reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@Blanka8 a w którym jesteś tygodniu ? Myśle,ze jak nie ma przeciwwskazań do współżycia a ty czujesz się dobrze to czemu nie:) my do niedawna tez współżylismy,ale teraz z racji tego,ze już 34 tydz i miałam zagrożenie wczesnym porodem i już czuje się jak słoń to już wiadomo nie ma się ochoty i już odpuściliśmy.Ale podziwiam was dziewczyny,które odkąd się dowiedzieliście to już nie współzyjecie,jeśli nie ma krwawień i czujesz się dobrze,to nie ma przeciwwskazań,ale tak jak teraz na końcówce i jak mamy już skurcze,bóle,zmęczone to wiadomo,ze nie.

reklama
@tusiaczzek1988 mi lekarz raczej nie bada szyjki, nic mi na ten temat nie wiadomo. Robił tylko USG i innych badań nie miałam. Cytologię miałam może 2,5 miesiąca temu, ale też mi nic nie mówił o szyjce.
@Marti92 jestem w 30 tygodniu, to jeszcze chyba mogę :) tylko ostrożnie. Później będzie połóg itp, trzeba korzystać jak najdłużej :)
@Mea1989 ja od paru dni śpię na stercie poduszek na lewym boku i pod brzuch układam małą poduszkę, albo cebuszkę. Przestałam się budzić jak się przewracam i lepiej śpię. Gdzie zawsze spałam na płasko i nie chciałam słyszeć o poduszkach, ale to naprawdę działa. Gorzej jak się budzę i leżę na plecach, czuję jak by mnie coś przygniotło, masakra.

Dziewczyny, nawet jeśli któraś z Was nie ma przeciwwskazań do współżycia pod koniec ciąży to lepiej uważać - podczas orgazmu wydziela się hormon oksytocyna, ten sam który wydziela się także w trakcie porodu i inicjuje skurcze i akcję porodową. Oznacza, to że współżycie także może inicjować skurcze, dlatego przy zagrożeniu porodem przedwczesnym jest bezwzględnie zakazane.
Nie zmienia to faktu, że bez bliskości z mężem łatwo nie jest...;-)

Zobacz załącznik 827888 Hej,ja jem śniadanie i czekam na męża o 14 do położnej.
A w końcu i my mamy furę dla dziewczyn,już wyprana czeka. Cieszę się,ze zdecydowaliśmy sie na bugaboo donkey duo,składa się do małych rozmiarów o co nam chodziło,ze względu na mały samochód,jest lekki i zgrabny,można używać jako wózka pojedynczego z dopięty koszem,super,same plusy,kupiliśmy używany,bo nowy to ja nie wiem kto by kupił to jednak mnóstwo pieniędzy,ale nam się udało znaleźć z fotelikami maxi cosi,które można wpiąć w wózek wiec fajnie.
Zaszalelismy z kolorem tez ;)

Gratuluję zakupu, cudowny wózek. Wizualnie podoba mi się bardziej niż Mountain Buggy Duet. Niestety Donkey'a nie miałam okazji widzieć na żywo - poza tym cena nowych wózków rzeczywiście odstrasza a używanych w promieniu 100km ode mnie nie ma więc dałam sobie z nim spokój. Cały czas byłam zdecydowana na nowego MB Duet (cena ta sama co używany Donkey), nawet chciałam go kupić dopiero po porodzie, bo jest on dostępny do 7 dni więc żaden problem ale dzisiaj natrafiłam na promocję (trwającą do końca listopada lub do wyczerpania zapasów), w której jedna gondola o wartości prawie 900zł jest gratis więc żal było nie skorzystać :) Także za wózek zapłaciłam niewiele ponad 4tys. a nie prawie 5tys. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni z niego (akurat był dostępny w sklepie stacjonarnym, także nie zamawiamy całkiem w ciemno).

Hej :) Jeżeli chodzi o urlop to też zamierzam wykorzystać od razu całość z 80% wynagrodzeniem. Później pewnie przejdę na wychowawczy ale to jest jeszcze do przedyskutowania, zobaczymy jaka będzie sytuacja.
Co do współżycia to my przestaliśmy jak tylko dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży. Niby przeciwwskazań od lekarza nie było ale my postanowiliśmy, ze lepiej niczym nie ryzykować.

Odkąd dziewczyny mi się w brzuchu przestawiły mam gorsze noce, tzn niby śpię bez problemów ale zanim brzuch ułożę, żeby było komfortowo to trochę muszę się nawiercić. Zamówiłam dzisiaj trochę ciuszków z allegro bo mam bardzo mało rzeczy a jeszcze wózek, łóżeczka, pampersy, pielęgnacja itd. Muszę się do tego zmobilizować bo jestem w lesie. Myślałam, że po remoncie od razu zacznę zamawiać ale jakoś to odwlekam, nie wiem czemu.
Dobrej nocy dziewczyny :)

Przelicz sobie to dokładnie co Ci się opłaca, bo ja myślałam że 80% cały czas jest lepiej, a okazało się, że przy bliźniakach wyszłabym na plus przy układzie 100-60. Dostajesz 3 mce więcej macierzyńskiego, który jest płatny wtedy 100% i chyb pierwsze 6 czy 10 tygodni rodzicielskiego też jest 100%, a reszta dopiero 60%. Proporcja nie jest na pewno pół na pół. Sprawdź :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zobacz załącznik 827888 Hej,ja jem śniadanie i czekam na męża o 14 do położnej.
A w końcu i my mamy furę dla dziewczyn,już wyprana czeka. Cieszę się,ze zdecydowaliśmy sie na bugaboo donkey duo,składa się do małych rozmiarów o co nam chodziło,ze względu na mały samochód,jest lekki i zgrabny,można używać jako wózka pojedynczego z dopięty koszem,super,same plusy,kupiliśmy używany,bo nowy to ja nie wiem kto by kupił to jednak mnóstwo pieniędzy,ale nam się udało znaleźć z fotelikami maxi cosi,które można wpiąć w wózek wiec fajnie.
Zaszalelismy z kolorem tez ;)

Najlepszy wózek [emoji173]️ też mamy używany i nie mam zastrzeżeń po 9 mcach używania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Ciocie [emoji7][emoji7]
1509776909-d8cb6899faaca907-aaaaaa.jpeg

Sara 2200, Tobiasz 1730. Na razie jest tak sobie. Są na wsparciu oddechu i sondy do żołądka. Ja obolała po cięciu. Ale mega szczęśliwa [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Sara 2200, Tobiasz 1730. Na razie jest tak sobie. Są na wsparciu oddechu i sondy do żołądka. Ja obolała po cięciu. Ale mega szczęśliwa [emoji7] [emoji7]

Patrzę i nie wierzę, becze jak głupia - gratuluję Ci bardzo, z dzieciaczkami na pewno wszystko będzie dobrze. Mamusia niech dochodzi do siebie... Z całego serca Ci gratuluję jesteście już w komplecie teraz to już będzie tylko coraz to lepiej :tak:

Ojej jaka niespodzianka :D Śliczne dzieciaczki
emoji7.png
Niech będą silne i niech rosną. Gratuluję Ci bardzo. Wracajcie do zdrowia.
Super od rana zobaczyć takie zdjęcie
emoji7.png
emoji7.png
Chciałaś dotrwać do środy z tego co pamiętam a tu już :)

reklama
Do góry