Dziękuję bardzo:* Dodam jeszcze że mam 6-miesięcznego synka chcieliśmy z mężem dzieci rok po roku ale bliźniaków się nie spodziewaliśmy mały jest zdrowy i od początku bardzo grzeczny, a poza tym pierwszą ciąże zniosłam super do samego końca i poród też wspominam super co do mdłości to tak jak w pierwszej ciąży są leciutkie czasami rano ale nie codziennie tak w 5-6 tc strasznie bolało mnie podbrzusze:/ale już jest ok no i trochę cierpię na bezsenność (a pierwszą ciąże przespałam) to czy sobie poradzę to się nie boję bo wiem że dam radę mam męża, który we wszystkim mi pomaga i mieszkamy z teściami a poza tym mam ogromne wsparcie wśród rodzeństwa na razie nie mogę się doczekać wizyty żeby już wiedzieć jakiego typu jest ta moja ciąża@cynamonek26 gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i dzidziusiów. Nie czytaj za dużo w necie, bo tylko będziesz niepotrzebnie się zamartwiać. Dbaj o siebie i spokojnie czekaj na wizytę u ginekologa. A powiedz, męczą Cię mdłości i inne początkowe objawy?
reklama
Dziękuję:* mam pytanie: dziewczyny brałyście jakieś witaminy od początku ciąży? tzn ja biorę oczywiście kwas foliowy, żelazo i magnez ( łapią mnie skurcze w łydkach) :/ wyniki badań mam super i lekarz mówił, że żadnych leków nie potrzebuję:/ oczywiście staram się zdrowo odżywiać@cynamonek26 witamy w naszym gronie i gratuluję nie denerwuj się na zapas, a z internetrm wiadomo jak to jest- trzeba filtrować informacje, inaczej wszystkie byśmy tu się tylko zamartwiały.
W sumie do pokoiku dziecięcego mam już wszystko, co niezbędne, będzie trzeba tylko go urządzić. Chce jeszcze dokupić lampkę i obrazki, już upatrzone, czekam tylko na przelew z ZUS, bo coś się ociąga
mwanna
Zaciekawiona BB
Pościele zamawiałam od Polskiego producenta Mamo-tato od lat jej używam-pierwszą kupiłam 6 lat temu dla synka i zakochałam się w super jakości.@mwanna Piękny kącik urzadzilas dla swoich dziewczynek. Zamawialas może komplet do łóżeczek z MikoMinky? Kojarzę wzory, a też mi się bardzo podobały rzeczy od nich ;-)
Witam nową mamuśke- nie czytaj zbyt wiele bo można się załamać powiem Ci coś co usłyszałam w 9tc na izbie przyjęć "jeśli ciąża jest silna to przetrwa-sama nic więcej nie zrobisz " także bądź dobrej myśli
wehikulchrzanu
Aktywna w BB
Dziewczyny, szybko się melduję. Urodziłam tydzień temu, jednak cc w 38+4tc. Filip 47 cm 2780g, Feliks 50 cm 3030g, po 9/10. W szpitalu miałam kryzys za kryzysem, w domu o wiele lepiej. Jedyny problem to że ciągle na mnie śpią i ledwo co mogę wyjść do wc. Ale jakoś żyjemy
nemeyeth
Fanka BB :)
@cynamonek26 koniecznie daj znać jak już będziesz wiedziala po wizycie co tam nosisz, bo też jesteśmy ciekawe i trzymamy mocno kciuki :-) U mnie od razu widać było 2 osobne pęcherzyki ciążoweDziękuję bardzo:* Dodam jeszcze że mam 6-miesięcznego synka chcieliśmy z mężem dzieci rok po roku ale bliźniaków się nie spodziewaliśmy mały jest zdrowy i od początku bardzo grzeczny, a poza tym pierwszą ciąże zniosłam super do samego końca i poród też wspominam super co do mdłości to tak jak w pierwszej ciąży są leciutkie czasami rano ale nie codziennie tak w 5-6 tc strasznie bolało mnie podbrzusze:/ale już jest ok no i trochę cierpię na bezsenność (a pierwszą ciąże przespałam) to czy sobie poradzę to się nie boję bo wiem że dam radę mam męża, który we wszystkim mi pomaga i mieszkamy z teściami a poza tym mam ogromne wsparcie wśród rodzeństwa na razie nie mogę się doczekać wizyty żeby już wiedzieć jakiego typu jest ta moja ciąża
nemeyeth
Fanka BB :)
