reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć Ciocie [emoji7][emoji7]
1509776909-d8cb6899faaca907-aaaaaa.jpeg

Sara 2200, Tobiasz 1730. Na razie jest tak sobie. Są na wsparciu oddechu i sondy do żołądka. Ja obolała po cięciu. Ale mega szczęśliwa [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ogromne gratulacje!!!!!Jesteś już mamą!!!! Kochane maleństwa:) Odpoczywaj i ucałuj ich mocno od cioć!!!;)

reklama
Dzień dobry ze szpitala znowu :(
Obudziłam się o 5 tak mnie bolał brzuch,poszłam do toalety,wypiłam magnez,bolało strasznie myślałam,ze rodzę jakies skurcze dziwne a później zaczęłam czuć z prawej strony brzucha tylko i położyłam się,ale nie mogłam wytrzymać ani na bok się położyć ani chodzić wiec przyjechaliśmy do szpitala,pobrali krew,mocz, potem badnanie i Z dzidziami Ok,szyjka się trochę skróciła do 22mm,ale tak to normalnie. Zrobili mi usg wyrostka i nerek, bo nie wiadomo skąd ten bol taki po prawej stronie a to nie jest połączone z ciąża nie mam żadnych skurczy teraz, już mi dali jakies 3 leki i zaraz odpłyne po nich chyba. Nie wiem co to może być ten bol taki po prawej stronie Eh :(jutro mam urodziny a tu znów szpital...
Trzymaj się! Szpital to nic przyjemnego, ale myśl pozytywnie. Już tak niewiele zostało :*

@Oska305 Szyjkę badał powiedział że nadal jest 4cm i jest zamknięta. Mówiłam mu o skurczach że miewam właśnie czasem takie bóle lekko miesiączkowe ale jakoś specjalnie się do tego nie odniósł czyli wywnioskowałam że na tym etapie to chyba normalne. Mam normalnie za tydzień iść do swojej pani doktor nie ma potrzeby bym rezygnowała z wizyt u niej ale że on by mimo wszystko chciał mnie jeszcze 20 listopada zobaczyć i ustalimy konkrety.
Kochana to jeszcze troszke i bedziesz tulic chlopakow :) Fajnie ze trafiłaś na konkretnego lekarza :)

Dzień dobry ze szpitala znowu :(
Obudziłam się o 5 tak mnie bolał brzuch,poszłam do toalety,wypiłam magnez,bolało strasznie myślałam,ze rodzę jakies skurcze dziwne a później zaczęłam czuć z prawej strony brzucha tylko i położyłam się,ale nie mogłam wytrzymać ani na bok się położyć ani chodzić wiec przyjechaliśmy do szpitala,pobrali krew,mocz, potem badnanie i Z dzidziami Ok,szyjka się trochę skróciła do 22mm,ale tak to normalnie. Zrobili mi usg wyrostka i nerek, bo nie wiadomo skąd ten bol taki po prawej stronie a to nie jest połączone z ciąża nie mam żadnych skurczy teraz, już mi dali jakies 3 leki i zaraz odpłyne po nich chyba. Nie wiem co to może być ten bol taki po prawej stronie Eh :(jutro mam urodziny a tu znów szpital...
ojej kochana ale sie najezdzisz do tego szpitala, ale dobrze ze badania porobili, lez i odpoczywaj :*

Ja staram się dojść do siebie, ale po cc lekko nie jest. Wczoraj pojechaliśmy do szpitala, bo bolało coraz bardziej i skurcze co 5-10 minut. Po 2 godzinach byłam już Mamą[emoji7][emoji7]

Nadal nie moge w to uwierzyc! Jak ten czas szybko minał. Gratulacje i buziaki i zdrowka dla Maluszkow i Mamusi :) a ja pamietam dzien w ktorym betowalas a dzis juz tulisz swoje SKARBY :)

Dziewczynki mam do Was pytanko czy u Was jeden z dzidziusiów jest może ulozony tak nisko w brzuszku? Bo u mnie jeden właśnie siedzi sobie całkiem na dole jakby w podbrzuszu ułożony główka do wyjścia.
I właśnie chciałam zapytać czy odczuwacie takie ruchy całkiem na dole brzucha, kopanie po jelitach i takie inne dość nieprzyjemne ruchy typu wciskanie się dzidzi w pachwinie itd? Mam właśnie wrażenie że te ruchy powoduja takie ogółem bóle brzucha...

Cześć Ciocie [emoji7][emoji7]
1509776909-d8cb6899faaca907-aaaaaa.jpeg

Sara 2200, Tobiasz 1730. Na razie jest tak sobie. Są na wsparciu oddechu i sondy do żołądka. Ja obolała po cięciu. Ale mega szczęśliwa [emoji7] [emoji7]

Serdeczne gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i maluszków:):)

Dziewczynki mam do Was pytanko czy u Was jeden z dzidziusiów jest może ulozony tak nisko w brzuszku? Bo u mnie jeden właśnie siedzi sobie całkiem na dole jakby w podbrzuszu ułożony główka do wyjścia.
I właśnie chciałam zapytać czy odczuwacie takie ruchy całkiem na dole brzucha, kopanie po jelitach i takie inne dość nieprzyjemne ruchy typu wciskanie się dzidzi w pachwinie itd? Mam właśnie wrażenie że te ruchy powoduja takie ogółem bóle brzucha...
Też tak miałam. Do tego jeszcze miałam często wrazenie, że syn chce wystawić rączkę przez pochwe i było to mocno nieprzyjemne i bolesne czasem też

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tusiaczek wychodzi na to, że to normalne na tym etapie, ja od dwójki tak czasem tam na dole dostanę, że czuję ból i takie promieniowanie w całym kroczu, tak przechodzące od góry do dołu i mam wrażenie, że któreś zaraz wyjdzie;)

reklama
Tusiaczzek1988 mój synek ma główkę tak niziutko że czuje każdy jego ruch, ktory wywoluje potrzebę skorzystania z toalety. Nie wspomnę już o tym że mam uczucie jakby mi tak rozpierał szyjkę i miał zaraz wyjść.
Alinka jak Ty sie czujesz, jak z tymi skurczami i biegunką?

Do góry