reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki Necia, bo ja to się boję, że przegapie skurcze porodowe i ich nie rozpoznam.. chyba już mi się włączyła jakaś panika związana z porodem. jesZcze ostatnio lekarz powiedział, że jak będę czuła skurcze to mam jechać od razu do szpitala, ale chyba chodziło mu o te porodowe..

Kochana nie przegapisz, bedziesz wiedziala że coś nie tak. Gwarantuje Ci ;)

reklama
Kup sok z żurawiny 100% i pij. Mi pomaga, wyniki lepsze. Nie martw się [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki:-) Okazało się że to przez luteine która dostała się do próbki moczu i nic zlego się nie dzieje.Na szczęście!:-) ale sok i tak kupię. Dzis jest 30 tydzień, dziewczynki mają 1500 i 1450 :-)

Dziewczyny! Dobre wieści - po tygodniu w szpitalu wróciliśmy do domu! Co prawda że względu na tą skróconą szyjkę, te skurcze itp musimy dalej bezwzględnie leżeć, ale dla moich maleństw wszystko!
Co do tego co pisalyscie o skurczach, to myślę, że intuicja da Wam znać czy dzieje się coś niepokojącego czy to tylko skurcze Braxtona-Hicka. Mnie właśnie zaniepokoiło wtedy w 27tyg że brzuch twardnieje cały i dziwnie się wykrzywia praktycznie co kilka minut i intuicja mnie nie zawiodła...

Hej dziewczynki,
Mam do Was pytanko, czy lekarz kazał Wam brać wit. D? Jeśli tak to w jakiej dawce na dobę?

Niedoboru nie mam, ale jestem blisko dolnej granicy. Gin kazał brać, ale czytam w necie różne sprzeczne opinie.
Póki co biorę tylko Femibion, a tam jest tylko 400 j.m.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny! Dobre wieści - po tygodniu w szpitalu wróciliśmy do domu! Co prawda że względu na tą skróconą szyjkę, te skurcze itp musimy dalej bezwzględnie leżeć, ale dla moich maleństw wszystko!
Co do tego co pisalyscie o skurczach, to myślę, że intuicja da Wam znać czy dzieje się coś niepokojącego czy to tylko skurcze Braxtona-Hicka. Mnie właśnie zaniepokoiło wtedy w 27tyg że brzuch twardnieje cały i dziwnie się wykrzywia praktycznie co kilka minut i intuicja mnie nie zawiodła...
No to teraz leż i dbaj o Was[emoji9] [emoji9]

Hej dziewczynki,
Mam do Was pytanko, czy lekarz kazał Wam brać wit. D? Jeśli tak to w jakiej dawce na dobę?

Niedoboru nie mam, ale jestem blisko dolnej granicy. Gin kazał brać, ale czytam w necie różne sprzeczne opinie.

Ja biorę tylko Mama dha i magnez. Z witamin to tyle.

Hej dziewczynki,

Nie pomogę bo nie biorę. Przyjmuje tylko witaminy omega med optima forte, żelazo I magne B6.

Hej mamusie, w czwartek byłam na wizycie u ginekologa, szyjka długa 6cm dzieciaki maja jedno około 128g a drugie około 98g, jeszcze nie mógł stwierdzić jaka płeć bo za bardzo były ruchliwe. Tylko mnie zmartwil trochę bo mówił że łożysko jest dość nisko i na samym początku mówił że jest to ciąża 2k2o a teraz ze łożysko jest jedno więc mnie to martwi :( za tydzień znowu usg mam tyle że w irlandzkim szpitalu.
Obecnie u mnie jest 17 tydzień (16+4)

Fajnie ze Cie wypuscili, zawsze to przyjemniej lezec w domu niz w szpitalu :) Dbaj o siebie teraz zeby dzieciaczki posiedzialy jeszcze troszkę w brzuszku :)
A ja zobaczę jutro ile będzie miała moja szyjkę, waga maluchów i cała reszta. Troszkę się stresuje, ale musi być dobrze.

reklama
Do góry