiadomość!!! Ile jeszcze Nince brakuje do 2kg? Z butli od mamusi będzie jej lepiej smakowało;)

Do góry