reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny:) jestem w 9tyg ciazy z blizniakami:) jednojajowe :) i juz od początku musze leżeć, dwa tyg temu zaczęłam krwawic mocno więc szpital i konska dawka luteiny i duphastonu ale sie uspokoilo:) dzieciaczki mają juz ponad 2.3cm:)

reklama
Cześć dziewczyny:) jestem w 9tyg ciazy z blizniakami:) jednojajowe :) i juz od początku musze leżeć, dwa tyg temu zaczęłam krwawic mocno więc szpital i konska dawka luteiny i duphastonu ale sie uspokoilo:) dzieciaczki mają juz ponad 2.3cm:)
Witamy nowä mamusie, nie martw się wszystko będzie dobrze u mnie też w 10tygodniu było krwawienie teraz już jesteśmy 33t+5d ciężko ale już bliżej końca:)

@mamciachlopcow mieszkam w Holandii i tutaj jak dzieci sa dobrze ulozone to namawiaja do SN, ale daja wybor. Ja sie w zyciu nie zgodze na SN, nie bede ryzykowac zdrowiem/zyciem zwlaszcza drugiego dziecka.

@mwanna jejciu ale super, ze juz wszystko gotowe [emoji7] tylko czekac pozostaje :)

@Shamel gratuluje! [emoji64][emoji64] jestes na marcowkach?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dzis tez po wizycie, 25 tyd. Szyjka 3 cm, lekarz stwierdzil, ze bardzo dobrze (jakie dlugie sa wasze?). Chlopcy waza 780 i 730.
No i zaczelismy rozmowe o porodzie. Jesli ulozenie bedzie obu glowkowe to nie ma wskazan do cesarki. Nie powiem, to mnie przerazilo. Mam nadzieje, ze chlopcy zle sie uloza :)
Czy wam lekarz proponuje cesarke z samego faktu, ze to blizniaki? Czy szuka jakis dodatkowych argumentow?
Super, ze z chłopcami wszystko w porządku [emoji9] [emoji7]

Mój lekarz nawet nie chce słyszeć o naturalnym porodzie, a już zupełnie odrzuca to jeśli jest się pierworódką jak ja. Powiedział, że pierwsze może i urodzi się zdrowe, ale za drugie już nie ręczy. Tak więc ja już wiem, że tylko cc.

Hej.
Witam Nowa mamę :happy2:

Ilena nadal w domku? Tylko pozazdrościć :laugh2: jak się czujesz? Mamy ten sam termin. Jaki macie plan ż lekarzem?

Mój poród będzie przez CC argumenty lekarza ułożenie dzieci bo jedna jest poskadkowko, kolejny to pierwszy poród, i stan po CC. Każdy z nich osobno daje powód do cesarki...

Hej.
Witam Nowa mamę :happy2:

Ilena nadal w domku? Tylko pozazdrościć :laugh2: jak się czujesz? Mamy ten sam termin. Jaki macie plan ż lekarzem?

Mój poród będzie przez CC argumenty lekarza ułożenie dzieci bo jedna jest poskadkowko, kolejny to pierwszy poród, i stan po CC. Każdy z nich osobno daje powód do cesarki...
7 sierpnia idę do szpitala, mają zrobić mi USG zobaczymy ile będä ważyć.I do końca leżymy lekarz powiedział mi 35t -36t rozwiäzanie cc. Wszystko będzie zależało od wielkości dziewczynek. W domu leżę , w te upały w ogóle nie wychodzę z domu. Kontroluje ruchy małych , mają mało miejsca , brzuch mały trochę panikuję w domu , ale już niedługo tylko do poniedziałku mój lekarz także wraca z urlopu. A w szpitalu zawsze spokojniejsza będę:)

Super, ze z chłopcami wszystko w porządku [emoji9] [emoji7]

Mój lekarz nawet nie chce słyszeć o naturalnym porodzie, a już zupełnie odrzuca to jeśli jest się pierworódką jak ja. Powiedział, że pierwsze może i urodzi się zdrowe, ale za drugie już nie ręczy. Tak więc ja już wiem, że tylko cc.
U mnie lekarz to samo powiedzial.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis tez po wizycie, 25 tyd. Szyjka 3 cm, lekarz stwierdzil, ze bardzo dobrze (jakie dlugie sa wasze?). Chlopcy waza 780 i 730.
No i zaczelismy rozmowe o porodzie. Jesli ulozenie bedzie obu glowkowe to nie ma wskazan do cesarki. Nie powiem, to mnie przerazilo. Mam nadzieje, ze chlopcy zle sie uloza :)
Czy wam lekarz proponuje cesarke z samego faktu, ze to blizniaki? Czy szuka jakis dodatkowych argumentow?
U mnie lekarz powiedział, że od razu cesarka, bo to mój pierwszy poród. Może jak by to był kolejny, to bym mogła negocjować. A może zmień lekarza?

7 sierpnia idę do szpitala, mają zrobić mi USG zobaczymy ile będä ważyć.I do końca leżymy lekarz powiedział mi 35t -36t rozwiäzanie cc. Wszystko będzie zależało od wielkości dziewczynek. W domu leżę , w te upały w ogóle nie wychodzę z domu. Kontroluje ruchy małych , mają mało miejsca , brzuch mały trochę panikuję w domu , ale już niedługo tylko do poniedziałku mój lekarz także wraca z urlopu. A w szpitalu zawsze spokojniejsza będę:)
Życzę powodzenie i trzymamy kciuki, za szczęśliwe zakończenie.

reklama
Kojarzycie olimpijczyka ktorego zona zostala zmuszona do porodu SN? Takiej historii sie wlasnie boje, pierwsze urodzi sie zdrowe a drugie zostanie kaleka o ile przezyje. Chociazbym chciala SN bo nie chce miec poprutego brzucha to w zyciu nie zaryzykuje zdrowiem dzieci dla zaspokojenia swojej zachcianki rodzenia SN.
I ja sie nie dziwie lekarzom, ze nie zgadzaja sie na SN bo jak cos pojdzie nie tak to do kogo bedziemy miec pretensje?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry