reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dopiero 15.30. To pisz jak będziesz już po:-) :) powodzenia;)

Jak tylko będę miała chwilę to napiszę :-) dzięki i wzajemnie powodzenia. Jeżeli wizyty do końca ciąży będą co 4 tygodnie, to już jedna z ostatnich wizyt, ciekawe :-)

@Orchidea81 to super! Na butli już na pewno szybko przybiorą i będziecie mogli być wszyscy razem w domku :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Orchidea to super wiadomość!!! Ile jeszcze Nince brakuje do 2kg? Z butli od mamusi będzie jej lepiej smakowało;)
Jakieś 150 gr. Dzieci mało przybierają na moim mleku. Jak już będę z nimi to je podkarmie;). Jednak wtorek będzie przyjęcie. Jutro ordynator mi potwierdzi. Musi być dla mnie miejsce na sali.

O rety, tak czytam wasze posty wstecz i mam nadzieję, ja swoje dzieciaczki chociaż do lipca ponoszę, termin na 4 sierpień mam. Mam też nadzieję, że tym razem obejdzie się bez szpitali i tak dalej, że tym razem pokarm będę mieć, że te maleństwa zdrowiutkie się urodzą. Najgorsze jest to, że się człowiek internetów naczyta, odnośnie ciąży bliźniaczej, a potem stres ma.

O rety, tak czytam wasze posty wstecz i mam nadzieję, ja swoje dzieciaczki chociaż do lipca ponoszę, termin na 4 sierpień mam. Mam też nadzieję, że tym razem obejdzie się bez szpitali i tak dalej, że tym razem pokarm będę mieć, że te maleństwa zdrowiutkie się urodzą. Najgorsze jest to, że się człowiek internetów naczyta, odnośnie ciąży bliźniaczej, a potem stres ma.
Każda ciąża jest inna nie sugeruj się naszymi przypadkami. Też miałam nadzieję że będzie książkowo niestety. Czasami tak jaki Ariski przyplacze sie zapalenie płuc i trzeba czekac. Na szczęście wszystko dobrze się kończy. Ja byłam przekonana że 36 tc to już bedzie wszystko dobrze. A tu czekamy i czekamy. Całe szczęście wszystko idzie ku lepszemu. Dzielę czas na szpital i dom gdzie czekają moje starsze córki. Sporo u nas nerwów i płaczu. Musimy to przetrwać. 13.02 mam urodzinki może do tego czasu dostanę dzieci do domu.

Lepiej nie czytaj, jak masz pytania pisz tutaj, z własnego doświadczenia dziewczyny Ci odpowiedzą, ja też jak tylko będę mogła się wypowiedzieć. Który masz teraz tydzień?

@orchidea oby miejsce było jak najszybciej i będziesz mogła być ze swoimi dziewczynkami. Bije od Ciebie radością:)

@Aniutek89 ja chodzę prywatnie do lek i co 2tygodnie na wlasne życzenie, jestem wtedy spokojniejsza, a nie płacę bardzo dużo za wizyty. Zastanawiam się, kiedy pierwsze ktg robią w ciąży bliźniaczej?
Cieszyłam się, że kręgosłup mnie nie boli, to już zaczął:confused2: no nic, od soboty odliczam równe 2msc do cc;)

Który masz teraz tydzień?

14 leci :)

Wiecie, ja mam doświadczenia ze szpitalami, z chirurgią dziecięcą dokładnie, moi dwaj chłopcy urodzili się z chorobą Hirschprunga, wyizolowana forma. Dziś wiem, że to nie dramat, śmiercią nie grozi i tak dalej, ale w głowie siedzi, że jak te maleństwa będą chore, w dodatku wcześniaki, to ja się chyba poskładam, bo inaczej jak operacją leczenie się nie kończy. Niestety, choroby tej nie da się "zobaczyć" w badaniach prenatalnych, "wyłazi" po 2-3 dobach życia. Pocieszam się tylko, że rodzinne występowanie tej choroby to 3-12%, ale jak rodzeństwo było chore, to trzęsiportek teraz ze mnie jest. Badania prenatalne mam za sobą i wszystko jest ok, także póki co jestem dobrej myśli i z uporem maniak przeglądam sobie wózki, ubranka i sycę oczy :)

Hej dziewuszki, jestem po wizycie. Dziewczynki ważą 820g i 860g. Idą równo, to najważniejsze. Później napiszę więcej, bo będę dzisiaj latać do poźna, więc brak czasu. @E W E L I N A nasze idą mniej wiecej równo :-) @Agulula111 daj znac po wizycie :-)
Hej
Faktycznie nasze córeczki rosną podobnie 10 g różnicy ciesze się że i u Was wszystko w porządku. Teraz mam USG 28 lutego. Dziś zamówiłam wozeczek zaczynam wyprawke w końcu :-) czas się przygotować ;-)

reklama
Do góry