reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dopiero 15.30. To pisz jak będziesz już po:-) :) powodzenia;)

Jak tylko będę miała chwilę to napiszę :-) dzięki i wzajemnie powodzenia. Jeżeli wizyty do końca ciąży będą co 4 tygodnie, to już jedna z ostatnich wizyt, ciekawe :-)

@Orchidea81 to super! Na butli już na pewno szybko przybiorą i będziecie mogli być wszyscy razem w domku :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Orchidea to super wiadomość!!! Ile jeszcze Nince brakuje do 2kg? Z butli od mamusi będzie jej lepiej smakowało;)
Jakieś 150 gr. Dzieci mało przybierają na moim mleku. Jak już będę z nimi to je podkarmie;). Jednak wtorek będzie przyjęcie. Jutro ordynator mi potwierdzi. Musi być dla mnie miejsce na sali.

O rety, tak czytam wasze posty wstecz i mam nadzieję, ja swoje dzieciaczki chociaż do lipca ponoszę, termin na 4 sierpień mam. Mam też nadzieję, że tym razem obejdzie się bez szpitali i tak dalej, że tym razem pokarm będę mieć, że te maleństwa zdrowiutkie się urodzą. Najgorsze jest to, że się człowiek internetów naczyta, odnośnie ciąży bliźniaczej, a potem stres ma.

O rety, tak czytam wasze posty wstecz i mam nadzieję, ja swoje dzieciaczki chociaż do lipca ponoszę, termin na 4 sierpień mam. Mam też nadzieję, że tym razem obejdzie się bez szpitali i tak dalej, że tym razem pokarm będę mieć, że te maleństwa zdrowiutkie się urodzą. Najgorsze jest to, że się człowiek internetów naczyta, odnośnie ciąży bliźniaczej, a potem stres ma.
Każda ciąża jest inna nie sugeruj się naszymi przypadkami. Też miałam nadzieję że będzie książkowo niestety. Czasami tak jaki Ariski przyplacze sie zapalenie płuc i trzeba czekac. Na szczęście wszystko dobrze się kończy. Ja byłam przekonana że 36 tc to już bedzie wszystko dobrze. A tu czekamy i czekamy. Całe szczęście wszystko idzie ku lepszemu. Dzielę czas na szpital i dom gdzie czekają moje starsze córki. Sporo u nas nerwów i płaczu. Musimy to przetrwać. 13.02 mam urodzinki może do tego czasu dostanę dzieci do domu.

Lepiej nie czytaj, jak masz pytania pisz tutaj, z własnego doświadczenia dziewczyny Ci odpowiedzą, ja też jak tylko będę mogła się wypowiedzieć. Który masz teraz tydzień?

@orchidea oby miejsce było jak najszybciej i będziesz mogła być ze swoimi dziewczynkami. Bije od Ciebie radością:)

@Aniutek89 ja chodzę prywatnie do lek i co 2tygodnie na wlasne życzenie, jestem wtedy spokojniejsza, a nie płacę bardzo dużo za wizyty. Zastanawiam się, kiedy pierwsze ktg robią w ciąży bliźniaczej?
Cieszyłam się, że kręgosłup mnie nie boli, to już zaczął:confused2: no nic, od soboty odliczam równe 2msc do cc;)

Który masz teraz tydzień?

14 leci :)

Wiecie, ja mam doświadczenia ze szpitalami, z chirurgią dziecięcą dokładnie, moi dwaj chłopcy urodzili się z chorobą Hirschprunga, wyizolowana forma. Dziś wiem, że to nie dramat, śmiercią nie grozi i tak dalej, ale w głowie siedzi, że jak te maleństwa będą chore, w dodatku wcześniaki, to ja się chyba poskładam, bo inaczej jak operacją leczenie się nie kończy. Niestety, choroby tej nie da się "zobaczyć" w badaniach prenatalnych, "wyłazi" po 2-3 dobach życia. Pocieszam się tylko, że rodzinne występowanie tej choroby to 3-12%, ale jak rodzeństwo było chore, to trzęsiportek teraz ze mnie jest. Badania prenatalne mam za sobą i wszystko jest ok, także póki co jestem dobrej myśli i z uporem maniak przeglądam sobie wózki, ubranka i sycę oczy :)

Hej dziewuszki, jestem po wizycie. Dziewczynki ważą 820g i 860g. Idą równo, to najważniejsze. Później napiszę więcej, bo będę dzisiaj latać do poźna, więc brak czasu. @E W E L I N A nasze idą mniej wiecej równo :-) @Agulula111 daj znac po wizycie :-)
Hej
Faktycznie nasze córeczki rosną podobnie 10 g różnicy ciesze się że i u Was wszystko w porządku. Teraz mam USG 28 lutego. Dziś zamówiłam wozeczek zaczynam wyprawke w końcu :-) czas się przygotować ;-)

reklama
Do góry