reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gratulacje dla nowych podwójnych ciezaroweczka, czekamy na wieści po wizytach u lekarzy:)
Dziewczyny dla mnie noce ostatnio to też jakaś masakra, już nawet nie chodzi o kopniaki czy ruchy dzieci, ten ból zniosę. Najgorsze są plecy i ten ból po bokach, wstać z łóżka wtedy nie mogę. Jeszcze dłonie zaczęły mi puchnąć i drętwieć, czasem palców nie mogę zgiąć. Wczoraj byłam u pulmonologa, dostałam wziewne sterydy, bo astma mi się zaostrzyła w ciąży. No to sobie ponarzekalam z rana;)
Chyba dla poprawy nastroju zagonilam wczoraj męża do roboty i mam pierwszy urządzony kącik w pokoiku dla dzieci:)

reklama
received_281360249047233.jpeg
a oto i pierwszy kawałek pokoiku:)

Załączniki

• received_281360249047233.jpeg
    received_281360249047233.jpeg
    46,8 KB · Wyświetleń: 125
@cynamonek26 ja co prawda jestem w pierwszej ciąży, więc nie mam porównania, ale też miałam wrażenie że ten brzuszek dosyc szybko mi rósł. Niektórym kobietkom w pojedynczych ciążach to w 5 m-cu jeszcze brzuszka nie widać...:)
No właśnie w pierwszej ciąży do 20 tc nic nie było widać że jestem w ciąży dlatego teraz ta wielkość brzucha mnie przeraża:szok: ale wszystko zniosę byle by moje dzieciaczki były zdrowe i aby donosić do końca :|

Ja w poniedziałek byłam na badaniu szyjki i we wtorek idę ponownie ale będę miała już mierzona aparatem dokładnie bo ciężko było sprawdzić ile ma, a przy okazji mamy zrobić usg. Jedyna dobra wiadomisc jest taka na razie ze szyjka zamknieta i wyleczylam pecherz. Niestety tak jak pisałam nie czuje się najlepiej ostatnio a wręcz od wczoraj wróciło jeszcze do tego wszystkiego krwawienie z nosa, a dziś w nocy pojawiło się znowu :/

Gratulacje dla nowych podwójnych ciezaroweczka, czekamy na wieści po wizytach u lekarzy:)
Dziewczyny dla mnie noce ostatnio to też jakaś masakra, już nawet nie chodzi o kopniaki czy ruchy dzieci, ten ból zniosę. Najgorsze są plecy i ten ból po bokach, wstać z łóżka wtedy nie mogę. Jeszcze dłonie zaczęły mi puchnąć i drętwieć, czasem palców nie mogę zgiąć. Wczoraj byłam u pulmonologa, dostałam wziewne sterydy, bo astma mi się zaostrzyła w ciąży. No to sobie ponarzekalam z rana;)
Chyba dla poprawy nastroju zagonilam wczoraj męża do roboty i mam pierwszy urządzony kącik w pokoiku dla dzieci:)

Masz prawo ;) zauważcie że my jakoś tak się synchronizujemy z tymi złymi samopoczuciam...
To dopiero początek a już wygląda pięknie

Dziewczyny, szybko się melduję. Urodziłam tydzień temu, jednak cc w 38+4tc. Filip 47 cm 2780g, Feliks 50 cm 3030g, po 9/10. W szpitalu miałam kryzys za kryzysem, w domu o wiele lepiej. Jedyny problem to że ciągle na mnie śpią i ledwo co mogę wyjść do wc. Ale jakoś żyjemy :)

Gratuluję i życzę dużo sił, a przede wszystkim zdrówka dla Was wszystkich :)
Jesteś wielka że dotrwalaś tak długo, brawo bo to chyba nie często się zdarza. A może jesteś stworzona do takich ciąż po prostu ;)
Prosimy o zdjęcia chłopców w wolnej chwili, popatrzmy na Twoje skarby to poprawią nam się humoru :)

reklama
Ja w poniedziałek byłam na badaniu szyjki i we wtorek idę ponownie ale będę miała już mierzona aparatem dokładnie bo ciężko było sprawdzić ile ma, a przy okazji mamy zrobić usg. Jedyna dobra wiadomisc jest taka na razie ze szyjka zamknieta i wyleczylam pecherz. Niestety tak jak pisałam nie czuje się najlepiej ostatnio a wręcz od wczoraj wróciło jeszcze do tego wszystkiego krwawienie z nosa, a dziś w nocy pojawiło się znowu :/
A skąd to krwawienie? Może hemoglobina Ci spadła albo przeziębiona jesteś? Oby z szyjką nic złego się działo. Dobrze, że jest zamknięta.

Do góry