Wielu lekarzy próbuje nawet przy bliźniakach wymóc poród naturalny. Ja chodziłam na Karową i pomimo tego że byłby to pierwszy poród chcieli żebym koniecznie rodziła naturalnie. Ja chciałam cesarkę żeby nie ryzykować zdrowiem dzieci, dlatego rodziłam prywatnie. W trakcie porodu okazało się że to była bardzo dobra decyzja bo córcia która rodziła by się druga była oplątana pępowiną. Raz ze mogłaby się urodzić przyduszona a dwa że mogłam mieć poród dwa w jednym. Wiem że są dziewczyny które rodziły Bliźniaki naturalnie i bardzo sobie to chwalą, ale to było nie dla mnie ☺.
reklama
Necia0
Fanka BB :)
Dziewczyny czy Wam tez tak nagle pojawiają się juz małe brzuszki ok 20 tygodnia?
Mamciachlopcow ja miałam 2 cesarski wcześniej, więc pani doktor powiedziała że na pewno będę miała cesarke. Kiedy to zależy czy wszystko będzie dobrze. Zwłaszcza że moja córe wyciągali już w 37 tygodniu w obawie, ponieważ miałam bardzo cienką blizne.
Będąc w szpitalu na Karowej, w oczekiwaniu na wizytę trochę rozmawiałam z paniami które także są w duszach mnogich i 2 z nich też mówiły że będą rodziły naturalnie, pozostałe raczej cesarki.
Mamciachlopcow ja miałam 2 cesarski wcześniej, więc pani doktor powiedziała że na pewno będę miała cesarke. Kiedy to zależy czy wszystko będzie dobrze. Zwłaszcza że moja córe wyciągali już w 37 tygodniu w obawie, ponieważ miałam bardzo cienką blizne.
Będąc w szpitalu na Karowej, w oczekiwaniu na wizytę trochę rozmawiałam z paniami które także są w duszach mnogich i 2 z nich też mówiły że będą rodziły naturalnie, pozostałe raczej cesarki.
Necia0
Z tego co słyszałam to jeśli pierwszy poród lub kolejny a 1 odbywał się przez SN i nie ma wskazań do CC (złe ulożenie dzieci, mama ktora ma jakies problemy zdrowotne), to w zależności od podejścia lekarza może ale nie musi zalecać cesarki. Jedni lekarze uważają że CC będzie bezpieczniejsze a inni mimo wszystko naciskają na SN. Są też lekarze którzy wybierają drogę rozwiązania w porozumieniu z kobieta.
Uważam że macie prawo powiedzieć o swoich wątpliwości i obawach, bo chodzi przede wszystkim o Wasz komfort i poczucie bezpieczeństwa.
Uważam że macie prawo powiedzieć o swoich wątpliwości i obawach, bo chodzi przede wszystkim o Wasz komfort i poczucie bezpieczeństwa.
Necia0
Shamel witamy w naszym gronie
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i wierzę że tak będzie!!!
Mwanna nie dołuj się już bliżej niż dalej, a później precz cukrzyco
fantastycznie że już wszystko masz, ja niedługo dopiero rozpoczynam kompletowanie.
Mwanna nie dołuj się już bliżej niż dalej, a później precz cukrzyco
Necia0
Super że w domu a nie w szpitalu, mam nadzieję że u mnie też tak będzie kolorowo na koniec7 sierpnia idę do szpitala, mają zrobić mi USG zobaczymy ile będä ważyć.I do końca leżymy lekarz powiedział mi 35t -36t rozwiäzanie cc. Wszystko będzie zależało od wielkości dziewczynek. W domu leżę , w te upały w ogóle nie wychodzę z domu. Kontroluje ruchy małych , mają mało miejsca , brzuch mały trochę panikuję w domu , ale już niedługo tylko do poniedziałku mój lekarz także wraca z urlopu. A w szpitalu zawsze spokojniejsza będę![]()
WitajCześć dziewczynyjestem w 9tyg ciazy z blizniakami
jednojajowe
i juz od początku musze leżeć, dwa tyg temu zaczęłam krwawic mocno więc szpital i konska dawka luteiny i duphastonu ale sie uspokoilo
dzieciaczki mają juz ponad 2.3cm
![]()
Zdrówka życzę,ja miałam to samo w 9 tyg krwawienie i wtedy dowiedziałam się ze mam w brzuszku dwa dzidziusie,także te początkowe plamienia/ krwawienia nie groźne,odpoczywaj, będzie dobrze i gratulacje
Hej,ja mieszkam w Szwecji i właśnie jak nie ma przeciwskazac to poród naturalny jest tu na pierwszym miejscu jeśli ułożenie jest prawidłowe itd. Narazie o tym nie myślę. A który tydzień jesteś ? Zdrówka
@mamciachlopcow mieszkam w Holandii i tutaj jak dzieci sa dobrze ulozone to namawiaja do SN, ale daja wybor. Ja sie w zyciu nie zgodze na SN, nie bede ryzykowac zdrowiem/zyciem zwlaszcza drugiego dziecka.
@mwanna jejciu ale super, ze juz wszystko gotowe [emoji7] tylko czekac pozostaje
@Shamel gratuluje! [emoji64][emoji64] jestes na marcowkach?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
mamciachlopcow
Zaciekawiona BB
Ja nie lapie sie na zadne wskazania do cc:
- to nie jest moj pierwszy porod
- poprzednie odbyly sie sn
- nie mam ani cukrzycy, ani nadcisnienia, ani tym podobnych powaznych chorob
- jestem po 40 ale to tez nie jest wskazanie
Tez sie najbardziej boje przy ewentualnym sn, ze drugie malenstwo moze byc niedotlenione albo pierwsze urodzi sie sn a drugie i tak cc.
Ja jestem bardzo za porodami sn, ale uwazam ze w tym wieku i z blizniakami powinnam miec prawo wyboru i fakt, ze go nie mam bardzo mnie zdolowal
No moge teraz chodzic po roznych lekarzach i szukac takiego, ktory sie zgodzi na cc, ale uwazam, ze to porazka...
- to nie jest moj pierwszy porod
- poprzednie odbyly sie sn
- nie mam ani cukrzycy, ani nadcisnienia, ani tym podobnych powaznych chorob
- jestem po 40 ale to tez nie jest wskazanie
Tez sie najbardziej boje przy ewentualnym sn, ze drugie malenstwo moze byc niedotlenione albo pierwsze urodzi sie sn a drugie i tak cc.
Ja jestem bardzo za porodami sn, ale uwazam ze w tym wieku i z blizniakami powinnam miec prawo wyboru i fakt, ze go nie mam bardzo mnie zdolowal
No moge teraz chodzic po roznych lekarzach i szukac takiego, ktory sie zgodzi na cc, ale uwazam, ze to porazka...
reklama
Ja zaczęłam 17 tydzień brzuch mam taki, że pępek płaski mi się robiDziewczyny czy Wam tez tak nagle pojawiają się juz małe brzuszki ok 20 tygodnia?
A ja mam inny problem czuję ruchy dziecka tylko z lewej strony a z prawej nic
Podziel się: