reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny w końcu była moja doktor na dyżurze i wszystko ustawiła. Od dziś wszystkie leki odstawione, dziś obserwacją i jeśli wszystko będzie ok to jutro do domu. Szyjka jeszcze nawet nie szykuje się do porodu[emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Super wiadomości, może jednak dzieci jeszcze nie będą się tak spieszyć z wyjściem:)
A czujesz teraz skurcze? Wtedy "spina" się cały brzuch? Bo ja ostatnio w nocy mam takie dziwne uczucie po bokach i pod żebrami i zaczynam się zastanawiać czy to jednak nie jakieś skurcze..

reklama
Dziewczyny w końcu była moja doktor na dyżurze i wszystko ustawiła. Od dziś wszystkie leki odstawione, dziś obserwacją i jeśli wszystko będzie ok to jutro do domu. Szyjka jeszcze nawet nie szykuje się do porodu[emoji4]

No widzisz, nie zawsze musi być tak źle ;)

Alina1987 kiedy ma się skurcze, to napina i twardnieje cały brzuch (czasem przybiera dziwny kształt) i o ile nie są to skurcze porodowe to jest nieprzyjemne ale nie jakoś bolesne. Trwa kilka sekund i puszcza, a wtedy wszystko wraca do normy. Jesli pojawiaja sie zbyt czesto tzn. Co kilka minut przez dluzszy czas lub regularnie i zaczyna bolec tyl (krzyz) a takze dol brzucha i zaczynaja byc coraz bolesniejsze, to juz porodowe.

Hej dziewczyny, jestem tu nowa ale nie wiem czy nie za szybko tu trafiłam:) to moja 3 ciąża, 8 tydzień, pierwszą wizytę mam dopiero jutro a narazie tylko jakieś dziwne przeczucie czy aby nie jest to ciąża bliźniacza pierwsze co mnie zastanowiło to gruba i wyraźna krecha na teście już w pierwszym dniu spodziewanej@, poza tym piersi bolą mnie od samego początku i to naprawdę bardzo:(:(, do tego okropne mdłości, chociaż nie wymiotuje, ale w poprzednich ciążach tak nie miałam, może się trochę nakręcam (Chciałabym aby się potwierdziły moje przeczucia) aczkolwiek z tego co czytałam w necie raczej nie mam predyspozycji do ciąży bliźniaczej ( od strony mamy takich nie było, jestem raczej niska i szczupła;)) dodam tylko że przed zajściem w ciążę miałam wkładkę domaciczną, udało się zajść w pierwszym cyklu po wyjęciu. Napiszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam cieplutko:-) :)

Cześć Miałam te same objawy. Też jestem niska i drobna, nie mam bliźniaków w rodzinie, a okazało się że to ciąża bliźniacza:-) Byliśmy z mężem w szoku.Zawsze chciałam bliźniaczki no i będą dwie dziewczynki.Jestem w 30 tygodniu.Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby wszystko było dobrze :-)

Alina1987 kiedy ma się skurcze, to napina i twardnieje cały brzuch (czasem przybiera dziwny kształt) i o ile nie są to skurcze porodowe to jest nieprzyjemne ale nie jakoś bolesne. Trwa kilka sekund i puszcza, a wtedy wszystko wraca do normy. Jesli pojawiaja sie zbyt czesto tzn. Co kilka minut przez dluzszy czas lub regularnie i zaczyna bolec tyl (krzyz) a takze dol brzucha i zaczynaja byc coraz bolesniejsze, to juz porodowe.
Dzięki Necia, bo ja to się boję, że przegapie skurcze porodowe i ich nie rozpoznam.. chyba już mi się włączyła jakaś panika związana z porodem. jesZcze ostatnio lekarz powiedział, że jak będę czuła skurcze to mam jechać od razu do szpitala, ale chyba chodziło mu o te porodowe..

Cześć dziewczyny:-) Ja mam ostatnio dużo lepsze samopoczucie po ostatnich dołkach. Mamy już wózek i prawie gotowy pokój dla dziewczynek. Wszystko ładnie pięknie i dziś nagle klops - złe wyniki moczu. Bakterie i leukocyty...:-/ Mam dziś wizytę u lekarza więc dowiem się co dalej. Ciągle coś, nie może być normalnie.Już się oczywiście zamartwiam o moje maluszki.

Super wiadomości, może jednak dzieci jeszcze nie będą się tak spieszyć z wyjściem:)
A czujesz teraz skurcze? Wtedy "spina" się cały brzuch? Bo ja ostatnio w nocy mam takie dziwne uczucie po bokach i pod żebrami i zaczynam się zastanawiać czy to jednak nie jakieś skurcze..
U mnie pierwszy objaw to był ból w pasie z tyłu promieniujacy na brzuch i okresowy ból brzucha. A już w szpitalu to mrowienie i drętwienie nóg od kolan w dół i od łokci do dłoni. Ale kazda z nas będzie miała inne objawy.
Teraz jestem jeszcze na lekach i nic się nie dzieje. Tylko Sara wywija na wszystkie strony.[emoji4] [emoji7]

reklama
Cześć dziewczyny:-) Ja mam ostatnio dużo lepsze samopoczucie po ostatnich dołkach. Mamy już wózek i prawie gotowy pokój dla dziewczynek. Wszystko ładnie pięknie i dziś nagle klops - złe wyniki moczu. Bakterie i leukocyty...:-/ Mam dziś wizytę u lekarza więc dowiem się co dalej. Ciągle coś, nie może być normalnie.Już się oczywiście zamartwiam o moje maluszki.
Kup sok z żurawiny 100% i pij. Mi pomaga, wyniki lepsze. Nie martw się [emoji4]

Do góry