reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny,

jestem mamą 3latka i wczoraj dowiedziałam się, że moja kolejna ciąża jest bliźniacza. Przeżyłam ogromny szok, oka nie zmrużyłam i oczywiście skończyło się na grzebaniu w internetach...Liczę na Wasze wsparcie, bo póki co jestem przerażona. Pierwsze dziecko wyczekane, wystarane, potem ciężki poród, ciężki połóg, depresja poporodowa. Po 3 latach odważaliśmy się z mężem na drugie podejście a tu taka wiadomość. Narazie widziałam dopiero 2 pęcherzyki, bo to 6ty tydzień... Tak chciałam się cieszyć, a siedzę i płaczę...

Witamy :)
Reakcja jak u większości z nas których to nie pierwsze dzieci, także to normalne ;) Przejdzie Ci z czasem i pozostanie tylko strach i obawy, które towarzyszą każdej przyszłej mamie. Ja mam juz dwójkę i też było to dla mnie mega zaskoczenie, ba szok...
No ale stało się i trzeba będzie stawić temu czoła, głowa do góry :)

reklama
@Necia0 właśnie tak wieczorem doszłam do wniosku, że z tymi kombinezonami się wstrzymam. Może te 56 będą ok, a jak nie to będę później dokupować.
@Nejka chyba każda z nas była zszokowana, gdy okazało się, że mamy w brzuchach blizniaki. A teraz nie potrafię sobie wyobrazić, że miałabym być w ciąży z jednym dzieciątkiem;) będziesz miała trojke cudownych dzieci, wiadomo że na początku lekko nie będzie, ale dasz radę:)

Ostatnia edycja:
@Kapinka
emoji7.png
Bardzo się cieszę, że jesteście już wszyscy razem.
emoji7.png
Piękne masz dzieciaczki, niech się zdrowo i szczęśliwie rozwijają
emoji7.png
emoji7.png
emoji7.png

@Nejka Hej, nie płacz, dzieciaczki są już w Tobie i teraz najważniejsze jest ich zdrowie i dobro. Musisz się pozytywnie nastawić, bo jestem pewna, że sobie poradzisz, tak jak my wszystkie.
Ja się dowiedziałam o bliźniakach w 5tyg+4dni. Płakałam na fotelu u ginekologa jak bóbr ale ze szczęścia. Potem modliłam się tylko, żeby te dwa pęcherzyki ze mną zostały i są. Pomimo tego, że jestem przerażona najbliższą przyszłością to jestem bardzo szczęśliwa. Będzie dobrze. Musi być :)

@Necia0 właśnie tak wieczorem doszłam do wniosku, że z tymi kombinezonami się wstrzymam. Może te 56 będą ok, a jak nie to będę później dokupować.
@Nejka chyba każda z nas była zszokowana, gdy okazało się, że mamy w brzuchach blizniaki. A teraz nie potrafię sobie wyobrazić, że miałabym być w ciąży z jednym dzieciątkiem;) będziesz miała trojke cudownych dzieci, wiadomo że na początku lekko nie będzie, ale dasz radę:)

No i słusznie, bo szkoda pieniążków ;) Moja przyjaciółka urodziła córeczkę na początku grudnia ubiegłego roku i rozmiar 56 kombinezonu starczyło jej do konca zimy. A urodzila sie 3600 :)

Hej dziewczyny! Miłego dnia,ja dziś mam zamiar wziąć się za prasowanie po trochu i układanie,jak mi kręgosłup pozwoli,bo strasznie ostatnio boli :(
@Nejka witaj! To normalne zarówno dla nas,pierwszych mam jak i już obecnych:) tak jak dziewczyny piszą,każda była zaskoczona czy w szoku,ze to dwa maleństwa w brzuszku jednak,ja się dowiedziałam w 9 tygodniu w szpitalu,a teraz już 30 tydz będzie i nie wyobrażam sobie jednego,choć się boje,bo to moje pierwsze dzieci :)
Miłego dnia !

@Kapinka ale Ci zazdroszczę :) Myślałam, że już dawno jesteście w domu. Ja od poniedziałku dopiero zaczynam robić remont, a potem będę ogarniać wyprawkę. Zamierzam szybko się wyrobić, a po 30 tygodniu leżeć i pachnieć :)

Kapinka super, że już jesteście w domku. Starsza córka pewnie dużo pomagać będzie.
A u mnie na ostatnim usg wyszło, że dziewczynki już tak równo nie przybierają jak wcześniej, różnica między nimi była 19%. Jutro mam wizytę w gabinecie, zobaczymy jak teraz sprawy wyglądają. Za tydzień wizytaw szpitalu, jeśli różnica wzrośnie, to pani dr mówiła, żebym przygotowała się już na dłuższy pobyt:( Ciężko mi sobie wyobrazić taki scenariusz, tęsknotę za synkiem i mężem, a do terminu porodu (a raczej cc) jeszcze ponad 2 miesiące ale wiadomo, jeśli się okaże, że trzeba, to nie będzie wyjścia.
Ostatnia wizyta sprawiła, że przyspieszyłam z przygotowaniami - prałam i prasowałam jak szalona, jeszcze mi trochę zostało ale już nie tak dużo. Zakupy internetowe już też zrobione, dużo do kupienia nie zostało.
Pisałyście o rozstępach - ja po pierwszej ciąży nie miałam ani jednego (przytyłam 13,5kg), niestety teraz widzę, że zaczynają wychodzić - w ogóle skóra na brzuchu rozciąga się, czasem nawet bolesne to jest. Jak porównałam sobie wagę i obwód brzucha, to teraz w 27tc mam tyle samo,co w 35tc z synkiem a gdzie jeszcze tyle do końca...W ogóle Wasze brzuszki wydają mi się dość małe - ja w obwodzie mam już 103cm :zawstydzona/y: No to tyle w skrócie co u mnie. Pozdrawiam wszystkie podwójne mamuśki:)

reklama
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie i słowa otuchy. Póki co przepłakałam 2 dni i dziś w nocy w końcu odespałam nerwy bo spałam ciurkiem 10h razem z dzieckiem :-) Podświadomie jeszcze czekam na usg serduszkowe i jestem w takim zawieszeniu. Liczę, że w przyszłą środę będzie już widać, bo zacznę 8 tydzień...

Do góry