@wehikulchrzanu GRATULACJE dla świeżo upieczonej mamy Ładnie udało Ci się je donosić. Filipek, Feliks - witajcie na świecie!Dziewczyny, szybko się melduję. Urodziłam tydzień temu, jednak cc w 38+4tc. Filip 47 cm 2780g, Feliks 50 cm 3030g, po 9/10. W szpitalu miałam kryzys za kryzysem, w domu o wiele lepiej. Jedyny problem to że ciągle na mnie śpią i ledwo co mogę wyjść do wc. Ale jakoś żyjemy
No to byłaś w lepszej sytuacji bo u mnie jest jeden pęcherzyk ciążowy z dwoma zarodkami boję się, że będzie to ciąża na jednym łożysku ( czyli ryzyko podkradania sobie jedzonka) a co najgorsze jeszcze w jednym worku owodniowym ( kolizja pępowinowa itd) jutro zaczynam 11 tc jestem na razie dobrej myśli ale już się nie mogę doczekać tej wizyty:| dziewczyny czy Wy też miałyście takie duże brzuchy? ja mam teraz taki jak w pierwszej ciąży gdzieś w 17 tc@cynamonek26 koniecznie daj znać jak już będziesz wiedziala po wizycie co tam nosisz, bo też jesteśmy ciekawe i trzymamy mocno kciuki :-) U mnie od razu widać było 2 osobne pęcherzyki ciążowe
Gratulację! zazdroszcze też chciałabym tyle dotrwać a tu dopiero 11tc dużo zdrówka dla Was i siły:*Dziewczyny, szybko się melduję. Urodziłam tydzień temu, jednak cc w 38+4tc. Filip 47 cm 2780g, Feliks 50 cm 3030g, po 9/10. W szpitalu miałam kryzys za kryzysem, w domu o wiele lepiej. Jedyny problem to że ciągle na mnie śpią i ledwo co mogę wyjść do wc. Ale jakoś żyjemy
Hej dziewczyny, jestem tu nowa ale nie wiem czy nie za szybko tu trafiłam to moja 3 ciąża, 8 tydzień, pierwszą wizytę mam dopiero jutro a narazie tylko jakieś dziwne przeczucie czy aby nie jest to ciąża bliźniacza pierwsze co mnie zastanowiło to gruba i wyraźna krecha na teście już w pierwszym dniu spodziewanej@, poza tym piersi bolą mnie od samego początku i to naprawdę bardzo, do tego okropne mdłości, chociaż nie wymiotuje, ale w poprzednich ciążach tak nie miałam, może się trochę nakręcam (Chciałabym aby się potwierdziły moje przeczucia) aczkolwiek z tego co czytałam w necie raczej nie mam predyspozycji do ciąży bliźniaczej ( od strony mamy takich nie było, jestem raczej niska i szczupła) dodam tylko że przed zajściem w ciążę miałam wkładkę domaciczną, udało się zajść w pierwszym cyklu po wyjęciu. Napiszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam cieplutko
reklama
Witamy daj koniecznie znać jak będziesz po wizycie co do przeczucia czy innych objawów nie pomogę ponieważ prócz pozytywnego testu ciążowego nic innego nie wskazywało na ciąże tzn test tak jak Ty zrobiłam w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki i wyszła wyraźna kreska ale żadnych innych dolegliwości nie miałam a na wizycie byłam w szoku jak okazało się że są dwa serduszkaHej dziewczyny, jestem tu nowa ale nie wiem czy nie za szybko tu trafiłam to moja 3 ciąża, 8 tydzień, pierwszą wizytę mam dopiero jutro a narazie tylko jakieś dziwne przeczucie czy aby nie jest to ciąża bliźniacza pierwsze co mnie zastanowiło to gruba i wyraźna krecha na teście już w pierwszym dniu spodziewanej@, poza tym piersi bolą mnie od samego początku i to naprawdę bardzo, do tego okropne mdłości, chociaż nie wymiotuje, ale w poprzednich ciążach tak nie miałam, może się trochę nakręcam (Chciałabym aby się potwierdziły moje przeczucia) aczkolwiek z tego co czytałam w necie raczej nie mam predyspozycji do ciąży bliźniaczej ( od strony mamy takich nie było, jestem raczej niska i szczupła) dodam tylko że przed zajściem w ciążę miałam wkładkę domaciczną, udało się zajść w pierwszym cyklu po wyjęciu. Napiszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam cieplutko
Podziel się: