Wielu lekarzy próbuje nawet przy bliźniakach wymóc poród naturalny. Ja chodziłam na Karową i pomimo tego że byłby to pierwszy poród chcieli żebym koniecznie rodziła naturalnie. Ja chciałam cesarkę żeby nie ryzykować zdrowiem dzieci, dlatego rodziłam prywatnie. W trakcie porodu okazało się że to była bardzo dobra decyzja bo córcia która rodziła by się druga była oplątana pępowiną. Raz ze mogłaby się urodzić przyduszona a dwa że mogłam mieć poród dwa w jednym. Wiem że są dziewczyny które rodziły Bliźniaki naturalnie i bardzo sobie to chwalą, ale to było nie dla mnie ☺.
reklama
Necia0
Fanka BB :)
Dziewczyny czy Wam tez tak nagle pojawiają się juz małe brzuszki ok 20 tygodnia?
Mamciachlopcow ja miałam 2 cesarski wcześniej, więc pani doktor powiedziała że na pewno będę miała cesarke. Kiedy to zależy czy wszystko będzie dobrze. Zwłaszcza że moja córe wyciągali już w 37 tygodniu w obawie, ponieważ miałam bardzo cienką blizne.
Będąc w szpitalu na Karowej, w oczekiwaniu na wizytę trochę rozmawiałam z paniami które także są w duszach mnogich i 2 z nich też mówiły że będą rodziły naturalnie, pozostałe raczej cesarki.
Mamciachlopcow ja miałam 2 cesarski wcześniej, więc pani doktor powiedziała że na pewno będę miała cesarke. Kiedy to zależy czy wszystko będzie dobrze. Zwłaszcza że moja córe wyciągali już w 37 tygodniu w obawie, ponieważ miałam bardzo cienką blizne.
Będąc w szpitalu na Karowej, w oczekiwaniu na wizytę trochę rozmawiałam z paniami które także są w duszach mnogich i 2 z nich też mówiły że będą rodziły naturalnie, pozostałe raczej cesarki.
Necia0
Z tego co słyszałam to jeśli pierwszy poród lub kolejny a 1 odbywał się przez SN i nie ma wskazań do CC (złe ulożenie dzieci, mama ktora ma jakies problemy zdrowotne), to w zależności od podejścia lekarza może ale nie musi zalecać cesarki. Jedni lekarze uważają że CC będzie bezpieczniejsze a inni mimo wszystko naciskają na SN. Są też lekarze którzy wybierają drogę rozwiązania w porozumieniu z kobieta.
Uważam że macie prawo powiedzieć o swoich wątpliwości i obawach, bo chodzi przede wszystkim o Wasz komfort i poczucie bezpieczeństwa.
Uważam że macie prawo powiedzieć o swoich wątpliwości i obawach, bo chodzi przede wszystkim o Wasz komfort i poczucie bezpieczeństwa.
Necia0
Shamel witamy w naszym gronie trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i wierzę że tak będzie!!!
Mwanna nie dołuj się już bliżej niż dalej, a później precz cukrzyco fantastycznie że już wszystko masz, ja niedługo dopiero rozpoczynam kompletowanie.
Mwanna nie dołuj się już bliżej niż dalej, a później precz cukrzyco fantastycznie że już wszystko masz, ja niedługo dopiero rozpoczynam kompletowanie.
Necia0
Super że w domu a nie w szpitalu, mam nadzieję że u mnie też tak będzie kolorowo na koniec Powodzenia i odezwij się po usg7 sierpnia idę do szpitala, mają zrobić mi USG zobaczymy ile będä ważyć.I do końca leżymy lekarz powiedział mi 35t -36t rozwiäzanie cc. Wszystko będzie zależało od wielkości dziewczynek. W domu leżę , w te upały w ogóle nie wychodzę z domu. Kontroluje ruchy małych , mają mało miejsca , brzuch mały trochę panikuję w domu , ale już niedługo tylko do poniedziałku mój lekarz także wraca z urlopu. A w szpitalu zawsze spokojniejsza będę
WitajCześć dziewczyny jestem w 9tyg ciazy z blizniakami jednojajowe i juz od początku musze leżeć, dwa tyg temu zaczęłam krwawic mocno więc szpital i konska dawka luteiny i duphastonu ale sie uspokoilo dzieciaczki mają juz ponad 2.3cm
Zdrówka życzę,ja miałam to samo w 9 tyg krwawienie i wtedy dowiedziałam się ze mam w brzuszku dwa dzidziusie,także te początkowe plamienia/ krwawienia nie groźne,odpoczywaj, będzie dobrze i gratulacje my zaczęłyśmy 21 tydzień
Hej,ja mieszkam w Szwecji i właśnie jak nie ma przeciwskazac to poród naturalny jest tu na pierwszym miejscu jeśli ułożenie jest prawidłowe itd. Narazie o tym nie myślę. A który tydzień jesteś ? Zdrówka
@mamciachlopcow mieszkam w Holandii i tutaj jak dzieci sa dobrze ulozone to namawiaja do SN, ale daja wybor. Ja sie w zyciu nie zgodze na SN, nie bede ryzykowac zdrowiem/zyciem zwlaszcza drugiego dziecka.
@mwanna jejciu ale super, ze juz wszystko gotowe [emoji7] tylko czekac pozostaje
@Shamel gratuluje! [emoji64][emoji64] jestes na marcowkach?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
mamciachlopcow
Zaciekawiona BB
Ja nie lapie sie na zadne wskazania do cc:
- to nie jest moj pierwszy porod
- poprzednie odbyly sie sn
- nie mam ani cukrzycy, ani nadcisnienia, ani tym podobnych powaznych chorob
- jestem po 40 ale to tez nie jest wskazanie
Tez sie najbardziej boje przy ewentualnym sn, ze drugie malenstwo moze byc niedotlenione albo pierwsze urodzi sie sn a drugie i tak cc.
Ja jestem bardzo za porodami sn, ale uwazam ze w tym wieku i z blizniakami powinnam miec prawo wyboru i fakt, ze go nie mam bardzo mnie zdolowal
No moge teraz chodzic po roznych lekarzach i szukac takiego, ktory sie zgodzi na cc, ale uwazam, ze to porazka...
- to nie jest moj pierwszy porod
- poprzednie odbyly sie sn
- nie mam ani cukrzycy, ani nadcisnienia, ani tym podobnych powaznych chorob
- jestem po 40 ale to tez nie jest wskazanie
Tez sie najbardziej boje przy ewentualnym sn, ze drugie malenstwo moze byc niedotlenione albo pierwsze urodzi sie sn a drugie i tak cc.
Ja jestem bardzo za porodami sn, ale uwazam ze w tym wieku i z blizniakami powinnam miec prawo wyboru i fakt, ze go nie mam bardzo mnie zdolowal
No moge teraz chodzic po roznych lekarzach i szukac takiego, ktory sie zgodzi na cc, ale uwazam, ze to porazka...
reklama
Ja zaczęłam 17 tydzień brzuch mam taki, że pępek płaski mi się robi Brzuch rośnie w oczach.Dziewczyny czy Wam tez tak nagle pojawiają się juz małe brzuszki ok 20 tygodnia?
A ja mam inny problem czuję ruchy dziecka tylko z lewej strony a z prawej nic Jak bym miała jedno dziecko.
Podziel się: