reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dobry wieczór.
To i ja się przywitam.
Pierwsze USG miałam w 4tyg 6d i były dwa zarodki, ładnie się zapowiadające. W poniedziałek jadę zobaczyć czy biją dwa serduszka :) to moja pierwsza ciąża.... zawsze planowaliśmy jedynaka tylko i wyłącznie :) Los chyba chce inaczej :) Obaw masa.... czy podołam

reklama
Dziewczyny, szybko się melduję. Urodziłam tydzień temu, jednak cc w 38+4tc. Filip 47 cm 2780g, Feliks 50 cm 3030g, po 9/10. W szpitalu miałam kryzys za kryzysem, w domu o wiele lepiej. Jedyny problem to że ciągle na mnie śpią i ledwo co mogę wyjść do wc. Ale jakoś żyjemy :)
Gratuluję piękna waga maluchów i z tego co wywnioskowałam szybko wyszliście do domku? Ja również mam cc na 38tc i już się doczekać nie mogę ☺ a obaw z dnia na dzień przybywa ☺.
Pozdrawiam

Dobry wieczór.
To i ja się przywitam.
Pierwsze USG miałam w 4tyg 6d i były dwa zarodki, ładnie się zapowiadające. W poniedziałek jadę zobaczyć czy biją dwa serduszka :) to moja pierwsza ciąża.... zawsze planowaliśmy jedynaka tylko i wyłącznie :) Los chyba chce inaczej :) Obaw masa.... czy podołam
Witamy nową mamuśke ☺ bądź dobrej myśli,nie stresuj się i pamiętaj że słabym kobietom los bliźniaków nie zsyła ☺

Hej dziewczyny,nie było mnie trochę,bo ostatnio troche stresów i zajęta,wczoraj miałam takie skurcze,ale na szczęście przeszły,dziś odpoczywam.
Witam nowe mamusie widzę,ze trochę tu Was przybyło.
Co do bólów po bokach takich kłuć to tez tak mam,dzidzie są coraz większe i już uciskają i kopia we wszystko zwłaszcza zebra czy pęcherz bolą jak się wiercą.
Miłej nocy ;)

Hej dziewczyny,nie było mnie trochę,bo ostatnio troche stresów i zajęta,wczoraj miałam takie skurcze,ale na szczęście przeszły,dziś odpoczywam.
Witam nowe mamusie widzę,ze trochę tu Was przybyło.
Co do bólów po bokach takich kłuć to tez tak mam,dzidzie są coraz większe i już uciskają i kopia we wszystko zwłaszcza zebra czy pęcherz bolą jak się wiercą.
Miłej nocy ;)

Również witam wszystkie nowo przybyłe podwójne mamusie :-)
@Marti92 ja z niedzieli na poniedziałek i potem praktycznie cały poniedziałek aż do późnego popołudnia nie czułam się zbyt dobrze. Kłucia po bokach oraz w innych miejscach jest już moim chlebem powrzednim. Ale do tego w nocy właśnie z nd-pn chyba zanim zasnęłam to z 2-3h pobolewal mnie brzuch potem przestal i zasnęłam. I od rana znowu bóle wróciły i do tego jeszcze kręgosłup. Także cały poniedziałek przeleżałam. Zjadłam rozkurczowy, to ból brzucha minął chyba po godzinie potem jeszcze wzięłam paracetamol i kręgosłup po następnej godzinie odpuścił. To nie były takie bole jakieś bardzo silne ale czuła je i to mnie denerwowało dlatego wzięłam coś rozkurczowego a potem przeciwbolowego, takie podobne do słabej miesiączki.
I oprócz tego jeszcze mi z trzy razy w nocy brzuszek stwardniał co raczej na leżąco mi się nie zdarzało jeszcze... W piątek mam wizytę kontrolną u mojej pani doktor więc pewnie wszystko dokładnie posprawdza, może zaleci ktg. Zobaczymy:-)
Jak tam decyzja o wózku?

Hej dziewczyny. Miłego dnia i powodzenia jeśli ktoś ma wizyty dziś
@tusiaczzek1988 no ja tez wczoraj wzięłam paracetamol i dopiero zasnęłam,ale spałam słabo,teraz pije mleko i spróbuje się kimnąć jeszcze ;) brzuch już coraz częściej twardnieje i nie idzie tez się ułożyć do spania wygodnie No i dziewczyny sie kręcą bardzo tez i matkę kopia :p a kręgosłup to masakra ja już zmęczona,ale co tam możemy sobie ponarzekać w końcu nosimy dwa maleństwa a to obciążenie jest! A z wózkiem to jestem w lesie jeszcze ostatnio odpuściłam,taka zmęczona i trochę stresów,ale bardziej prawdopodobne jest,ze kupimy tu używany bugaboo donkey albo mountain buggy,ale ciężko znaleźć ładny i zadbany w rozsądnej cenie,zobaczymy,bo u nas to nigdy nie wiadomo ;)

Mimo tych bóli dziewczyny zazdroszczę wam już tych kopniaczków :-p ja się ich już nie mogę doczekać:D dziś zaczynamy 11 tc:) na razie czuję się super:D jutro wraca mój doktorek z urlopu i będę wiedziała kiedy wizyta;-) ;) już się doczekać nie mogę:) a z drugiej strony boję się strasznie:(

Hej dziewczyny :)
Ale nam się grupa powiększa. Super. Nowym dziewczynom gratuluję dzieciaczków. Oby się wszystkie zdrowo rozwijały :)
Moje dziewczyny też coraz bardziej aktywne się robią, kopniaki i rozciąganie idzie im świetnie, ale póki nie boli to nie narzekam, dobrze, że są ruchliwe.
W przyszłym tygodniu mąż obiecał, że pomaluje w końcu nasz pokój i połozy nową podłogę więc już się nie mogę doczekać, aż zacznę kompletować wyprawkę. Portfel bardzo na tym ucierpi ale jak robiłam wstępny kosztorys to mi wyszło, że z zaskórniaczków starczy :D
Ciągle znajduję w internecie jakieś nowe rzeczy i teraz nie wiem czy kupować to co już wybrałam czy coś innego. Tylko ja taka niezdecydowana jestem? Szkoda, że nie jestem milionerką :D :D :D

Hej dziewczyny, jestem tu nowa ale nie wiem czy nie za szybko tu trafiłam:) to moja 3 ciąża, 8 tydzień, pierwszą wizytę mam dopiero jutro a narazie tylko jakieś dziwne przeczucie czy aby nie jest to ciąża bliźniacza pierwsze co mnie zastanowiło to gruba i wyraźna krecha na teście już w pierwszym dniu spodziewanej@, poza tym piersi bolą mnie od samego początku i to naprawdę bardzo:(:(, do tego okropne mdłości, chociaż nie wymiotuje, ale w poprzednich ciążach tak nie miałam, może się trochę nakręcam (Chciałabym aby się potwierdziły moje przeczucia) aczkolwiek z tego co czytałam w necie raczej nie mam predyspozycji do ciąży bliźniaczej ( od strony mamy takich nie było, jestem raczej niska i szczupła;)) dodam tylko że przed zajściem w ciążę miałam wkładkę domaciczną, udało się zajść w pierwszym cyklu po wyjęciu. Napiszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam cieplutko:-) :)
@Nika823 witamy :-) Myślę, że na podstawie grubości kreski na teście czy budowy ciała ciężko stwierdzić,czy będą to bliźniaki czy jeden maluch. Ja spodziewam się blizniat, a mi testy pokazywały tylko cień cienia drugiej kreski (robiłam betę z krwi żeby w mieć pewność, że na pewno nic mi się nie przywodziło) ;) Co do mdłości, to praktycznie mi nie dokuczały, więc nie ma reguły, w rodzinie mojej i męża bliźniaki też nie występują :) Kiedy masz wizytę u ginekologa? Pozdrawiam i dużo zdrówka dla Was :happy:

reklama
No to byłaś w lepszej sytuacji bo u mnie jest jeden pęcherzyk ciążowy z dwoma zarodkami:) boję się, że będzie to ciąża na jednym łożysku ( czyli ryzyko podkradania sobie jedzonka) a co najgorsze jeszcze w jednym worku owodniowym ( kolizja pępowinowa itd) :( jutro zaczynam 11 tc:) jestem na razie dobrej myśli:) ale już się nie mogę doczekać tej wizyty:| dziewczyny czy Wy też miałyście takie duże brzuchy?:szok: ja mam teraz taki jak w pierwszej ciąży gdzieś w 17 tc:szok:
@cynamonek26 ja co prawda jestem w pierwszej ciąży, więc nie mam porównania, ale też miałam wrażenie że ten brzuszek dosyc szybko mi rósł. Niektórym kobietkom w pojedynczych ciążach to w 5 m-cu jeszcze brzuszka nie widać...:)

Do góry